Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (203)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné poselství filmu, které bylo filmovou reakcí na politickou situaci začátku 50.sátých let a na využití atomové bomby na konci druhé světové války. jde také o sci-fi, které se stalo možná trochu neprávem legendární a využívá jednoduchou myšlenku, kterou lidstvo stejně nikdy nepochopí a nedokáže akceptovat do úplné drobnosti. Avšak bez tohoto sci-fi filmu a ohlasu na něj by pravděpodobně nevzniklo mnoho mimozemsky laděných filmů. Raději bych varoval, aby nikdo neočekával efektní akci, protože tohle je ve výsledku vlastně spíše komorněji laděné sci-fi, v kterém návštěvník z vesmíru objevuje lidstvo a touží po jeho záchraně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónovTržby USA $3,700,000Tržby Celosvetovo $3,700,000"Pripravte sa na nečakaní zážitok!" Tak z tohto filmu som ostal doslova zarazení, v prvom rade tento film zdobí fantastický príbeh z množstvom silných nosných tém, potom dokonca aj triky majú svoju slušnú úroveň, nič tam nepôsobí rušivo. A koncepcia filmu opierajúca sa v jednoduchých veciach je tu pretavená v samotnú dokonalosť, lebo spraviť prílet mimozemskej civilizácie a z lietajúceho taniera aby vyšiel človek a nevyznelo to smiešne to už je fakt niečo. Tento film ťaží z jednoduchých vecí možné maximum a asi aj preto po dlhých rokov od vzniku pôsobí tak zaujímavo a hlavne má čo ponúknuť vo svojej forme čo ponúka. /100%/ ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Just a minute ladies and gentlemen, i think something is happening". Jenže zase tolik se toho nestalo. A to jsem myslel, že Zastavená Země bude přesně pro mne. Rozhodně nejde o špatný film, přít se nechci, jen jsem nenašel nic výjimečného..nějakou třešničku na dortu. A ani ten dort se nepovedl tolik, jak zde někteří tvrdí. Babi umí lepší. K podobným filmům mám velkou náklonost a respekt, ale nakonec jsem doufal, že Gort se trochu rozčílí a všechno povraždí. Bohužel, budu se muset podívat po další scifi klasice. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Mno, budu nad tím ještě rozjímat, ale zatím se mi zdá, že mi to k srdci nepřiroste. (Ačkoliv Michael Rennie je vskutku báječný mimozemšťan.) Nemyslím si, že takhle by vypadalo poselství opravdu pokročilejší civilizace. Takhle by si někdo mrzký jako my představoval poselství pokročilejší civilizace. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Pustit si tenhle apel na vzájemnou lidskou soudržnost krátce po Wiseově amorálním Born to Kill je opravdu zážitek. Mimojiné tím režisér dokazuje, že je schopný umně zpracovat jakoukoli látku s různorodými tématy. V tomhle případě mě ale jeho dílo minulo účinkem a považuji ho za poněkud zastaralé, i když ve své době to musela být pecka. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Když Lock Martin neunesl jak Helen tak Klaatua, tak už vůbec nebyl schopen unést je oba naráz; ve scéně, kdy je oba Gort nesl po rampě do loď ve skutečnosti nesl jen dvě lehoučké figuríny podobné hlavním hrdinům. (Trainspotter)
  • K dispozici byly dva druhy obleků pro Gorta: jeden se šněroval po délce zad pro záběry Gorta zepředu a druhý měl šněrování zepředu pro záběry z boku. (Trainspotter)
  • Harry Bates dostal za práva ke své knize pouhých 500 dolarů od studia Fox. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama