Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to typický film Johna Woo. Zdá sa, že v súlade s tým máme všetky štandardy jeho výtvorov na svojom mieste. Zločinci, tragédia, okázalé prestrelky a úžasné akčné sekvencie so vzťahovou drámou, ktorá sa odohráva uprostred toho. Toto všetko je tu a funguje to veľmi dobre. V podstate je to príbeh troch priateľov, ktorí spolu prechádzajú zločinom a vojnou, tragickým spôsobom menia ich dynamiku. 9/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle mě to nejlepší co John Woo kdy natočil. Kulka v hlavě jde v mnoha ohledech do největších možných krajností. Ba chvílemi i posouvá hranice akčního inferna dál. Akce si tu divák užije opravdu dosytosti. Válečné sekvence se dají jen stěží k něčemu přirovnat. I ty nejnadupanější pasáže z např. Lovce jelenů blednou vedle tohoto filmu. Přitom se ani zdaleka nejedná o prostoduchou střílečku. Ale hlavně je Kulka v hlavě vpravdě epický příběh o zradě, pomstě a přátelství. Závěrečná scéna s lebkou je nezepomenutelná. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Poněkud kostrbaté, ale přesto vzhledem k délce zajímavé a nenudící drama o třech přátelích, které vypovídá typicky Wooovským způsobem o epické cestě do Vietnamu a zpět za méně než tři roky a pro nic za nic. Akční scény skvělé s několika režisérskými zlozvyky (střelba z AK na nepřítele ze dvou metrů na poli apod.), na něž je obecenstvo nuceno si zvyknout. Hudba výrazně lepší, než v ostatních filmech režiséra, avšak zdaleka ne výborná. Chválím triky a pohled do zákulisí války z jiných očí, než jsme na "západě" zvyklí. Přesto mě některé zásadní zvratové scény moc nesedly, ale to je zkrátka John Woo blancující neustále mezi ještě berným a už pitomým. Dávám 70% = 3+/5 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film Johna Woo. Film kde se kromě přestřelek hýří i emocemi a to tak, že kdyby to natočil kdokoliv jiný než John Woo vypadalo by to strašně pateticky. Opravdu v tomhle filmu hrdinům fandíte a při akčních scénách zatajujete dech. Přestřelky jsou dovedené k naprosté dokonalosti a dojde i na pěstní souboje a kouzla s nožem. Vietnamská válka je zde vylíčena opravdu hrozivě a část v zajateckém táboře silně připomene Lovce Jelenů. Po shlédnutí Kulky v Hlavě se nevyhnete přemýšlení, protože tento film je tak silný jako máloco co se vám kdy podaří uvidět. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Je to proti všem pravidlům zdravého rozumu, naprosto bizarní a nereálné, ale zároveň ve stejné míře fascinující. V hektolitrech krve a nesmyslném množství pobitých nepřátel se přitom paradoxně ukrývá jasné poselství namířené proti násilí, válce a zabíjení - tak silné, že mě až mrazí. Navíc podané prostřednictvím hlubokého a bezvýhradného přátelství doslova až za hrob ... a zrady a odplaty přesně v hongkongském stylu. Takže 4* mu patří plným právem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama