Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi volný remake amerického Lovce jelenů míchající typický Wooův svět přáteství na život a na smrt, krvavých přestřelek a tklivé hudby, s relistickým začleněním příběhu do prostředí války ve Vietnamu. Vzniklo tak dílko, které ve své první polovině trochu nudí, jelikož Woo se snaží kombinovat příběh tří nerozlučných kamarádů, a dávat ho do kontextu doby... některé scény, které by se v jiném jeho filmu tedy dali považovat za akční, působí v Bullet in the head poněkud nevyhraněně... jako by se v tom množství všeljkaých demonstrací ztrácela jejich razance. Taky se tu ukazuje, že Woo přeci jen není žádný velký vypravěč...to, co umí na jedničku jsou akční scény, sentimentální pohledy z očí do očí... to, co by se u jiných dalo označit za kýč, dokáže (tedy než přijel do Amerky, tak dokázal) povznést na vynikající zážitek. A právě takové zážitky jako by si ukryl do druhé části příběhu, která se odehrává v zajateckém táboře.... Emoce tu jsou snad ještě silnější než v Lovci jelenů, gradace děje neuvěřitelná. Škoda, že se Woo tak dlouho zabýval expozicí.... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film Johna Woo. Film kde se kromě přestřelek hýří i emocemi a to tak, že kdyby to natočil kdokoliv jiný než John Woo vypadalo by to strašně pateticky. Opravdu v tomhle filmu hrdinům fandíte a při akčních scénách zatajujete dech. Přestřelky jsou dovedené k naprosté dokonalosti a dojde i na pěstní souboje a kouzla s nožem. Vietnamská válka je zde vylíčena opravdu hrozivě a část v zajateckém táboře silně připomene Lovce Jelenů. Po shlédnutí Kulky v Hlavě se nevyhnete přemýšlení, protože tento film je tak silný jako máloco co se vám kdy podaří uvidět. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční řežba a skvělý důkaz toho, že John Woo je géniem akce. Strhující přestřelky plné zmasakrovaných těl nepřátel, zpomalených záběrů a vystřílených nábojů, to jsou režisérovy dnes už klasické trademarky. Je až obdivuhodné, že i přes tu hromadu napětí rozvíjí Woo silný příběh přátelství a pomsty, který v několika momentech doslova ždíme divákovy emoce (toť například závěrečná scéna uprostřed vietnamského pekla). Kam se hrabe Lepší zítřek. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo se nedokázal rozhodnout. Mohl natočit lidské drama o přátelství a vynechat všechen svůj akční potenciál. Mohl nechat ať si postavy nadávají, občas se bouchnou pěstmi, ožení, zamilují, pohádají a opět spřátelí. Také mohl zvolit svou oblíbenější cestu krvavého násilí, plného šílených akčních sekvencí, neutuchající střelby, při které se nepočítají kulky na zásobníky, ale na bedny a v kterém se děj ubíhá až příliš rychle. On zvolil něco mezi. Nejdříve nám ukáže skutečnou sílu a váhu přátelství tří chlapců v Hong Kongu, aby nám mohl poté akčněji ukázat jaké klacky jim život hodí pod nohy a jak se s nimi oni vypořádají. Akčně nelze Woo-ovi nic vytknout, je to mistr nad mistry, který někdy neví kdy by měl zpomalit, ale přesto dokáže překvapit a potěšit oko nejednoho milovníka rychlé střelby, akrobacie a krve. Mě však poměrně dost na filmu vadil prostor obětovaný na poznání vztahu mezi všemi přáteli, který poté film donutí ke zbytečně větší délce než by bylo zdrávo. V pár okamžicích prostě Woo nestíhá udýchat nastolené tempo a děj se zpomaluje, což pro většinu diváků může být smutný fakt. Z hereckého trojúhelníku je rozhodně nejlepší Tony Leung Chiu Wai, který i přes své mládí a nezkušenost herecky vládne všem ostatním. Přesto lze říct, že Kulka v hlavě je výborný film, který sází na hodně zbraní, aby si udržel svou zajímavost. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tragédia troch najlepších priateľov v akčno-dramatickom háve Johna Woo. Film má veľa-veľa silných momentov (bohužiaľ nájde sa aj pár slabších), skvelo napísané postavy, výborné herecké výkony (najlepší je Tony Leung) a tradične dokonalé akčné scény, ale k plnému hodnoteniu čo-to chýba. 8/10 P.S.: Pane Woo, kde ste sakra zabudli svoje holubice - vo filme mi veľmi chýbali... :-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama