Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (331)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzasadnejsich akcnich filmu a druhej nejlepsi film Johna Woo. Prakticky od zacatku do konce to je jedna prestrelka za druhou, kazda nejak originalni a pekne krvava. A do toho misty sice trochu naivni, ale v akcnim zanru nadprumernej pribeh. Jen to pratelstvi killera a poldy bylo neverohodny. A Yun-Fat Chow tu hraje nejlip, co jsem ho zatim videl. Totalni rezba. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nádhera, skvělý a silný příběh o cti a přátelství. Se skvělým Chow Yun-Fatem, který zahrál opravdu výborně a někdy vypadá opravdu zlověstně (což je výkon když vezmeme v potaz že normálně působí dojmem nejhodnějšího člověka v galaxii). John Woo ve své nejlepší formě a opět musím říci škoda přeškoda, že v Holywoodu netočí věci jako The Killer. Mimochodem finální scéna masakru asi stovky "bad guysů" je opravdu geniální. A navíc dojemné chvíle tady opravdu dojemné jsou ale co naplat tohle musíte vidět sami, protože John Woo je opravdu režijní eso a akčním bohem našeho věku. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Honkongské akční filmy obohatily tento žánr o řadu prvků. The Killer je toho učebnicovým příkladem. Ani se mi vlastně tak nelíbí samotné akční sekvence, ty jsou možná až příliš přitažené za vlasy, ale skvělé jsou jejich předehry. Různé zpomalené nájezdy kamer, pohledy do očí, dynamické prostřihy… typický John Woo. Bohužel mě po celou dobu iritovaly obludné písně, špatné herecké výkony a proužkované bílé obleky z 80. let filmu v mých očích také nepřidaly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wooči filmům Johna Woo začínám mít i vzhledem k jejich zdejší "stádo efektem" ovlivněné adoraci problém. Akční scény jsou sice choreograficky na žánrovém Olympu, prázdné nábojnice se míhají vzduchem a hrudníky plní olovem, ale u tak zhruba 73. šichty pro koronera to začne být už trochu jednotvárné a únavné. Ční snad tedy filmy J.Woo nad ostatními svou neakční linií, v tomto případě motivem přátelství uprostřed "Krveprolití dvou hrdinů"? To sotva, protože repliky pronášené hlavními postavami na dané téma byly na úrovni diskuze Brandona a Dylana na půdě plážového klubu Beverly Hills a já jen čekal, kdy místo slepé zpěvačky začnou ochraňovat nevidomé koťátko. Ale kdo ví, třeba je vinen dabing kantonštiny, který zavraždil veškerou hloubku těchto konverzací.. Jediný, kdo z toho u mě vyjde s čistou bílou šálou je aristokratický gunman Chow Yun-Fat, jehož noblesní pohybový valčík po scéně spojený s vysypáním zásobníků ze dvou metrů do padouchova těla má své ušlechtilé kouzlo. A navíc, opodál stojící autista Raymond s ním má při sčítání párátek docela lehkou práci.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V produkci Tsui Harka natočil John Woo podle svého scénáře v typicky hongkongském duchu příběh, ve kterém lze vypozorovat několik jeho stálých filmařských postupů. Ryze asijským způsobem je ukazováno přátelství, sebeobětování a odpuštění, zrada, hrdinství a vztah k rodině, partnerovi. A pokud tyhle morality přijmeme, tak se potom už jen můžeme těšit na hodně silný krvavý nářez. Protože synonymem jména John Woo je akce, velmi násilná a neobyčejně povedená. Celou akci natočí několika kamerami, a pak jen sestříhá do podoby, kterou potřebuje. Četně vkládá zpomalené záběry, křesťanskou symboliku, holuby. Objevil Chow Yun-Fata, jeho filmy se staly pojmem a začátkem devadesátých let si ho všiml Hollywood. Což ovšem není až taková výhra. Ztratil kontrolu nad svými filmy, neměl vliv na střih, jeho první americký počin tak byl osekán, náznaky myšlenek zmizely, navíc hlavní role Jeana-Claudea Van Damma. Poučil se z chyb předešlých, vypořádal se s hollywoodským politikařením a natočil nadprůměrný thriller Face/Off. Akční řežba The Killer přesto zůstává jedním z klenotů jeho neamerické tvorby. Thriller o profesionálním zabijákovi s lidskou tváří (který se pokouší odčinit jím způsobené oslepnutí mladé zpěvačky) a posedlém policajtovi je vším, co bylo napsáno a rozhodně patří mezi vrcholy akčního thrilleru. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Scéna se střelcem a tramvají se točila v hong-kongském Causeway Bay a byla natolik věrohodná, že obyvatelé zavolali místní policii. Danny Lee pak musel požádat šéfa policistů o povolení pokračovat v natáčení. (Terva)
  • Počet mrtvých ve filmu: 120. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama