Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Můj filmový/televizní život se za poslední roky bohužel smrsknul do stavu, který můžu popsat asi takhle: "tak fajn, tahle věc kdysi dávno byla fakt největší pecka, co se jen tak nevidí (Černobyl, Temný případ 1), a další taková událost, o které si budou všichni povídat, přijde zase za xx let, achjo, bůhví, kdy to přesně bude... " No, tak ta událost přišla na přelomu jara a léta 2021, a zase na HBO! ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že takto zpracované psychosociální drama/krimi se mi moc líbilo. Po celou dobu jsem váhala mezi 4 či 5 hvězdami. Ale nakonec vyhrálo maximální ohodnocení především kvůli Mare/Kate, jejíž výkon je excelentní. Rozpolcená a zkoušená Mare i postavy a děje kolem ní byly velmi dobře napsané i sehrané. Napětí mají všechny díly, ať jde o samotný krimi příběh či propletené vztahy s ním spojené. Opravdu zážitek. ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

Vynikající Winsletová, zajímavá zápletka, na jedno maloměsto a pár rodin snad až moc koncentrovaná, ale to patří k umění - umět věci zkoncentrovat do potřebného prostoru a času. Ostatní herci taky uvěřitelní, atmosféra Pennsylvánie realistická a hlavně - vyznění díla s vyjádřením potřeby chápat se a odpouštět je vždy aktuální. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni nadávají, jak v Easttownu chcípl pes. Řešit tak cokoliv kriminálního v komunitě plné sociálních problémů, plíživé rezignace a bolesti je obtížné, což ještě umocní vražda mladé matky pohozené v zátoce. Policie je navíc pod tlakem kvůli neobjasněnému, rok starému, zmizení jiné dívky. Místní bývalé basketbalové hvězdě Kate Winslet dávno není pětadvacet, je svérázná, jízlivá, pije, nadává a sama bojuje s nepřízní osudu. A tahle role pro ni byla další výzvou. Jde o sólové představení, které pomrkává po nějaké televizní ceně. Snaží se zvládnout nelehké postavení detektivky v městečku, ve kterém není těžké každého znát jménem, ostatně sama má snad v každém pátém baráku nějakého bratrance. Děj je uchopený tak, že divák je téměř vždy o krok před policií. Má tak určitá očekávání, která mu ale tvůrci místy zajímavě vyvrátí. Kdekdo neříká celou pravdu, pachatelem může být kdokoliv. Možná jich je zbytečně moc, ale úkroky od vyšetřování mě baví. Nehraje se tu na vykopávání dveří a odjišťování bouchaček, tady se sází na dialogy a atmosféru nezdravé maloměstské komunity, jejíž mladou generaci ničí drogy, prostituce a pokřivené vztahy. Takže tvůrci klidně na čas odhodí případ dívek na vedlejší kolej a detailněji se věnují osobním problémům hlavní protagonistky a její rodiny. Matka Helen válí, černohumorné prvky jsou většinou spojené s ní. Místy může nicméně vadit už moc ucourané tempo a odbočky k vedlejším postavám. A usmiřování a objímání bylo v závěru příliš. Tomu chybí nějaký pověstný vrchol, který přišel o pár dílů dřív. Ale celkově pochopitelně spokojenost. Velká!! ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být úplně v pohodě o polovinu kratší, protože se to pořádně rozjede až od pátého dílu. Detektivní zápletka je fajn a je škoda, že je obalená hrozným balastem okolo. Tady se totiž každému stanou ty největší životní tragédie a obvykle nejenom jedna. Tunami s*aček, které to na postavy neustále hází, to působí až sebeparodicky. Navíc je to asi nejubrečenější seriál z poslední doby. Tři v zásadě jenom za skvělou Kate a části posledních tří dílů, kde se nefňuká. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Pennsylvánsky akcent je špecifický. Aby sa ho herci naučili (čo vôbec nebolo ľahké), používali nárečovú trénerku. Kate Winslet (Mare Sheehan) aj Jean Smart (Helen Fahey) sa zhodli na tom, že najťažšie je používať písmenko "o" a jeho vyslovovanie. (Stillborn83)
  • Jean Smart (Helen Fahey) a Kate Winslet (Mare Sheehan) v některých společných scénách improvizovaly. Štáb kvůli tomu musel neustále potlačovat smích, aby scény nepokazil. (oli009)
  • Toto je úplne prvá rola Kate Winslet (Mare Sheehan) v celej jej doterajšej kariére, v ktorej používala strelnú zbraň. Jej používanie bolo pre ňu udajné veľmi nepríjemné. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama