Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mám rád krimižánr a zbožňuji Kate Winslet, tudíž byla pro mě Mare z Eastownu "darem z nebes". Seriál v sobě umným způsobem snoubí kriminální vyšetřování s hutným rodinně-vztahovým dramatem, a tím se tematicky a dějově rozpíná do šířky, jejíž rozměry a všelijaká zákoutí jsou nadmíru poutavá a překvapivá. Vedle vážné linie se tvůrcům podařilo zakomponovat do děje nejeden úsměvný moment, který do jisté míry zlehčoval vážný tón celé série. Kate Winslet byla naprosto úžasná a bylo skvělé ji vidět v neobvyklé roli vyšetřovatelky zmítané rodinnými démony a minulostí. Dalo by se říct, že detektivní linie je v případě Mare takřka až na druhé koleji, zatímco se do popředí dostávají vztahová dramata, která byla místy vskutku hutná a nepředvídatelná. Rozhodně se nejedná o prvoplánově natočený seriál, nýbrž o kvalitní materiál k zamyšlení, nad kterým bude člověk ještě nějakou tu dobu přemýšlet. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Watch Children. Poctivá symbióza kriminálky a sociálně-psychologického dramatu, ve které Mare jako Titán drží z Diovy vůle easttownská nebesa a svůj život žije pro druhé, ač ti ji těmi svými fackují. Nepřináší v té temnotě spásu, jen čeká s pochodní u jisker naděje.. Vzpomněl jsem si na dva citáty. V Zahlerově Mean Business on North Ganson Street je přenosná charakteristika místa: „Je to část Rezavého pásu. Mělo budoucnost v době, kdy se Asiatům říkalo Orientálci..“ Ve Flashbacks of a Fool zase padlo: „Jediná věc, na kterou potřebujete odvahu, je zůstat.“ Člověk musí tvořit místo, protože jak je tomu naopak, nekončí to dobře. Good night, Mare.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni nadávají, jak v Easttownu chcípl pes. Řešit tak cokoliv kriminálního v komunitě plné sociálních problémů, plíživé rezignace a bolesti je obtížné, což ještě umocní vražda mladé matky pohozené v zátoce. Policie je navíc pod tlakem kvůli neobjasněnému, rok starému, zmizení jiné dívky. Místní bývalé basketbalové hvězdě Kate Winslet dávno není pětadvacet, je svérázná, jízlivá, pije, nadává a sama bojuje s nepřízní osudu. A tahle role pro ni byla další výzvou. Jde o sólové představení, které pomrkává po nějaké televizní ceně. Snaží se zvládnout nelehké postavení detektivky v městečku, ve kterém není těžké každého znát jménem, ostatně sama má snad v každém pátém baráku nějakého bratrance. Děj je uchopený tak, že divák je téměř vždy o krok před policií. Má tak určitá očekávání, která mu ale tvůrci místy zajímavě vyvrátí. Kdekdo neříká celou pravdu, pachatelem může být kdokoliv. Možná jich je zbytečně moc, ale úkroky od vyšetřování mě baví. Nehraje se tu na vykopávání dveří a odjišťování bouchaček, tady se sází na dialogy a atmosféru nezdravé maloměstské komunity, jejíž mladou generaci ničí drogy, prostituce a pokřivené vztahy. Takže tvůrci klidně na čas odhodí případ dívek na vedlejší kolej a detailněji se věnují osobním problémům hlavní protagonistky a její rodiny. Matka Helen válí, černohumorné prvky jsou většinou spojené s ní. Místy může nicméně vadit už moc ucourané tempo a odbočky k vedlejším postavám. A usmiřování a objímání bylo v závěru příliš. Tomu chybí nějaký pověstný vrchol, který přišel o pár dílů dřív. Ale celkově pochopitelně spokojenost. Velká!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

skvělá minisérie,která funguje jak v rovině detektivky se silným a překvapivým rozuzlením (které mi došlo až tak minutu před tím než bylo odhaleno),tak v rovině sociální sondy do malého amerického města,kde se všichni znají a všichni jsou svorně v menší čí větší prdeli.Každý má nějakého toho kostlivce ve skříni,ale tady jich bylo opravdu požehnaně.Navíc je to velmi dobře natočené a zahrané - Kate Winslet je boží a krade si většinu série pro sebe,ale ani ostatní se nenechávají zahanbit - a v rámci žánru je to to nejlepší co HBO stvořilo od první řady True Detectve...90% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková chladná, deúresivní a znepokojující atmosféra amerického zapadákova dotváří charaktery postav úplně sama. Ta mizérie byla přímo hmatatelná. Jsem měla pocit, že se tím sand taky nakazím. Nějak jsem nepostřehla, že se nám Kate Winslet přehrála do rolí babiček. To mi lehce klesla čelist, ale sedlo jí to. Byla jako mare výborná. Prostě jsem jí všechno věřila a sežrala i s navyjákem. Bavilo mě s ní to klubko události rozmotávat a hrabat se při tom v její duši. Tohle je spíše sociální drama než kriminálka. Ta kriminální linie tu slouží jako doplněk nebo jako katalyzátor. Při sledování jsem si vzpomněla na naší Pustinu. Kate Winslet si právem odnesla ocenění, které jí bylo uděleno. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrce a scenárista seriálu Brad Ingelsby vyrůstal ve sportovně založené rodině. Jeho otec a bratr hráli v mládí basketbal, což Ingelsby následně promítl do hlavní postavy Mare (Kate Winslet). (oli009)
  • Jean Smart (Helen) požádala kostýmní výtvarnici o všití vycpávek na boky a zadek do svých kostýmů, aby vytvořila autentičtější podobu starší ženy. Kostýmní výtvarnice z této žádosti prý byla nadšená, protože po ní herečky nikdy nic takového nežádají. (oli009)
  • Evan Peters (Colin Zabel) uvedl, že dynamika vztahu mezi ním a Kate Winslet (Mare Sheehan) kopírovala dynamiku vztahu postav, které představovali. Peters byl do jisté míry zastrašen Winslet, ale také že se od ní hodně učil. Neustále ho překvapovalo, jak pečlivě se připravovala na každou scénu. Například před jednou scénou za ním přišla a řekla: „Dobře, je 14:38. Právě jsme přišli od diákona a cestou jsme se pravděpodobně zastavili na oběd a kafe. Teď jsme tady a děláme tohle.“ V tu chvíli si Peters v duchu řekl: „Sakra, tohle jsem měl udělat? Takhle jsem se nepřipravoval.“ (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama