Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší role Kate Winslet? Možná i ano, minimálně z těch, které jsem měl tu možnost vidět a ceny Emmy ji jistě neminou. Zároveň jsem rád, že HBO stále točí tyto starosvětské detektivky, ač to není můj nejoblíbenější žánr, jednou ročně si rád dám (loni výborný The Outsider). Pro mě osobně to nebyla taková šleha, kterou bych si musel ihned pustit celou, resp po týdnech, v době premiéry (nakonec jsem si ji rozdávkoval na celé léto a je pravda, co kritizují někteří škarohlídové, místy je to až příliš překombinované. Na druhou stranu Mare dokáže pravidelně překvapovat až šokovat častými závěrečnými zvraty a na mě to fungovalo moc dobře. Opět se spekuluje o další řadě, ale po zkušenosti například se Sedmilhářkami a plném vytěžení toho světa jsem proti, raději ať vznikne duchovní nástupce, třeba i zrovna s Winslet a jako vždy vynikajícím Evanem Petersem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NENÍ NA NÁS ROZHODOVAT, KDO A CO SI ZASLOUŽÍ. NAŠÍM ÚKOLEM JE POUZE MILOVAT…“ ///    Příběh rodiny Mare Sheehanové. Ta je detektivem na malém městě, kde je zavražděna mladá holka a další dvě uneseny. Lidé kolem jsou s těmi sračkami tak nějak spjati, do toho mají svoje problémy… stejně jako Mare. Problémům rozumíte, chápete v podstatě všechny postavy, a že je to fajn podívaná, není ani tak zásluha Winsletky (která od Titaniku uplavala kus cesty), ale všech. Prostě parádní dramatickej krimi seriál, kde se hlavní postava zbavuje kostlivců na půdě a stává se šťastnou. Snad.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Píchám mladou holku. 2.) Zajímaj mě problémy druhých.  /// Thx za titule „Petr Miklica“.       /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Od dob, kdy jsme společně s Kateřinou potopili otravnýho Leonarda už uběhla řada let a my jsme ji mohli vidět, jak herecky roste a že dokáže zahrát všechny možné charaktery ve všech možných typech filmového umění od dramatu, komedie až po romantické dojemné snímky. Tato skoro moje vrstevnice nám ve svých pětačtyřiceti letech mírně zbrunátněla a i ta vráska na čele je již vidět, ale co se týče této role nemám, co dodat a musím přiznat, že to byla fakt jízda od začátku do konce a dokonce bych se odvážil tvrdit, že všechnu pozornost v tomto snímku strhla na sebe a udělala z toho tzv. one-woman show. V této televizní minisérii jí můžeme pozorovat jako úspěšnou policajtku, kterou její okolí respektuje a dokonce jí i má rádo. Chodí do místního baru popíjet pívo, vede chlapský řeči, občas si to s někým rozdá a má samozřejmě jak už to u těch policajtů a policajtek bývá mnoho tajemství a nočních můr z minulosti. Jedna z věcí, co jí trápí je zmizení jedné mladé dívky, kterou už dlouhou dobu řeší, ale stopy jsou zameteny, tak jí nezbývá než tápat v temných vodách až do doby, kdy se najde tělo další mladé dívky a policejní mašinérie včele s Mare se může naplno rozjet. Nebudu prozrazovat pointu ani psát spoilery, ale musím přiznat, že jsem se tam šestkrát seknul s tím, kdo je viník těchto tragédií. Takže bacha na předčasný závěry, protože tohle stojí fakt za to to zhlédnout a to nejen kvůli Kate Winslet (nar. 1975, Velká Británie), ale taktéž kvůli psychologickému rozebírání různých postav, které je fakt brilantní. A ještě jednou připomenu hlavní představitelku, která si na nic nehrála a fakt jsem jí to uvěřil, že takhle nějak tráví svůj volný čas. No prostě jakoby jsme se koukali božským kukátkem do jejího reálného života a silně přemýšlím, že si tuto herečku dám mezi své oblíbené, ale musím přemýšlet koho vyhodit. Je to těžký dilema!!! Ale za tento bravůrní kousek musím dát jasnejch 100%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ak by tam účinkovala Mireille Enos namiesto Kate Winslet, tak sa dá Mare of Easttown označiť za potenciálnu The Killing Season 5. Absolútny slow-burn, kde sa rovnaký (ak nie väčší) dôraz ako na kriminálnu líniu kladie na dramatickú líniu a vykreslenie vzťahov medzi postavami, na zobrazenie života v zapadlom americkom mestečku a hlavne na rôzne traumy všetkých zúčastnených. Kto čaká štýlovú seriálovú detektívku s rýchlym spádom, ten nech si radšej pustí Hawai Five-O. Kto chce niečo civilnejšie, autentickejšie, depresívnejšie, čo sa pomaly dostáva pod kožu s každou epizódou, pre toho tu je Mare of Easttown. Seriálová krimi dráma roku 2021. CELKOVO: 8/10 ()

Radda 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl celkem pomalý, ale od 3. dílo to chytlo závratné tempo a dalšími díly to už je gradovalo až do samého finále. Kate Winslet předvedla opravdu výborný herecký výkon a pochvalu si též zaslouží i Evan Peters, který mě mile překvapil svým charismatem. Jediné co mi tam možná trochu více vadilo, bylo až moc plot twistů, které zejména v posledních dvou dílech samotný děj až moc zbytečně komplikoval. I tak za mě výborný krimi seriál, který už jsem delší dobu opět vyhlížel. Minisérii hodnotím 90%. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Podle režiséra Craiga Zobela byla Kate Winslet (Mare Sheehan) jediná z herců a hereček, která si v momentě, kdy se zrovna nenatáčelo, troufla vrátit se ke svému rodnému přízvuku. Všichni ostatní se báli, že pokud by specifický "Delco" akcent nepoužívali i mimo záběry kamer, tak by ho ztratili. Jednotliví členové štábu zároveň uvedli, že sledovat Kate Winslet, jak nenuceně a plynule přechází mezi "Delco" akcentem a svým britským přízvukem, bylo ohromující. (oli009)
  • Jean Smart (Helen Fahey) se již na začátku natáčení rozhodla, že její postava bude pokaždé něco pít nebo jíst. To je také důvod, proč ve většině scén něco konzumuje. (oli009)
  • Pennsylvánsky akcent je špecifický. Aby sa ho herci naučili (čo vôbec nebolo ľahké), používali nárečovú trénerku. Kate Winslet (Mare Sheehan) aj Jean Smart (Helen Fahey) sa zhodli na tom, že najťažšie je používať písmenko "o" a jeho vyslovovanie. (Stillborn83)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama