Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja servíruje pro Netflix komorní, inteligentní a napínavý Survival v kryokomoře, který je solidní a fanoušci Survivalů si určitě na své příjdou. Raději bych sice viděl od Aji Hory mají oči 2 či jiný masakr, ale jsem rád i za tohle. Je zde jistá inspirace filmem Buried, takže komu se líbil už ten, tak je velká šance, že Kyslík Vás vyloženě nezklame. Dalo by se stěžovat nad tím. že je to pomalejší, mohlo to být intenzivnější a možná o 20 minut kratší, ale na druhou stranu si moc nedokážu představit, že by z tohodle námětu někdo dokázal vytřískat něco víc. Mélanie Laurent hraje výborně, ústřední zvrat je parádní a pro mne dost nečekaný, ale i ty další dějové překvapení mi přišly velmi dobře vymyšlené a kupodivu tu Aja stihl narvat i 3 slušné Jump Scary, kde při jednom se mi až orosilo čelo! Nesnáším jehly a krysy, takže i v tomhle na mě film působil nepříjemně. Celkově fajn jednohubka, kterou mám mezi 3-4 hvězdami, ale Survivalů nevzniká ročně 20, naopak maximálně 2, takže nedvidím důvod, proč bych zde měl šetřit. 7/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Solidní tvůrce Alexandre Aja se umí vyřádit víc, to už jsme si párkrát ověřili. Zkusil to s jedním hercem a s jedním místem. Dostatečně stísněným. Ovšem nezvládl to klíčové: nedostal se hlavní postavě (a tím pádem ani divákovi) co nejvíce pod kůži. Žena středního věku se probouzí v uzamčené zdravotnické kryokomoře. Nemůže ven, neví, proč tam je a vlastně ani netuší, kdo je. Navíc jí pomalu dochází vzduch. Jasně, občas musí vytáhnout kanylu z těla, občas řeší laboratorní myši v komoře, hlavně jí ale chybí odpovědi na otázky, které (ne)přicházejí od systému umělé inteligence, se kterým hrdinka komunikuje. Aja, jenž kdysi ve vyprahlé pustině nechal zmutované potomky horníků útočit na jednu rodinku (Hory mají oči), pak nechal stovky piraní ochutnat nejedno odhalené ňadro (Piraňa 3D), později s rozčertěným Danielem Radcliffem zkusil ambicióznější látku s přesahem (Rohy) a naposledy i přes z nohy trčící zlomenou kost nechal jednoho z hrdinů vzdorovat jednomu z nejobávanějších predátorů (Kořist), dokáže vykouzlit sympaticky klaustrofobickou atmosféru a na malém prostoru je vizuálně nápaditý. Mélanie Laurent, která skvěle pracuje s mimikou i s hlasem, si zaslouží palec nahoru. Ten druhý je pro Aju, od kterého si ale pro příště přeju zase nějakou stylovou jízdu plnou krvavého násilí. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Komornější příběh, který se odehrává pouze ve stísněném prostoru lékařské kryokomory. Melanie, jakožto jediný pořádný herec tohoto díla se v celém průběhu snaží uniknout ze své rakve a společnost ji při tom dělá pouze robotický asistent MILO, nad kterým však nemá úplnou kontrolu. Nedovedu si představit, že by film odehrávající se pouze v prostoru 2x1x0,5m mohl být ještě napínavější a zajímavější. O 4 hvězdách nemám nejmenších pochyb. 81% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Ale jo, OXYGEN, v čes. překladu KYSLÍK je opravdu jednoduchý, ale strašně poutavý film, který mě bavil od začátku do konce. Nějakým tím příběhem, nápady a větším překvapením to sice nekypí (přeci jen už je na světě natočeno spoustu filmů), tak přesto jsem plně spokojen. Začátek dobrý, prostředek byl asi nejlepší a ke konci tu máme rozumné vysvětlení, pointu atd. Úplný závěr je možná trochu urychlený, něco bych asi ještě vylepšil, ale co už … Hlavní představitelka to zahrála skvěle. Mělo to svou atmosféru a především výbornou hudbu. První shlédnutí je v tomto případě nejlepší. Přesto se k tomu ještě někdy vrátím. Své emoce to mělo, zahrané solidně, takže kdyby bylo takových filmů od netflixu více, nezlobil bych se. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je to především ohledání správných otázek. Hlavní hrdinka leží v kryogenní komoře, dochází jí kyslík a vůbec nic si nepamatuje. K dispozici má palubní počítač, který disponuje všem údaji, ale aby je z něho dostala a zachránila si tak život, musí se správně zeptat. A to mě bavilo. Je pravda, že by tomu neškodilo trochu zkráti stopáž, držel si film dostatečné tempo i napětí. Co Mélanie týče, tak pro tu mám dlouhodobě slabost, takže jsem neměl problém jí držet palce. Aja je pro mě jistotou, ale pořád od něja čekám nějakou tu pecku. Tou Oxygéne, i přes nesporné kvality, není. 75% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno