Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Aja je mistr napětí a zábavy a i když od něj mám raději horory, tenhle atmosferický Thriller se mu povedl na výbornou. Utáhnout film s jedním hercem je vždycky obrovská sázka do loterie, ale Mélanie Laurent se to povedlo dokonale. Hi-Tech styl filmu je balzám pro oko a napětí by se dalo krájet. Naprosto jsem netušil jaká je pointa a to se mi stává málo kdy, takže další velký palec nahoru za výtečnou pointu i perfektní konec. Atmoškou nabitý komorní Thriller. 80%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ach ty filmy, co vás nadchnou prvním záběrem, ale pak máte problém je dokoukat. Oxygen má fajn klaustrofobicko-paranoidní námět (high-tech upgrade Buried, oproti kterému ale hrdinka neví, kde je a proč), natočený je hezky, ale že by mě nějak výrazněji zaujala hlavní postava, děj či Melanie... Kdybych si tam aspoň mohl dosadit některou ze svých oblíbenkyň. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja a scifi? Tak trochu oxymorón :D Ale ono to ve výsledku funguje skvěle. Filmy s jedním hercem jsou vždy sázkou do loterie, protože vlastně vše závisí na nich a jejich hraní. No a hlavně díky Mélanie Laurent se Kyslík povedl, neskutečně nadaná a všestranná herečka. Trochu jsem se obával, aby film nesklouzl do nějakého nudnějšího tempa, přecejen jen jedna lokalita v kryokomoře tomu malinko nahrávala do karet, ale opak je pravdou. Nepříjemná atmosféra prosáklá skrz naskrz absolutní bezmocí, jo, to se tvůrcům povedlo vykreslit na jedničku. Chytře napsané dialogy mezi hlavní hrdinkou a umělou inteligencí mě bavily, místy nabídly strhující tempo. Uhrančivý audiovizuál taktéž měl co nabídnout. A těch pár zvratů, které na nás autoři vytasili, bych se nebál označit anglickým termínem "jaw-dropping". Tento výraz to do posledního detailu vystihuje. Nečekal jsem to, ale z Oxygen se vyklubal žánrový klenot. Paráda. Za mě 8/10 P.S. A příznivci hororovějších chvilek, nebojte se, Aja na vás nezapomněl (scéna s jehlou dost intenzivní) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I přes všechny překvapivé události filmu sice chybí něco, kvůli čemu bych si ho chtěl pustit podruhé, nicméně dobrý film to rozhodně je. Jen mohl být o deset patnáct minut delší, neboť v závěru dochází kromě hlavní hrdinky dech trochu i příběhu. Mélanie Laurent je výborná, Alexandre Aja využívá stísněný prostor kryokomory tak, že se vám neomrzí, a velmi mě bavil nevyzpytatelný počítač MILO, který sice dokáže provést skoro jakýkoliv příkaz, ovšem teprve poté, co se mu o něj správně řekne. Pointu možná odhadnete, ano, ale jde hlavně o atmosféru, a ta je skvělá. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V jadre je to vymyslené dobre a disponuje i niekoľkými zaujímavými momentami, no nie je ich až toľko, aby to opodstatnilo celovečerný formát. Viem si pritom predstaviť, že vo forme krátkej sci-fi poviedky, a podporenej patričnými literárnymi kvalitami, by sa mohol dostaviť adekvátny účinok. Vo filmovej podobe je však sto minút priveľa a hoci dokážem akceptovať, že scenár narába s časom, ako sa mu práve hodí, predvídateľnosť diania nejde dokopy s až príliš odosobnenou réžiou, kde je problém dostať sa hrdinke pod kožu. Keď podobná látka ani na chvíľu nenapne, niečo je skrátka zle a viac než čokoľvek ma Kyslík utvrdil v tom, že Aja by mal radšej venovať žánrom, ktorým rozumie lepšie. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama