Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

tron 

všechny recenze uživatele

No, bohvieako ma to nebavilo. Ale iba 2* tomu nedám. Oxygen je presne ten druh filmu, u ktorého je pred pozretím najlepšie nevedieť nič. Takže sa vlastne ani k ednotlivým komponentom bez spoilerov nemôžem vyjadriť. Nebolo to zlé, avšak ani nijako zvlášť dobré. Ústredná hrdinka neviditeľná. Potešil vizuál, najmä ku koncu, ale ani k tomu nemôžem povedať nič bližšie, lebo aj to by boli spoilery. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekto píše, že to nie je strhujúce a bez napätia, ja pridávam, že aj únavné. Naozaj únavné dielo s jednou herečkou a hneď na začiatku ma preto napadlo porovnanie s vynikajúcim filmom s Ryanom Reynoldsom Pochovaný zaživa. Hodnotenie je zatiaľ podobné, u oboch sa hýbe na úrovni 70%, pritom spomínaný film v klaustrofobickom prostredí priniesol obrovské dávky napätia a zžitie sa s postavou. Je mi jasné, že žánrovo sú tieto dva filmy inde, ale napríklad u Melanie Laurent mi bolo všetko jedno. A to by sa pri filme s nápadnými zvratmi stávať nemalo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PORUCHA SYSTÉMU. HLADINA KYSLÍKU: 35%“... /// Úvod dlouhej – tak akorát. Už jsem začínal…, ale stihli to! Pak trochu zajímavý a pak hysterická ženská… Děj je  takovej, aby každýmu došlo, že to musí mít jako parádní (odbourávací) pointu a nechtěli ste to vypnout (dřív). Sledujete ženskou, která se snaží přežít. Něco ve stylu Pohřben zaživa (2010), jen technicky úplně někde jinde (jako lepší vole). Na mě se tam toho (krom konce) moc neděje, takže já na tyhle věci asi moc nebudu. Pro mě je to nejen plejtvání kyslíkem, ale hlavně časem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě vesmírnej odpad. 2.) Plácám se v prostoru. Uzavřeným. /// Thx za titule „Beata Krenželoková“.  PŘÍBĚH  ** HUMOR  ne AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tomu filmu rozhodně odpustit to, jak ze mě v poslední čtvrthodince dělá úplnýho dementa, kdy se najednou okázale ignorují hrátky s časovým pressem, a scénář jde na vrub sprostě natahovanému napětí. Jo, a taky si moc neužívám něco, u čeho uhodnu pointu po prvních pěti minutách, sorry jako. [Netflix] ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Existuje takovej malej film z roku 2010, Buried, kde hraje hezounek. V roce 2021 nám z covidový produkce Netflix naservíroval malej film, kde hraje celkem hezká holka, která se s hezounkem potkala při natáčení o dost většího Bayhemu. Srovnání hereckejch výkonů se přímo nabízí, a sorry, ale hezounek před jedenácti dvanácti lety byl herecky silnější. Na druhou stranu Oxygen má hezkou sci-fi stránku s podtextem, ale o to předvídatelnějším koncem. Dialogy občas váznou, lekačky občas potěší. Potenciál byl, ale Kyslík se mi v paměti pravděpodobně neusadí tak, jako pohřbenej hezounek. Kterej měl o to údernější konec. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama