Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PORUCHA SYSTÉMU. HLADINA KYSLÍKU: 35%“... /// Úvod dlouhej – tak akorát. Už jsem začínal…, ale stihli to! Pak trochu zajímavý a pak hysterická ženská… Děj je  takovej, aby každýmu došlo, že to musí mít jako parádní (odbourávací) pointu a nechtěli ste to vypnout (dřív). Sledujete ženskou, která se snaží přežít. Něco ve stylu Pohřben zaživa (2010), jen technicky úplně někde jinde (jako lepší vole). Na mě se tam toho (krom konce) moc neděje, takže já na tyhle věci asi moc nebudu. Pro mě je to nejen plejtvání kyslíkem, ale hlavně časem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě vesmírnej odpad. 2.) Plácám se v prostoru. Uzavřeným. /// Thx za titule „Beata Krenželoková“.  PŘÍBĚH  ** HUMOR  ne AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, bohvieako ma to nebavilo. Ale iba 2* tomu nedám. Oxygen je presne ten druh filmu, u ktorého je pred pozretím najlepšie nevedieť nič. Takže sa vlastne ani k ednotlivým komponentom bez spoilerov nemôžem vyjadriť. Nebolo to zlé, avšak ani nijako zvlášť dobré. Ústredná hrdinka neviditeľná. Potešil vizuál, najmä ku koncu, ale ani k tomu nemôžem povedať nič bližšie, lebo aj to by boli spoilery. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kalustrofobická, katastrofická sci-fi o bioformě v kryogenické krabici. Uhrančivý vizuál, napínavé konverzace s ovládací jednotkou se slizským hlasem Mathieu Amalrica a poměrně překvapivé dějové zákruty patří hlavním devizám Kyslíku. Aja ukazuje že neumí jen krvavé bubu, ale má i cit pro vyprávění. Chcete sedativum? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ajův Kyslík mě zaujal svým komorním pojetím - "one-woman-show" Mélanie Laurent - a scenáristickou hrou s divákem, která však měla své trhlinky a slabší místa. Od začátku se mi hlavou honila různá vysvětlení, proč se hlavní hrdinka ocitla v rozbité kryokomoře, a osobně mi samotná zápletka nepřišla až tak předvídatelná. Poněkud mě však rušil "kámoš Milo", jenž fungoval v příběhu téměř jako "deus ex machina" a chvílemi házel ledabyle s vývojem děje. Rovněž by Kyslíku slušela o čtvrt hodiny kratší stopáž. Závěr filmu byl vizuálně podmanivý a titulkový hudební podkres měl rozhodně své kouzlo. P.S. Kyslík dává spojení "vidět bílé myši" zcela nový rozměr! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Chytře vypointovaná sci-fi záležitost, která se vyjma ústřední herečky může rovněž pochlubit i několika vydařenými příběhovými twisty. Režisér Alexandre Aja také velmi dobře pracuje s budováním atmosféry a s vodítky, které hlavní (a jediná) postava v průběhu děje dostává. Ve finále tedy dostaneme komorní a velice povedený snímek, který Vás díky svému chytrému scénáři a bravurní atmosféře chytne a už nepustí. Skvělá práce! (Netflix) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama