Reklama

Reklama

Debbi

Debbi

nar. 12.05.1993 (31 let)
Dortmund, Nordrhein-Westfalen, Německo

Biografie

Deborah Kahl, známá pod uměleckým jménem Debbi, se narodila v Dortmundu v Německu. Tam strávila dětství. Když jí bylo 10 let, její rodiče se rozhodli odstěhovat do České republiky za prací.

Když bylo Debbi 16 let, přihlásila se do pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar. Dostala se do semifinále, poté však byla na základě hlasování diváků ze soutěže vyloučena. I tak jí však SuperStar vyneslo popularitu. Všiml si jí producent Martin Ledvina, který jí pomohl vydat debutové album „Touch The Sun“. Píseň „Možná se mi zdáš“ pronikla do rádií a stala se nejhranější domácí skladbou roku. Ačkoli je tato píseň v češtině, Debbi se rozhodla produkovat svou další hudbu v angličtině.

Další velký úspěch přišel s písní „Touch The Sun“, která byla zárověň vybrána do reklamy na alkoholický nápoj. Píseň opět trhala rekordy v rádiích, a Debbi dokonce v roce 2010 vynesla cenu Anděl roku za Skladbu roku.

V dalších letech spolupracovala například s rapperem Lipem či zpěvačkou Janou Kirschner. Vydala druhé album „Love, Logic & Will“ a záhy vyšlo i její třetí album „Break“. Díky poslední zmiňované desce vyhrála v roce 2017 Debbi cenu Anděl v kategorii Sólová interpretka roku.

V lednu 2018 se zúčastnila národního kola soutěže Eurovision Song Contest, kde skončila druhá za Mikolasem Josefem.

Debbie žije v Praze a její písně stále obsazují přední příčky hitparád.

Šárka "sarkak_" Konopiská

Host

Herečka

Reklama

Reklama