Reklama

Reklama

Leehom Wang

Leehom Wang

nar. 17.05.1976 (48 let)
Rochester, New York, USA

Biografie

Zpěvák, skladatel, producent a také filmový herec. Po vystudování Berklee College of Music vtrhl Leehom v roce 1998 na čínskou popovou scénu se svým albem Revolution, které složil i produkoval. Na taiwanských Golden Melody Awards, čínské obdobě cen Grammy, mu v roce 1999 vyneslo ocenění v kategoriích Nejlepší zpěvák a Producent roku. Od té doby je Leehom velice aktivním členem hudební scény a stal se jedním z nejvlivnějších, nejvýznamnějších a nejplodnějších umělců v Číně.

V roce 2000 Wang debutoval na plátnech kin v rámci filmu China Strike Force s Aaronem Kwokem, Norikou Fujiwara a Ruby Lin. Jeho debutový výkon se dočkal u hongkongských kritiků příznivého přijetí. Brzy poté získal v roce 2001 svou první hlavní roli v dalším hongkongském filmu The Avenging Fist v režii Andrewa Lau. Leehom si také zahrál ve dvou japonských filmech, v roce 2003 ve filmu Moon Child a v roce 2005 ve snímku Starlit High Noon.

Zásadním zlomem jeho filmové kariéry byl snímek Touha, opatrnost, který režíroval a produkoval držitel Oscara Ang Lee a v němž se objevili také Tony Leung a Tang Wei.

Zdroj: Palace Pictures

Herec

Režisér

Filmy
2010

Lian ai tong gao

Host

Reklama

Reklama