Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

ywo666 

všechny recenze uživatele

No bolo to zaujímavé. A malo to njiekoľko svetlých momentov. Ale čakal som, že to bude vtipnejšie a asi aj akcia mohla byť lepšia. Jackie tiahne na 60 rokov ale typli by ste mu maximálne 40. Ale v pohyboch už nie je taký borec ako voľakedy. Celkovo film mohol byť o triedu lepší. Pre mňa. Inak si myslím, že niektorým skupinám divákov sa to bude páčiť. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek Jackieho Chana cílený na čínský trh představuje jeho nejvytříbenější projekt v novém tisíciletí. Není zde ani stopy po přehnaných hereckých a akčních ambicích "New Police Story" či podbízivé stylizaci do šikmookého šaška z jeho amerických filmů. "Little Big Soldier", pod nímž je Chan podepsaný jako producent a scenárista, představuje návrat Chana k jeho podstatě, k tomu, co ho odlišovalo od řady ostatních představitelů bojových filmů a v čem může excelovat i když už kvůli věku v akci zaostává za mladšími konkurenty. Jako v začátcích Chanovy kariéry, kdy vytvořil a dovedl k dokonalosti svůj osobitý styl, zde vystupuje coby lidový hrdina definovaný svou prostotou a přízemností, který představuje kontrast k velebeným světům elity (v raných filmech to byli mistři bojových umění, tentokrát vojevůdci a panovníci). Chanův cirkusový humor se obejde bez kung-fu eskapád a dech krkolomných kaskadérských kousků, protože stejně dobře funguje jako ozvláštnění hašteřivých scén. Právě ve stylu humoru a typu postavy spočívá Chanova osobitost, která ho bude charakterizovat nadále i v době, kdy už nemůže držet dech s mladší generací akčních hvězd. -- Recenze na Rejže.cz (autor Tomáš Stejskal) ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Úžasná dobrodružná komedie, kterých tu je opravdu málo, a ještě k tomu z velice zajímavého a mého oblíbeného období válek v Číně. Už jenom jméno Jackie Chan napovídá o kvalitě tohoto filmu, je zde prostý a přehledný příběh, který je avšak dost kvalitní a pro onu dobu ve které se to odehrává a pro to nádhehrné prostředí a krajinu, je jako stvořený. Samotná délka filmu naznačuje, že o nic převratného jít nemůže, ale opak je pravdou a i ta hodina a půl mi v tomhle filmu připadala tak dvakrát delší. A nesmím opomenout ani akční scény, které jsou dost dobré a Jackie se v nich bez problému pohybuje jako za mlada (dokonce i pořád stejně vypadá :D), a za to mu patří můj obdiv. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to asijský film. Ty mají svoji myšlenku, příběh a naprosto nic společného s amerikanismem a hloupým nostalgickým patriotismem, na který je splachovací část publika tak nelogicky zvyklá. Da Bing Xiao Jiang je krásný, výpravný film s příjemnou hudbou, s několika "jackiechanovskými souboji", Lee-Hom Wangem, který bych chtěla, aby mi předčítal pohádky před spaním (rajcovní barva hlasu, co si budeme povídat), skvělými kostýmy a scénou s řepkou olejkou, jenž trochu připomíná scénu z filmu GLADIATOR, neboli Maximus v pšeničném poli. Co je ale na tomto snímku nejkrásnější a nejmilejší, je právě legendární Jackie Chan, kterého jsem podruhé viděla hrát (předtím v Xin Jingcha Gush - NEW POLICE STORY), a POPRVÉ viděla hrát tak, že se mi jeho postava vryla tak pod kůži, že jsem na férovku - a naprosto upřímně - na konci uronila slzu. Navíc krásná titulková písnička "You Cai Hua", odzpívaná samotným Jackiem. Nu což, naučila jsem se text nazpaměť a pokud si ji pustím v práci, vždy mi zvedne náladu. Čím častěji DA BING XIAO JIANG sleduji, tím více ten film miluju...a taky jsem se kvůli tomu začala učit čínsky :) Už umím říct: 'řepkový květ' , 'pět akrů' , 'voják' , 'malý' a 'hora'....no jo...jak se říká, "ting hao de". ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Vejlet do historie tehdy ještě nesjednocený Číny mě vážně bavil. Jackie Chan jako trochu přitroublej venkovan za armádu zajme generála aby dostal odměnu. Generála chce ale zabít mladší brácha. Film, kterej je spíš noblesní a na přemejšlení, než Jackieho obvyklá tvorba. I když je věk znát, Jackie to pořád umí roztočit. Po tomhle filmu se nebojim říct, aby se vykašlal na americký blbiny a začal zase makat na domácí scéně. Očividně mu to svědčí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama