Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý historický film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má zaujímavý príbeh o obyčajnom vojakovi, jednoduchom mužovi túžiacom po pokojnom živote na vlastnom pozemku, čo sa mu konečne môže vyplniť, kedže zajal nepriateľského generála a rozhodne sa ho odviesť do svojej domoviny, ale čaká ich dlhá cesta s množstvom problémov. Spracovanie zo začiatku nie je až tak zaujímavé, prvá polovica filmu pôsobí pomerne jednoducho a obyčajne, ale aj tak celkom zaujímavo, ale v druhej polovici sa už kvalita scenáru podstatne zmení, príbeh začne byť nepredvídateľný s množstvom zaujímavých a neočakávaných situácií a celkovo je film v tejto polovici lepší. A všetko to ukončí výborný a originálny záver. Akcie tu je celkom dosť, ale Jackie Chan na tom moc veľkú zásluhu nemá, starajú sa o ňu hlavne ostatní. Občas ešte predvedie nejaký zaujímavý skok, ale nanešťastie vidno, že už u to moc nejde. Nie je tu žiadna veľkolepá bojová scéna, ale hlavne menšie súboje jednotlivcov alebo menších skupiniek bojovníkov, ktoré síce nie sú ničím výnimočné, ale dobre sa na ne pozerá. Najviac sa mi páči akcia medzi vojakmi a otrokármi pri zrúcaninách alebo posledná väčšia akcia. Réžia a vizuálna stránka filmu je úplne obyčajná, ale miestami poteší dobrá hudba a aj obsadenie je síce pomerne neznáme, ale aj tak dobré. Občas sa tu vyskytne aj nejaký zbytočnejší humor, ale aspoň moc neprekáža a niekedy aj poteší. Little big soldier je dobrý film, vôbec ma nenudil, ale bavil, príbeh a herci sú na tom dosť dobre, ale filmu by určite prospel lepší režisér a štáb, ktorí by sa postarali o vizuál a aj vyšší rozpočet, aby bol veľkolepejší. 72% ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak Jackie Chan přesedlal z komedií spíš na akčňáky, no docela zajímavé. Ale myslím, že spíš mu to sedne v komediích. Film to není špatný, ale nic extra. Bojové vystoupení excelentní, jak tomu už bývá v podání Jackieho, ale to je celkem všechno, dost tomu ještě chybělo - přebývalo, každopádně film nijak nevyniká. ()

Reklama

Maki89 

všechny recenze uživatele

pekny cinsky svejk :) s mierne necakanym koncom...tu sa viac neda napisat... Jackie ako vzdy vyborny a zabavny, jeho postava bola super prepracovana... co sa zbytku filmu tyka, mohlo to byt aj lepsie, no nebola to ziadna tragedia... a pri scene s kusou som sa smial tak, az sa spolubydlo zlakol(proste genialna)... hodnotim 7/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nikdo, kromě Chucka Norrise, nemládne. A ani Jackie Chan už neoplývá takovou obratností jako zamlada. "Ikdyž hýbat se i takhle v pětapadesáti?!" Historický podtext je zde cítit ze všeho nejvíce, ale je zručně v adekvátním množství doplněn o komické prvky, na které jsme u Jackieho zvyklí. Opět tedy nečekejte nic ve stylu bláznivých honiček z velkoměsta...zde jde pouze o odlehčený výlet do jedné z mnoha historických válečných událostí Číny. 72% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže se těšíte na údernou akční komedii - a nejste ochotni slevit ze svých představ - nejspíš budete zklamaní. Pokud vám bude vyhovovat snímek, v němž je trochu trpký humor v rovnováze s poněkud méně veselými, zato dramatickými okamžiky, mohli byste být spokojení ... Ovšem za předpokladu, že oželíte fenomenální akční scény v podání Jackieho Chana. Za prvé: Má už svá léta - to je neoddiskutovatelný fakt. A za druhé: Bitky na špičkové úrovni přece nemůžete požadovat od prostého, dobrosrdečného a trochu svérázného rolníka, který se sice stal vojákem, ale pouze a jenom díky nepříznivé době ... a víceméně proti své vůli. Leč Jackie si v rámci své role vede víc než dobře, je originální a vynalézavý jako obvykle - a ty nejakčnější souboje za něho obstarají jiní. Můžete se bavit komickou stránkou jeho postavy a přitom ho sledovat na dobrodružné a nebezpečné cestě domů. Není sám - má cennou kořist: Velice významného a vzpurného zajatce, který má neméně významného a mocného nepřítele z vlastních řad. Situaci to podle očekávání značně zkomplikuje, ale jak se vyvíjí vztah mezi postarším vojákem-dezertérem a mladým generálem nepřátelské armády - a dochází ke konfrontaci jejich názorů, snímek zároveň získává nový rozměr ... a hlubší smysl. Přibližně dvě třetiny stopáže se příběh pohybuje někde na rozhraní mezi 3* a 4* - až přijde sled scén, které ho promění v typicky asijské velké drama - a už dávno není co řešit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)

Reklama

Reklama