Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

markuc 

všechny recenze uživatele

S filmem mam jeden vetsi problem a stejny problem meli nejspis i filmari. Behem sledovani filmu jsem nezjistil, jestli to ma byt akcni film anebo komedialni. Spojeni obou se uplne nevyvedlo, z oboji tam najdeme ale spolecne prvky (ne nutne v jedne scene). Jakieho Chana mam proste spojeneho spis s komedialnimi rolemi a zde tedy ma plnit roli jakesi komedialni figurky, asi. Jeho protejsek, Lee - Hom Wang hraje na vazejnesi notu, zrejme. Bojove sceny jsou zde celkem efektne natoceny (i kdyz mi lehce vadila kamera misty, pristlo mi, jako by "sama sobe vadila"). Pribehove film nijak nevynika a o sjednoceni Ciny se nedozvite zhola nic, jde o "road movie" dvou znepratelenych vojaku (jeden z kralovstvi Liang a druhy z kralovstvi Wei). Film jsem videl s titulkami a mam pocit, ze v titulcich nebylo receno vse (ale to je obecny problem u vsech "zpivajicich" narodu). Dale me trosku zklamal zaver filmu, nejednalo se o zadny happyend, ale mohlo to byt trosku promyslenejsi a dava vetsi smysl (takto to vypadalo docela odflaknute - coz je muj pocit z cele druhe poloviny filmu, jakoby scenarista nevedel kudy a docela varil z kase). Ale abych jen nekritizoval, vse je natoceno velmi pekne, herci svoji ulohu zvladli, reziser to jakztakz vsechno ukociroval. Takze nizsi hodnoceni vlastne jen kvuli scenari. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hmm...krasna vyprava, vyborne kostymi, niekolko velmi slusnych bojovych scen, ale na druhej strane obohrany pribeh, nevydarena hudba, zbytocne tlacenie na humornu pilu v inak dramatickom kontexte. Jackieho mam rad, ale zblaznit sa kvoli nemu nejdem....z tohto filmu mam podobne dojmy...v pohode, ale nic extra. ()

Reklama

Maki89 

všechny recenze uživatele

pekny cinsky svejk :) s mierne necakanym koncom...tu sa viac neda napisat... Jackie ako vzdy vyborny a zabavny, jeho postava bola super prepracovana... co sa zbytku filmu tyka, mohlo to byt aj lepsie, no nebola to ziadna tragedia... a pri scene s kusou som sa smial tak, az sa spolubydlo zlakol(proste genialna)... hodnotim 7/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan přišel s filmem, který se do značné míry vymyká, tomu co, běžně tvoří, tedy akční komedie. Sice je zde pár humorných momentů, ale celý film je koncipován jako příběh z období válčících států, Chan jako obyčejný voják, který vstoupí nechtěně do světa vládců, pro něj odtažitého. Kromě akce očekávejte téměř komorní a civilní drama(na Jackieho poměry), nutno říci, že povedené. Akce se taky povedla, není si prakticky na co stěžovat, Jackie Chan pořád umí, velmi mile mě překvapil. Výborná kamera, kostými. Je fakt, že akční složka už není z převážné části na Jackiem, ale to není dle mého proto, že by se necítil, ale chtěl si zahrát něco jiného po mnoha zklamáních za tento a minulý rok, paktří Little Big Soldier, k tomu nejlepšímu, co se dá vidět v JV Asii. A mě osobně teda příběh vtáhnul, navíc tu není natahovaná stopáž a vše hezky odsýpá, aniž bych měl pocit, že se spěchá, nebo zůstává něco opomenuto. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, kterému zcela chybí tvůrčí disciplína a především řád, který by smířil "čínskou" teatralitu a lyrickou rozevlátost s moderní (a velmi neurovnanou) formou. Chan se opravdu snaží, ale jeho pacifistický idiot s duší venkovského básníka nakonec umírá pod kopyty schematické ideologie "jednotné a velké Číny", která je už nepostradatelnou modlitbičkou všech historických velkoprodukcí, pod kterými je jako mecenáš podepsán státní aparát. Na pánvi Wok prý vrabce od fénixe nepoznáte. Na plátně, naštěstí, ano. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)

Reklama

Reklama