Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Velmi mě pobavily ostatní komentáře typu: seriál je vyprávěn ze ženského pohledu. Zábavné na tom je, že nikdy u seriálů a filmů nečteme, že je děj nahlížen mužskou optikou - což je asi 90 % všech děl. Navíc z prvního dílu je jasné, jak by to dopadlo, kdyby děj byl vyprávěn z pohledu muže - ano, skončilo by to u prvního dílu. Seriál se točí kolem problematiky znásilnění. A nejsmutnější na tom je věta, která tam i zazněla - když vám někdo ukradne auto, nebo vám dá po hubě, tak málokdy slyšíte, jestli jste si to náhodou nevymysleli. U znásilnění to bývá pravidlem. Chybelo mi trochu více gradace v závěru, proto 4*.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Dost Pirátů. Prosím, stop. Už ani Depp, pobíhající, křičící a zpomalený není vůbec vtipný. Po třech dílech už se nedá vytěžit nic nového a bylo to dost znát, konec Pramene nebyl také ničím výjimečný (hergot! vždyť je to Pramen života! ten by si zasloužil pořádný konec, ale tam přijde pár Španělů, udělají buch buch buch a čau!), viděné už bylo viděno... Až teda na ty mořské víly, ty byly nejzajímavější a bavily mě. Jedna hvězda za ně, druhá za krev Cruz.

plakát

Camino (2008) 

První film, který jsem od prvních 40 minut probrečela až do konce. Malá holka, těžce nemocná, avšak věřící, fanatická matka, milující otec, který pro svou dcerku udělá cokoliv, sestra vychovávaná v náboženské komunitě. Jeden z filmů, který, pokud jste na to ještě nepřišli sami, vám ukáže, jak víra ulehčuje, ale hlavně - jak je nebezpečná a ničemná. Film jsem si zamilovala díky tomu, že se s ním dokážu dostat až na emoční dno, což je někdy nejlepší lék – pořádně se vybrečet. A nejlépe léčí sebelítostivou náladu.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Když jsem uviděla trailer, byla jsem nadšená, Watchmen mě naprosto rozsekali. I když je Sucker Punch od stejného režiséra, svůj efekt už to nemělo. Nádherný baby, akční scény super, ale jen ze začátku. Neustále se to opakuje, od půlky filmu už nic nepřekvapuje, tak jenom tupě zíráte a doufáte, že ještě něco přijde. A ono nic. Tři roviny se jako celek rozpadají, dohromady nedávají vůbec nic. Hudba ve filmu super, soundtrack je mým number one. Za mě tři hvězdy, z toho jedna za krásu představitelek ;) (a nejvíc mě naštvalo, že tam ani jednou nebyl vidět ten její taneček!)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

David Yates mě vzal na nejkrásnější prázdninový výlet. Oproti první části, která se nesla spíše v pomalém tempu, běží tahle až příliš rychle. Téměř žádný odpočinek, samá akce, málo času na vysvětlení detailů – hlavně se během dvou hodin dostat až k cíli. Efekty super. Jenže se zapomnělo na emoce. Doufala jsem, že budu řvát, pro všechny mé mrtvé oblíbené postavy. Nestalo se. Bylo málo času. A závěrečná nakládačka? Čekala jsem víc, mnohem víc, větší nářez! Určitě by si tenhle díl zasloužil alespoň 10 minut navíc, nebo aspoň trošku vyvážení oproti první části. Velmi mě potěšila závěrečná scéna, nicméně, i ta by si zasloužila trošku dopilovat, všichni vypadali tak... zaprdle. Nicméně, z kina jsem odcházela očarovaná.