Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (36)

plakát

Do You Believe? (2015) 

Nemusíte být křesťanem či věřit v něco jiného, aby vás tenhle film alespoň trochu nezasáhl a nedonutil vás se zamyslet nad smyslem svého života.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Možný spoiler Knihu jsem nečetl, takže budu hodnit pouze pocit z filmu jako takového. Popravcdě, nápad, který v dnešním světě sociálních sítí není vůbec nepředstavitelný, mě přinutili, abych se na film podíval. Bohužel pro mě, snímek se začal rozjíždět až ve své 2. polovině, kdy už jsem neměl ani moc touhu dál na film koukat. Určitě se začátek filmu daleko více zredukovat. Blíže konci se napětí začínalo ztupňovat a to i ve mě, bohužel s koncem, který byl vlastně překvapující, ale moc rychlý. S filmu se daleko určitě vytěžit a ani herci typu Toma Hankse a Emy Watson to nezachránili.Za mě 50 %

plakát

La La Land (2016) 

Moc jsem tomu šanci nedával, slaďáky a milostné romance nejsou mým šálkem kávy, ale jsou asi jen 2 možnosti: buď se budete nudit a po chvilce ten děj přestanete vnímat nebo vás celý příběh naprosto pohltí a vy si budete přát, aby to jen tak neskončilo. Skvělá hudba, skvělí herci a skvělé písně ("city of stars" jen tak z hlavy nevymažu).

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Gibson se dokázal opět překonat! Po Statečném srdci či Umučení Krista přichází film, který mě některými svými až realistickými vyobrazeními naprosto uchvátil. Vyobrazení válečného pole za 2. sv války v Pacifiku jasně ukázalo podmínky vojáků, kterým museli čelit, a z kterých mi v kině až lezl mráz po zádech. Přiznám se, že jsem do té doby neznal A. Garfielda, ale po tomhle filmu jeho jméno tak snadno nezapomenu. Role mu vyloženě sedla a nevím, zda by film dosáhl takové kvality být na jeho místě někdo jiný (pro mě kandidát na Oscara za hl. mužskou roli).

plakát

Pátá vlna (2016) 

Hned v úvodu filmu jsem si říkal, další středoškolačka a fotbalista, to bude asi další „Cancer“. Později jsem trochu změnil názor a říkal si, že by to mohl být vskutku kvalitní sci-fi/katastrofický film, zajímavě zpracována loď vetřelců a i katastrofy byly pojaty personalisticky. Jenže další průběh mě jen přesvědčil, že to bude pěkná volovina, která se dá při troše snaze lehce předpovídat. Máme tu klasický zamilovaný trojúhelník, holku která se v některých záběrech tváří jako by se ji tenhle film vůbec netýkal a nepřátele, kteří místo toho, aby lidi jednoduše vymýtili z povrchu zemského, tak si s nimi hrají. Prostě další se sérií, Divergencí, Hunger Games, Labyrintu a jim podobným. Za mě 45 %.

plakát

Ronaldo (2015) 

Jako čekal jsem od toho daleko více. Ti, kteří se o fotbal tolik nezajímají, museli mít v tom strašný chaos, jelikož jednou tam bylo např. utkání z roku 2014, po němž následovala třeba krátká pasáž, kdy v roce 2003 Ronaldo přestupoval do United. No a myslel jsem si, že mi třeba tenhle dokument ukáže Ronalda v jiném světle, než v jakém jsem ho dosud viděl (namyšleného arroganta s žádnou sebezáchovou). Bohužel po zhlédnuti dokumentu nechuť k němu z mojí strany ještě vzrostla. To co tam kecal za nesmysly a scéna se ztraceným Lamborginim, to bylo už moc. Samozřejmě tam byly i hezké momenty, kdy jde vidět, že rodina a hlavně jeho syn jsou pro ním naprosto vším a jsou pro něj důležitější než fotbal. Dokument mě téměř nezaujal, dávám 40 %.

plakát

Muž z Vysokého zámku (2015) (seriál) 

Tak na takový to seriál jsem čekal už dlouho! Děje filmů, dokumentů nebo seriálů s heslem „Co by se stalo kdyby“ zbožňuji. I když pilot nemusel být úplně dokonalý a určitě se mi tam nějaké věci nelíbily, tak má tenhle seriál velkou šanci prorazit, jelikož seriálů podobného typu moc nevzniklo. Za pilota 85 %.

plakát

Rudá mašina (2014) 

Skvěle natočený dokument, u kterého jsem během sledování nezůstal ani minutku nepozorný a znuděný. Jako člověk, který tuto éru hokeje nikdy nezažil, jsem byl uchvácen, jak vše probíhalo a jaké měli hokejisté v Sovětském svazu nelidské podmínky pro život. Opravdu emotivní dokument, který musel kdekoho uchvátit.

plakát

Dlouhá cesta (2004) (seriál) 

Hrozně super. miluju motorky a tenhle pořad je pro mě úplně dělaný :D