Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Biografie (30)

Snoop Dogg (herec / skladatel / producent)

24.09.2013

„Říkám pravdu a vím o čem mluvím, proto jsem hrozba"Cordoraz Calvin Broadus, kterého zná celý svět coby předního gangsta rappera Snoopa Dogga, se narodil na kosmopolitní Long Beach v Kalifornii. Jeho otec veterán z Vietnamské války rodinu opustil, když mu byly pouhé tři měsíce. A tak se musela o malého Calvina starat matka… (více)

Matt Damon (herec / scenárista / producent)

21.09.2013

Producent, Oscarový scénárista, především však známý americký herec, ale i filmový extrémista, který kvůli rolím neváhá střídavě tloustnout a hubnout, to vše je Matthew Paige Damon. Narodil se v Bostonu ve státě Massachusetts, rodičům Kentu Damonovi, který se v té době živil, jako burzovní makléř a univerzitní profesorce Nancy… (více)

Louis Freese (herec / skladatel)

03.03.2012

Louis Freese lépe známý pod uměleckým jménem B-Real je členem a jedním ze zakladatelů rapové skupiny Cypress Hill. Narodil se kubánské matce a mexickému otci. Ještě než byl ze střední školy Bell High School v LA vyhozen, spřátelil se s Sen Dogem a Mellow Man Acem budoucími členy kapely. Sen Dog ho představil členům gangu Bloods… (více)

Lynne Ramsay (režisérka / scenáristka / producentka)

29.02.2012

"Zjistila jsem, že tvorba filmů není jen práce, stane se to součástí celého vašeho života."Rodilá Skotka Lynne Ramsay je režisérka a scénáristka, která poprvé spatřila světlo světa 5. prosince 1969 v Glasgow. Absolvovala školu National Film and Television School, což je institut, na kterém se dá získat vzdělání ideální pro… (více)

Kirk Jones (režisér)

19.02.2012

Kirk Jones je anglický scénárista a režisér, který se narodil a vyrostl ve městě Bristol. Navštěvoval školu Newport Film School, jeho obor se specializoval na režii divadla a reklam. Absolvoval v roce 1987 poté, co vyhrál cenu asociace National Student Film, která podporuje studenty, kteří se chtějí stát filmovými tvůrci.Jeho… (více)

Rob Schmidt (režisér / herec)

12.02.2012

"Mám rád zvláštní příběhy, vždy jsem měl nutkání se bát, a trávil jsem život ve strachu. Myslím, že to je důvod, proč mě to táhne k hrůze."Rob Schmidt je americký scénárista a režisér, který se narodil 25. září 1965 v Pensylvánii. Studoval na State University v New Yorku. Poté absolvoval studia na American Film Institute v Los… (více)

David Dobkin (režisér / producent / herec)

12.02.2012

David Dobkin je bývalý scénárista, producent, ale známý především jako americký režisér, který se narodil 23. června 1969, ve Washingtonu. Navštěvoval střední školu Walta Whitmana v Marylandu, poté absolvoval s vyznamenáním New York University. Oženil se s televizní scénáristkou Megan Wolpert, což je také dcera producenta Jaye… (více)

Thomas Carter (režisér / herec / producent)

10.02.2012

Držitel třech cen Emmy, filmový a televizní režisér Thomas Carter se narodil 17. července 1953 ve městě Austin, v americkém státu Texas. Po střední škole absolvoval univerzitu Texas State University v San Marcos, kde si poprvé začal pohrávat s myšlenkou stát se filmařem.Svou kariéru začínal Carter jako herec. Objevil se… (více)

Greg Marcks (režisér / herec)

07.02.2012

Greg Marcks je americký scénárista a režisér, který se objevil na tomto světě 12. srpna 1976. Narodil se a vyrostl ve městě Chelmsford, ve státě Massachusetts. Navštěvoval střední školu Chelmsford, poté studoval tvůrčí psaní na Carnegie Mellon University v Pittsburghu. Ve studiích pokračoval na Florida State University Film… (více)

Scott Kalvert (režisér / scenárista)

06.02.2012

Scott Kalvert je americký režisér a rodilý Newyorčan, který se narodil v Brooklynu a vyrůstal v Queensu. Už jako náctiletý experimentoval s výrobou filmů.Svou kariéru režiséra začínal v oboru hudební videa. A režíroval videoklipy interpretů jako Jazzy Jeff, Snoop Dog, Bobby Brown. Při natáčení televizních spotů pro společnosti… (více)

Bennett Miller (režisér / kameraman / producent)

02.02.2012

"Byl jsem špatný student, nikdy jsem neměl rád školu."Bennett Miller je americký režisér převážně autobiografických filmů. Narodil se 30.prosince v New Yorku. V roce 1985 absolvoval školu Mamaroneck High School, na které se spřátelil s hercem Danem Futtermanem pozdějším scénáristou jednoho z Millerových filmů. Filmařinu… (více)

James Wong (scenárista / režisér / tvůrce)

02.02.2012

"Skutečný zlom byl film s názvem Apocalypse Now. Šli jsme na něj do Cinerama Dome, což je velké filmové divadlo v LA. Bylo to opravdu super. Po shlédnutí jsem si uvědomil, že je to, co chci dělat."James "Jim" Wong je producent, scénárista a režisér narozený 20.dubna 1959 v Hong Kongu. Když mu bylo 10 let přestěhoval se s… (více)

Joe Carnahan (scenárista / režisér / producent)

23.01.2012

Celým jménem Joseph Aaron Carnahan je americký scénárista, herec, ale v první řadě nezávislý režisér, narozený 9. května 1969. S rodinou žil a vyrůstal v Sacramentu. Vystudoval střední školu Fairfield v Kalifornii. Jeho bratr se také pohybuje ve filmové branži jako scénárista Matthew Michael Carnahan. Je známý především scénáři… (více)

Jeff Wadlow (režisér / scenárista / herec)

23.01.2012

"Rád bych chtěl dělat chytré a zábavné filmy."Jeff Clark Wadlow je americký herec, scénárista a režisér, který se narodil a vyrostl ve Virginii. Vystudoval střední školu v Charlottesville Charlottesville ve Virginii, poté absolvoval školu Dartmouth College, kde studoval historii, film, drama a animaci.Jeff začínal ve filmovém… (více)

Jean-François Richet (režisér / scenárista / herec)

23.01.2012

Jean-François Richet je francouzský scenárista, producent a režisér, který se narodil svobodné matce 2. července 1966 v Paříži. Vyrůstal s bratrem a sestrou v Meaux, což je předměstí na východ od Paříže. Předtím než se Richet rozhodl stát filmařem pracoval v továrně jako dělník.Díky výhře v kasinu (20.000 dolarů) získal kapitál… (více)

Rawson Marshall Thurber (režisér / scenárista / herec)

22.01.2012

Rawson Marshall Thurber je americký scénárista a režisér, který se narodil 9. února v San Franciscu. Absolvoval Union College v New Yorku, na které kromě toho, že hrál za školu americký fotbal na postu wide receiver, získal i diplom z dramatu a z angličtiny. Poté nastoupil na University of Southern California v Los Angeles, kde… (více)

Dennis Dugan (režisér / herec / skladatel)

14.01.2012

„Diváci, kteří jdou na mé filmy nechtějí poselství. Nechtějí vidět mojí obnaženou duši, nebo obraz mého života. Chtějí se jen zasmát.“ - Dennis DuganAmerický herec a režisér, který se narodil a vyrůstal ve městě Wheaton. Vystudoval školu Wheaton Central High School. Je známý především spoluprací s komediálním hercem Adamem… (více)

Chris Weitz (scenárista / režisér / herec)

02.01.2012

Herec, scénárista v neposlední řadě i producent, ale především režisér Christopher John "Chris" Weitz přišel na svět 30. listopadu 1969 v New Yorku. Studoval v Londýně na St Paul's School. Pochází z filmové rodiny, jeho matka je bývalá americká herečka Susan Kohner a jeho babička byla také herečka, dědeček byl producent. Jeho… (více)

Michael Caton-Jones (režisér / herec / scenárista)

07.11.2010

Michael Jones je filmový režisér a Skotský rodák. Narodil se 15. října roku 1957 v Broxburnu. Navštěvoval akademii v Bathgate a studoval na National Film and Television School, což je škola, která vychovává talenty pro britský filmový průmysl. Jones je ženatý s Beverly Caton, po sňatku s ní si Michael přidal do svého příjmení… (více)

Brian Levant (režisér / producent / scenárista)

01.08.2010

Americký producent, scénárista, ale hlavně režisér Brian Michael Levant se narodil 6. srpna 1952 ve státě Illinois v USA. Vystudoval školu University of New Mexico. V současné době žije v Los Angeles se svou ženou Alison a svými třemi dětmi.Svoji dlouholetou televizní kariéru začínal Levant jako třiadvacetiletý, kdy se připojil… (více)

Reklama