Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (119)

1899 - Pyramida

1899 - Pyramida (2022) (epizoda)

Když spolu Maura (Emily Beecham) a kapitán (Andreas Pietschmann) projdou v 9. minutě kachlíkovým průchodem, nechají na jeho konci každý svou lucernu, avšak když je Daniel (Aneurin Barnard) v 16. minutě pronásleduje, obě dvě lucerny zmizely a již se neobjeví.

O vánoční hvězdě

O vánoční hvězdě (2020) (TV film)

V čase 57:29 lze ve scéně, kdy Proxima (Aňa Geislerová) s Vaškem (Vojtěch Kotek) odjíždějí na velkém voze z nádvoří, spatřit v pozadí za keřem modrý plastový odpadkový pytel produkce filmu.

O vánoční hvězdě

O vánoční hvězdě (2020) (TV film)

V době natáčení nebyl v okolí zámku Žleby žádný přírodní sníh, a tak si filmaři museli vystačit s umělým.

Vlastníci

Vlastníci (2019)

Ve 45. minutě si lze na uzamčené obrazovce notebooku pana Zahrádky (Vojtěch Kotek) všimnout, že hodiny ukazují 13:26, ač venku za okny je již tma.

Dopis pro krále

Dopis pro krále (2020) (seriál)

Napříč díly se objevuje řada českých historických památek. Jmenovitě hrady Pernštejn, Bouzov, Zvíkov, Křivoklát a Kost. Kromě toho filmaři natáčeli také hojně v přírodě Středočeského kraje.

Sám doma  a bohatý

Sám doma a bohatý (1994)

Pohádkový zámek rodiny Richových je ve skutečnosti Biltmore House, který byl ve druhé půlce devatenáctého století vybudován železničním magnátem Georgem Washingtonem Vanderbiltem. Je často označován za největší soukromý dům na území USA.

Americká divočina

Americká divočina (1997)

Kluci cestou na Willis Peak projíždějí kolem tří mužů spravující své auto, kteří je později okradou. Produkce ve skutečnosti do těchto třech malých rolí obsadila skutečné bratry Stoufferovy.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

Zdeněk Pohlreich v devatenáctém díle sedmé řady pořadu Ano, šéfe! sděluje kronikářce, že jeho otec na Hostivařském nádraží provozoval hospodu, ve které se natáčel i film Pozor, vizita! (1981). Jeho otec si zahrál sám sebe.

Jurský park

Jurský park (1993)

Dennis Nedry (Wayne Knight) vyzkouší plechovku na převoz embryí, kterou mu dal Dodgson (Cameron Thor) a na ruce mu i po otření zřetelně trochu pěny zbude. Ihned poté má dlaň naprosto čistou, přesto si ji v dalším záběru čistí ubrouskem.

Třetí skoba pro Kocoura

Třetí skoba pro Kocoura (1983)

Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni.

Ostrov

Ostrov (2005)

Když Jordan Two Delta (Scarlett Johansson) vyhraje v loterii, tak je na náměstí v davu i Lincolnův (Ewan McGregor) kamarád Jones Three Echo (Ethan Phillips), ale v dalším záběru zpět v baru se objeví v pozadí za Lincolnem. Není možné, aby v tak krátkém čase stál na dvou místech zároveň.

Zakladatel

Zakladatel (2016)

Když si Ray Kroc (Michael Keaton) při první návštěvě San Bernardina sedá na lavičku, tak si vedle sebe po pravé ruce položí pití, které ale při následném rychlém prostřihu zmizí a pak se znovu objeví.

Manželské etudy po 35 letech - Zuzana a Stanislav

Manželské etudy po 35 letech - Zuzana a Stanislav (2018) (epizoda)

Režisérka Helena Třeštíková prohlásila, že: „Stanislav byl snad první z lidí v mém okolí, který už v polovině osmdesátých letech pracoval s počítačem.“ [Zdroj: iDnes.cz]

Redemption Hill

Redemption Hill (2006) (seriál)

Dne 28.července roku 2009 zemřel další účastník reality show Jesse Young. Smrt byla zapříčiněná těžkými zraněními poté, co byl sražen motorovým vozidlem.

Redemption Hill

Redemption Hill (2006) (seriál)

Po prvním vysílání těsně před půlnocí 20.dubna 2007, měl smrtelnou nehodu účastník reality show Aaron Mark Lambert, který zemřel na následky těžké autonehody. Incident se stal v jeho rodném městě Hamiltonu.

Nejlepší přítel

Nejlepší přítel (2017) (TV film)

Když si Matěj (Marek Adamczyk) sedne na plotnu v kuchyni, tak není divu, že se nad tím děvčata podivují. Tato plotna, která se nachází v zámecké kuchyni na zámku Žleby, se může lehce rozpálit na 400°C a více.

Nejlepší přítel

Nejlepší přítel (2017) (TV film)

Přístup chodbou vedoucí zpoza krbiště vypadá sice hezky, nicméně ve skutečnosti je za touto chodbou jen jedna místnost a ta je slepá. Reálně tam nevede žádný frekventovaný průchod.

Nejlepší přítel

Nejlepší přítel (2017) (TV film)

Scény v kuchyni se natáčely v historické zámecké kuchyni na zámku Žleby, která je součástí prohlídkových tras I. a III. okruhu.

Sám doma

Sám doma (1990)

Buzz (Devin Ratray) říká své sestře, že bydlí na nejnudnější ulici celých Spojených států amerických. Na začátku filmu ale poukazuje na souseda, pana Marleyho (Roberts Blossom) a označí ho za sériového vraha.

Sám doma

Sám doma (1990)

Leslie (Terrie Snell) obvolává z Francie sousedy. Tvrdí, že se dovolala jen na samé záznamníky. Jak je to možné, když jsou linky v celé čtvrti vypadlé?

Reklama