Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Točit filmy pro mládež není vůbec jednoduchý úkol, točit je v podmínkách socialistického státu ještě dvojnásob obtížný, protože film musel zároveň oslovit tu mládež a přitom nesměl jakkoli nabourávat státní a stranickou ideologii. To je trochu jako oheň a voda, protože mládež téměř vždy a všude má sklony k rebeliím různého druhu, počínaje naprosto nevinnými výstřelky a konče zcela zásadními dějinnými zvraty. "Třetí skoba" mezi konformitou a nonkonformitou balancuje docela obratně, byť ne úplně jednoznačně... Sázka na detektivní zápletku funguje poměrně dobře a taky snaha prezentovat příslušníky VB jako takové "hodné a chápavé strýčky" kupodivu docela vychází, nepochybně hlavně díky zasazení filmu do poklidného jihomoravského Mikulova. Děj je přesto místy poněkud přitažený za vlasy, ale to zase vyvažují poměrně přesvědčivé herecké výkony většiny zúčastněných. Suma sumárum, v rámci československé filmové produkce pro mládež jde o lehce nadprůměrný filmový počin, a také o jeden z nejlepších z dílny poměrně nemastného a neslaného režiséra Radima Cvrčka... Celkový dojem: 70% ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Klasický dětský film, kterých se točilo mnoho mezi 70-tými a 80-tými lety, a které se již už netočí. Zde jde navíc okořeněn o detektivní zápletku, která je celkem zajímavá, a kterou hlavní dětská postava řeší na vlastní pěst. Je to hodně naivní, ale dokáže to pobavit jak děti, tak i dospělé. Navíc jsou zde sympatické a příjemné herecké výkony jak dětských tak i dospělých představitelů. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto příběhu jsem v dětství chtěla také lézt po skalách. Na štěstí mě to brzy přešlo. Láďa Mrkvička byl jako vedoucí toho lezeckého oddílu perfektní. Takového jsme taky měli, když jsme chodily do podobného oddílu. Byl to prostě prima chlap. Pan Moučka, který hrál policejního kapitána. Ten měl pro Kocoura pochopení a jako by mu nahrazoval otce. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela dobrý. Neodečetl jsem hvězdičku za ten pionýrský horolezecký oddíl (pionýři já mám rád) a naopak přičetl za účast krásné M. Kuklové. Konstrukce zápletky je sice dost krkolomná, prvoplánovitě zkonstruovaná pro horolezecké prostředí, ale jinak mě děj pohltil a nepocítil jsem zhlédnutí jako časovou ztrátu. Tedy v 65 letech, film je samozřejmě směrován k dětskému divákovi. ()

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, které se dnes již nenatočí. Herecké pojetí mladých herců je spontánní a pokaždé, co by horolezec se rád koukám na dobu, kdy pro nás byl skoba poklad a lano magická věc. Jsem rád za tuto detektivku, kde i to :„soudruhu kapitáne" jde mimo a i zatvrzelý signatář charty nedokáže přepnout program. Až film zase budou v neděli dávat, rád si uvařím kávu a při sledování zhltnu půl pekáče buchet. Bude mě dobře a to i přes to, že ve filmu neuvidím ani jeden iphone. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Vladimír Hrubý (děda Slávek) si dělá z Jaroslava Moučky (kapitán Hruška) legraci, jaký je to mladý „cucák“. Ve skutečnosti však byli herci vrstevníci, dokonce Hrubý byl o několik měsíců mladší. (cundak)
  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)

Reklama

Reklama