Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

sbinda 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film s nádechem "foglarovek". Pustil jsem si to dnes na Primě víceméně náhodou a jako rýpal jsem hledal rušivé elementy, ale nenašel jediný. Film byl připraven a natočen poctivě. Natáčeni v exteriérech bylo příkladné, zápletka pak byla s nápadem, ale bez složitosti. Jaroslav Moučka byl pan herec a jasně zvedal laťku celého filmu, zbytek byl dobrej průměr. Dovolím si tímto tvrdit, že kdyby ostatní role byly obsazené těmi nejlepšími českými herci té doby, byl by považován za jeden nejlepší český film a detektivka pro mládež vůbec. 80% Česká televize, koukej jak to má vypadat. ()

LarryW 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, výborná atmosféra, která mi jako malému fakt učarovala. Dodnes vidím tu jeskyni a mrtvolu pod drnem. Dialogy mají vtip a detektivní zápletka není groteskní, oproti jiným filmům, které se tváří jako detektivky. Kluci hrají i jako neherci slušně a Mrkvička je sympatickej vedoucí. Taťka esembák Moučka je zkušenej a záporáci jsou správní příživníci..Děcka koukněte místo Harryho třebas na tohle... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly časy, když jsem byl dítě. Já měl krásné dětství. Sobotu co sobotu dopoledne běžely tyhle a podobné dětské a pubertální filmy z minulého režimu a my, neřešíce minulý režim jako takový, tyhle filmy milovali. Dýchala na nás vůně dobrodružství a příběhů, které my asi těžko sami zažijeme. Byly jiné filmy, které jsem měl raději. Tenhle si moc nepamatuju a tak jsem si ho připomněl. Je to taková kriminálka pro dospívající. Ne vyloženě špatná, ale taky to není uragán napětí. Ale přesně tyhle typy filmů jsem opravdu měl rád a vždycky mi s nimi a po nich bylo fajn. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Velkým kladem filmu je, že se toho autoři nebáli, a frkli do něj pravou, nefalšovanou mrtvolu. To u tehdejší produkce nebylo obvyklé, kolikrát se stávalo, že i krimi film pro dospělé řešil tak maximálně sousedskou krádež králíka. Jinak mi moc nesedl Mrkvička, písničky, pokřik "umí" a představitel hlavní role. Ten měl být o dvě hlavy menší, za á by tak mezi ostatními dětmi nevyčníval a za bé by ty tři skoby nepotřeboval, unesla by ho i jedna. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hezký film. Děj má spád a je ku podivu i docela reálný. Herecké výkony byly dobré. Řekl bych, že i přes příslušníky VB, soudruhy a pionýry (patřili neodmyslitelně k tehdejší době) je film nadčasový a lze se na něj bez problému podívat i za dalších 27 let. Jen jedna věc mi jaksi neštymovala. Sice nejsem patolog ani soudní lékař, ale že by mrtvola vychladla během maximálně několika minut se mi zdá přece jenom nereálné. (Sobota 10.04.2010) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)

Reklama

Reklama