Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film umí vrátit do dětství. Jsem také jedno z dětí Dr. Husáka (ne přímo! :-) a tak jsem dnes zavzpomínal na ta léta tenkrát v osmdesátých i na tenhle typ filmů. Také se mi tam strašně moc líbilo propojení krimi případu s dětmi a nakonec s VB, která většinou film zakončila efektním příjezdem houkajících žluto-bílých žigulíků a volh a gangstery zatkla. V té době jsem ještě nic netušil o tom, že třeba hned chvilku předtím ty samé žigulíky zasahovaly třeba hned u sousedů, protože ten někde něco jen podepsal, nebo řekl... Zkrátka tohle je klasický normalizační film pro mládež sice bez ideové zápletky, přesto tam dnes podprahově (možná díky své alergii na komunisty) cítím nenápadné ovlivňování dětí k přátelení se se soudruhy od bezpečnosti. Těm tu navíc nevelí nikdo jiný než soudruh z nejkovanějších - soudruh Moučka alias Pláteník. Dávám tedy za 3 skoby snad pro ten sentiment z dětství. * * * ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale k tomuhle filmu mám zvláštní slabost... Letos jsem byl na dovolené v kraji pod Pálavou a samozřejmě jsem musel navštívit většinu míst, kde se film odehrává. Vyšplhal jsem k Sirotčímu hrádku, bylo pekelné vedro a komáři žrali jak vzteklí, ale stejně jsem měl radost, když jsem tu zříceninku viděl na vlastní oči...V jeskyni Na Turoldu vzpomenula film i průvodkyně, že se tam natáčely některé scény, no a o Mikulově ani nemluvě... ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Třetí skoba je typický čtyřhvězdičkový film. To znamená, že je dobrý, dokonce víc než dobrý, úspěšný, vydobyl si stálé místo v TV a časté reprízy, ale nemůže pochopitelně dostat 5* jako třeba Spalovač mrtvol nebo Markéta Lazarová. Letní filmy v exteriérech mě vždycky bavily, tento je navíc dobře zahraný i zrežírovaný, tak je 4* strop zcela na místě. Atmosférou a kriminální zápletkou tak trochu připomíná seriál Území bílých králů. ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem ten film milovala. A teď po x letech jsem se na to mrkla znovu a zas jsem byla napnutá "jak éčková struna". Všecko funguje tak, jak má...Kocour prohledával jeskyni, hrála strašidelná hudba a já jsem se přistihla, že se normálně a regulérně bojím:-D no prostě kriminálka radost pohledět. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já sice chodil už do skautu, ale na tohle období velice rád vzpomínám i dnes. Strávil jsem v něm bezmála čtrnáct let a družinovky / oddílovky patřili k mým oblíbeným zpestřením dětství i mládí. V té době měl doma počítač 386 ještě málokdo (dnešní mládež už bez PC konzolí a chytrých telefonů nedá ani ránu), takže různé kroužky nebo sport byli jedinou šancí, jak se vyhnout nudným víkendům s rodiči na chatě, nebo makání na zahradě. Tento film jsem si pamatoval jen matně, ale párkrát jsem ho už viděl v televizi. No a dnes jsem si jej připomněl. Je to sice dětsky naivní „kriminálka“, ale slušné herecké výkony i dobrá atmosféra neztratili své kouzlo ani po tolika letech. A souhlasím s názory, že Michaela Kuklová byla kočka už v útlém věku… ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)

Reklama

Reklama