Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (111)

Mission: Impossible - Národ grázlů

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)

Podtitul Rogue Nation způsobil menší neshody mezi studii Disney a Paramount. Disney totiž oznámil film s názvem: Rogue One: Star Wars Story (2016) ve stejné době, jako Paramount toto pokračování špionážní série. Obě společnosti nakonec došly k řešení: název filmu si Disney mohl ponechat, ale žádné jeho propagační materiály se nesměly objevit před premiérou Mission Impossible.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Muzikant iOTA (občanským jménem Sean Hape), který ve filmu hraje zběsilého kytaristu jménem Coma The Doof Warrior, uvedl: „Věděl jsem, že George Miller měl pro mou postavu vypracovaný příběh. Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) našel Comu v opuštěné jeskyni a ujal se ho. Postupem času se z něj stal hudebník. Já jsem si tento příběh trošku přikrášlil. Má verze je, že Coma byl nalezen s hlavou své mrtvé matky. Když se ho Immortan Joe rozhodl zachránit, Coma si z hlavy ušil masku, kterou si oblékal, když táhl do boje. Uctíval tím památku zemřelé matky." Hudebníkova kytara byla na přání režiséra plně funkční.

Zátah 2

Zátah 2 (2014)

Dle slov producenta Aria Sagantora je ve filmu k zhlédnutí téměř 60 druhů zbraní.

Zátah 2

Zátah 2 (2014)

Dle slov producenta Arama Tertzakiana, indonéské slovo: "berendal" lze přeložit jako zloděj či darebák.

Banshee

Banshee (2013) (seriál)

Lucas Hood není pravé jméno postavy, kterou ztvárňuje Antony Starr. Hood bylo jméno policisty z první série, které hlavní postava vzala za své. Skutečná identita však zůstává nadále neznámá.

American Horror Story - Freak Show

American Horror Story - Freak Show (2014) (série)

Pro 4.sérii byla napsána postava vrhače nožů, ta byla nakonec vymazána v postprodukci. Některé její aspekty se však dostaly do finální verze.

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Krajina a scenérie z okolí přehrady byly nasnímány v národním parku Torres del Paine v Chile. Přehradní nádrž byla dodatečně přidána s využitím technologie CGI.

300: Vzestup říše

300: Vzestup říše (2014)

Při natáčení se musel vyřešit problém s maketami bitevních lodí: zatímco řecké plavidlo se do studia vešlo celé, perská loď byla tak velká, že ji filmaři museli rozdělit na třetiny.

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

Po hurikánu Sandy, který koncem roku 2012 zasáhl New York, byla výroba filmu na týden zastavena. Martin Scorsese dokonce zakázal vstup na filmový plac na 57. ulici na Manhattanu kvůli potenciálnímu nebezpečí, které představoval vyvrácený jeřáb v blízkosti místa.

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

Ve scéně na párty u bazénu měl herec Jonah Hill (Donnie Azoff) nasazený umělý penis a masturboval. Nikdo z herců ani komparzistů to nečekal a jejich reakce proto byly autentické.

Na život a na smrt

Na život a na smrt (2013)

Režisér Peter Berg navštívil před začátkem natáčení rodiny zemřelých vojáků, o kterých film pojednává. Otec Dannyho Dietze (Emile Hirsch) mu přečetl pitevní zprávu, ve které stálo, že jeho syn byl zasažen celkem 11krát. „Četl mi tu zprávu a brečel při tom,“ řekl Berg. Poté poznamenal: „Tak takový byl můj syn, s takovým odhodláním bojoval. Postarejte se o to, ať je to ve filmu vidět.“

Na život a na smrt

Na život a na smrt (2013)

Ve filmu se v komparzních nebo vedlejších rolích objevují vysloužilí členové americké armády.

Kapitán Phillips

Kapitán Phillips (2013)

Natáčení na otevřeném oceánu nebylo vůbec jednoduché. Tom Hanks (kapitán Phillips) si postěžoval, že při natáčení v záchranném člunu se hercům hrající somálské piráty udělalo nevolno, což u nich vyvolalo zvracení. A nebohý Tom skončil v jejich hledáčku.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008) (seriál)

Celkový počet mrtvých v celém seriálu je 272, a to včetně 167 pasažérů na palubě letadla, které se zřítilo v epizodě s názvem Albuquerque na konci 2. série. Z 98 úmyslných zabití v celém seriálu je 56 provedeno střelnou zbraní.

Gravitace

Gravitace (2013)

Při scénách, kdy se herečtí protagonisté procházejí a poletují ve vesmíru, bylo použito obřího světelného boxu, ve kterém se nacházelo 4 096 LED diod. Ty generovaly potřebný zdroj světla a filmaři tak mohli přenášet odraz země, svit hvězd a slunce na hledí herců.

Gravitace

Gravitace (2013)

Když doktorka Stoneová (Sandra Bullock) prudce vydechuje, na vnitřku její přilby se tvoří viditelný mlžný opar. To ve skutečnosti není možné díky ventilaci v obleku. Ze strany filmařů šlo především o docílení většího napětí. Vědecký poradce, který byl u natáčení přitomen, řekl, že je až neuvěřitelné, kolik detailů filmaři berou v ohled, i když jsou někdy proti zákonům fyziky.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Žába, kterou hlavní postava využije k získání jedu do šipek, pochází z čeledi pralesničkovitých, také jinak nazývaných šípových. Jméno je odvozeno právě z onoho potírání toxinu na hroty šípů. 1 mg jedu dokáže zabít deset až dvacet osob, pokud se dostane do krve.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Útok jaguára je natočen přesně dle reality. Zatímco jiné dravé šelmy útočí na oblast krku, jaguár se zaměřuje na lebku a paralyzování mozku oběti.

Reklama