Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (6)

Chobotnička

Chobotnička (1983)

Film nás na začátku zavede na aukci, kde se draží vejce Fabergé, které původně patřilo ruské carské rodině Romanovců. Agent 007 (Roger Moore) má na koupi limit 250-300 tisíc liber, ale přihazováním riskem vyšroubuje cenu až na 500 tisíc liber. Šperkařské výrobky Fabergé do té doby nebyly tak známé a řada z nich se považovala za ztracené. Díky tomuto filmu se následně v 80. letech rozpoutala mánie po vejcích a dalších špercích a výrobcích z dílny Fabergé a výrobky této značky rázem získaly punc nejluxusnějšího zboží. Půl tuctu vajec nashromáždil Steve Forbes (vydavatel magazínu Forbes), jehož sbírka už je dnes v rukou nejmenovaného ruského oligarchy.

Winston Churchill

Winston Churchill (2014) (TV film)

V tomto francouzském dokumentu se krátce objeví i Brno, konkrétně začátek ulice pod dnešním názvem Rašínova a Náměstí svobody, kudy projížděl Hitler hned po okupaci. Na Náměstí dvobody si nelze nevšimnout tehdy nové moderní budovy Moravské banky, dnes Komerční banky. Hned další záběr je potom na Dominikánské náměstí, na jásající davy před budovou radnice.

Schimanski - Den matek

Schimanski - Den matek (1998) (epizoda)

Hlavní postava Horst Schimanski (Götz George) zde uvádí datum svého narození 23. 7. 1948, což je o 10 let méně, než má ve skutečnosti Götz George. V celé seriálové sérii Místo činu (od r. 1970) a následné navazující sérii filmů Schimanski je to už potřetí, co uvádí své datum narození, ale pokaždé je jiné.

Dobrodruzi z vesmíru

Dobrodruzi z vesmíru (1986) (seriál)

Ve 12. díle "Sibib Is Satan" je zmínka o bájném pacifickém kontinentu Mu, kde ležel, jak byl velký, jací tam žili obyvatelé, jaké měli technologie atd. Je to méně známý "bratr" bájné Atlantidy.

Dobrodruzi z vesmíru

Dobrodruzi z vesmíru (1986) (seriál)

Tento japonský seriál byl nadabován do češtiny hned na začátku devadesátých let z francouzštiny, ve které zůstal i titulní song.

Nikdy neříkej nikdy

Nikdy neříkej nikdy (1983)

Ač se jedná o "neoficiální bondovku", je zajímavé, že její rozpočet 36 000 000 amerických dolarů byl přibližně o třetinu vyšší než u oficiální bondovky Chobotnička (1983) ze stejného roku, která přišla "jen" na 27 500 000 dolarů.

Reklama