Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (297)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príde mi to skôr ako paródia na Bonda, než ako vážne mienený film. Predsa len čas sa zastaviť nedá a obstarožný Sean Connery už vo svojej najslávnejšej úlohe pôsobí trochu smiešne. Na Seanovi je dosť vidieť vek, takže mnohé kaskadérske kúsky mu už divák ani neuverí. Bondgirl Kim Basinger trochu zatienená slizákom Klausom Maria Brandauerom, ktorý si svoju rolu určite vychutnal. Jedna zo slabších bondoviek, dejovo nič nové, ani záporákov nápad ako si podmaniť svet nie je už veľmi originálny. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak tahle bondovka je fakt síla. Fakt je vidět, že je neoficiální - chybí Barryho hudba, Q je jiný herec, M hraje Edward Fox a starý známý agent Felix se nám proměnil v černocha. Scénář dost slabý, některé scény vyloženě trapné ( Bond s joystickem ) ale zachraňují to Conneryho dialogy a hlášky, kde neuvěřitelný způsobem shazuje sám sebe a celý bondovský mýtus. Je na něm znát, že Bond je mu úplně u ...Max von Sydow tady hraje asi tak dlouho jako v Barbaru Conanovi. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Connery vždy platil za drsného Bonda, zde však mnohem více připomíná ironického a vtipného Moora, což by nebylo naškodu, kdyby film dosahoval alespoň z poloviny takové zábavnosti, jako oficiální bondovky. Bohužel tomu tak není a "Never Say Never Again" působí jako nudná kopie, která nemá kromě herců moc co nabídnout. 5/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Neoficiální bondovka není zrovna dvakrát povedená (zvlášť při srovnání s Chobotničkou z téhož roku). Pokud se kvalita hrdiny měří schopnostmi nepřátel, tak ti toho tu moc nevymysleli. Totéž se dá říci i o režisérovi. Když přidáte nevýraznou hudbu, zjistíte, že film zachraňuje hlavně půvab Kim Basinger. Pro ni, jako pro jednu z mála bondgirl, nepředstavuje bondovka vrchol kariéry – ten měla ještě před sebou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Sean Connery pôsobí už trošku zostarnuto v jeho nezabudnuteľnej úlohe Jamesa Bonda aj keď svoj šarm si udržiava, ženských má po celý film doslova kopec od známej tváričky ako Kim Basinger až po neznámu ako Barbara Carrera v tomto ohľade má čo robiť, po akčnej stránke je to v norme žiadne zbytočné preháňačky po príbehovej stránke je to už dosť otrepané a naháňačka za ukradnutou jadrovou hlavicou nám neprináša dohromady nič nové. Malým prekvapením pre mňa bolo keď som vo filme uzrel tvár Rowana Atkinsona a ten vyzeral vo svojej úlohe akéhosi podivína fakt fatálne tupo s tým výrazom v tvári, on sa stou utiekavou tvárou fakt narodil. ║Rozpočet $36miliónovTržby USA $55,432,841Tržby Celosvetovo $160,000,000 ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 1983 v Los Angeles. (Varan)
  • Osobného inštruktora bojových umení robil Seanovi Connerymu pre film Never Say Never Again vtedy ešte neznámy herec Steven Seagal. Pri výuke bojového umenia Steven Seagal zlomil Seanovi Connerymu zápästie. (Seag)
  • Když Largo (Klaus Maria Brandauer) odchází z Palmyry, přináší ke spoutané Domině (Kim Basinger) rádio. Vytahuje sice anténu, nicméně zapíná magnetofon (je vidět nestisknuté nahrávací červené tlačítko, které je buď uvnitř přehrávacího tlačítka a v případě nespuštěného přehrávání by nebylo vidět, nebo je vedle tlačítka PLAY a v případě nespuštěného přehrávání by bylo nahrávací tlačítko hned vedle, bez mezery). Jinými slovy, magnetofon hrál, buď protože nahrávací tlačítko vykukovalo ze stisknutého tlačítka PLAY, nebo protože je vidět mezera mezi nahrávacím tlačítkem a ostatními tlačítky. Tato mezera mohla vzniknout také stiskem PLAY. Je tedy otázkou, proč Largo vytahoval anténu, když pouštěl magnetofon, nikoliv rádio. (pjotri)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama