Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (372)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená bondovka, která se od těch Brosnanových liší převážně technickým provedením, které tu značně zaostává. Nesetkáme se tak se známými neuvěřitelnými technologiemi ani nijak nebezpečnými bondovými kousky, ale spíše klasického akčního filmu, který se tak trochu nese v duchu detektivek z osmdesátých let. Roger Moore se na roli Bonda, Jamese Bonda opravdu hodí, je charismatický a dokonce dokáže působit i patřičně naštvaně, ale elegance s jakou se role zhostil Sean Connery nedosahuje. každopádně důležitější je pro mě příběh, který je opravdu povedený, i když některé fórky, jako třeba třetí bradavka jsou docela přehnané. Příjemně jsem byl ale překvapen důležitostí jaká byla kladena na vedlejší postavy, které nejenže se ve filmu jenom nemihnou, ale mají i několik důležitějších účelů. Třeba chlapec prodávající slona a hlavně tlustý turista, který se prožene s Bondem ve zběsilé automobilové honičce, která za těmi dnešními nijak moc nezaostává. Právě zmíněná honička patří mezi nejlepší pasáže filmu a to nejen díky skvělému kaskadérskému skoku. Celkově vzato je Muž se zlatou zbraní více než povedenou bondovkou. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bond zase jednou dostal pořádného protivníka. Scaramanga značně vyčnívá v dlouhé řadě magorů, kteří chtějí ovládnout svět. Jen ten počet bradavek nesedí. S příchodem Moorea se ze série stává komediální cestopis a to, co tady předvádí se ženami, musí být noční můrou všech feministek. Pro velký úspěch se vrátil rasistický buran Pepper. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tahle Bondovka nemá těch několik málo silných momentů v objetí vaty, jako předchozí filmy, ale střídmě mě zaujala po celou dobu. Je dobře dávkovaná, humor je přítomný, ale dle mého vkusný. Oba záporňáci jsou vynikající. Je to ne tak výrazný a snadněji zapomenutelný díl v sérii, ovšem líbilo se mi, že námět je konečně takový osobnější a mnohem lépe vtáhne, než předchozí pokusy o zničení světa, ačkoliv klasické téma megazbohatnutí na něčem nakonec přítomno být zřejmě muselo. Rovněž tu už naštěstí nejsou ony okaté filmařské podfuky, které mě opravdu dost vyrušují. Ony tu asi jsou pořád, ale už nejsou tak okaté (krom návštěvy hongkongské školy). Celkově koukatelný průměr. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to už přes 40 let, co nejspíš moje nejoblíbenější bondovka předchozího tisicíletí spatřila světlo světa...Neuvěřitelné, že i dnes to funguje stále stejně a Man with the Golden Gun zraje jako víno...Není snad lepšího filmu (alespoň pro mě ne), jak uctít památka sira Christophera Lee než právě tato bondovka! PS : Sean Connery sice vede i u mě, ale Moora taky můžu...80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klasická mooreovka s decetnímy bitkami, a dvojsmysly ve skoro každé větě, co 007 vypustí z úst. Vadou na kráse jsou nepovedené kung fu bitky a otravnej americkej turista. Bondgirl je krásná, ale tentokrát úplně blbá :) Christopher Lee byl Bondovi celkem důstojným protivníkem, ale ten jeho trpaslík mi utkvěl víc. 70% ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Při přistání Jamesa Bonda (Roger Moore) na ostrově Scaramangy má letadlo oba dva plováky, v dalším záběru však jeden chybí. (ledofredo)
  • Scaramanga (Christopher Lee) se svým pomocníkem mají hnědé kupé AMC Matador, které uměli během několik okamžiků přestavět v letadlo. Pro honičku si James Bond (Roger Moore) "vypůjčuje" menší vůz AMC Hornet. (Martin_Happy)
  • Postava Mary Goodnight je v románech sekretářkou Jamese Bonda. (Colonist)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama