Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

Psema 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, že Lazenby hrál Bonda jen jednou. Bez charismatu, hereckých kvalit a pro mě i bez sexappealu, to je model George. Nejen, že hraje pořád stejně, ale dokáže v některých chvílích strhávat film do děsivé parodie (vrhání nože, závěrečná akční jízda, závěr). Od naprostého průšvihu v bondovské historii zachraňuje scénárista, který měl zřejmě dobrý den a sepsal velmi pěknou, kvalitní zápletku. Potěšil mě Kojak Telly Savalas, jenž Blofeldovi dodal tu zlotřilost, chybějící v předchozím díle. Menší rýpnutí si zaslouží střihač za sestavení akce, jelikož při nádherně opulentní jízdě na lyžích mohl vynechat všechny detailní záběry na 007 a vše nachat jen na kaskadérech. Dále pak přetáhl délku minimálně o 20 minut. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Neházel bych všechnu vinu pouze na Lazenbyho. Už na castingu přece museli vidět, že má charisma ukrajinského dělníka. Svěřit nováčkovi tak výjimečnou pasáž Bondova života zkrátka nebylo chytré a v roli osudové ženy bych čekal větší kost. Příliš netáhne ani akce. Třeba noční honička na lyžích, kterou zub času ohlodal až na kost, je naprosto příšerná. Znovu však nezklamala hudba a v rámci série překvapivě emotivní závěr. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

6. Bondovka - Nejslabším článkem šestého filmového dobrodružství agenta 007 s povolením zabíjet je jeho druhý herecký představitel George Lazenby. Filmu by slušela kratší minutáž, protože zajímavějších akčních scén se divák dočká v poslední třetině. Nejlepší hláška filmu "This never happened to the other fellow“, tedy "Tohle se tomu druhému chlapíkovi / kolegovi nikdy nestalo", kterou George Lazenby jako James Bond pronese ve chvíli, kdy zachrání ženu a ona ujede autem. Hláška odkazuje na Seana Conneryho, který byl Jamesem Bondem pět filmů před ním, ale má také význam v kontextu příběhu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Za prvé: Sean Connery mi vážně chyběl a dobrácký George Lazenby působil jako jeho plastová atrapa. Což došlo i tvůrcům - viz hláška: "To by se Connerymu nestalo". Za druhé: Honička při útěku na lyžích (resp. u Bonda na lyži) v závěru je excelentní, ledová atmosféra v izolovaném sanatoriu na alpském ledovcovém vrcholu výborná, bohužel jinak mne děj kvůli značné roztříštěnosti zrovna nezaujal. Za třetí: Body u mne získal Bond v sukni převlečený za gaye hláškou o ztopoření v okamžiku, kdy mu sexuchtivá pacientka napsala rtěnkou číslo pokoje na vnitřní stranu stehna. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=yf_I84W-_cw ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Lazenby je jednoznačná zhouba tohoto filmu. Když běhá po Kojakově základně ve skotské sukni a prohlašuje, že je teplouš, zobete mu to z ruky a říkáte si, že jste to věděli už od začátku. Kdo jiný by taky (snad kromě božského Káji) vlezl před kameru v nadýchaném Fiji a myslel si, jak není sexy. Když ho v jedné z úvodních scén vidíte, jak prohrabává Coneryho suvenýry z předchozích dílů a "vzpomíná na staré časy", nejradši byste mu jednu vrazili. A zbytek filmu? Na ten si skoro nepamatujete, pač ho celý zabije Lazenby svou přítomností. ***Věděli jste, že: Lazenby padnul producentu bondovek Cubbymu Broccolimu do oka během náhodného setkání v londýnském holičství.// Australský model získal roli Bonda i přes to, že měl zkušenosti jen z několika reklam a okrajově i z jísté bondovské parodie italského původu.// Byť měl Lazenby smlouvu na sedm filmů, ještě před premiérou se sériií skončil - údajně i proto, že v "květinovém" světě roku 1969 neviděl pro drsného Bonda budoucnost. UUUFFF;))*** ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • V scéne, keď Bonda naháňajú v horách na lyžiach, čakal štáb spolu s kaskadérom niekoľko dní na priaznivé podmienky, pre natočenie zoskoku s padákom. (Hudino)
  • George Lazenby si chtěl většinu kaskadérských scén odehrát sám, ale studio mu to neumožnilo. Během jedné scény si zlomil ruku, což vedlo k prodloužení natáčení. Při scéně v Blofeldově laboratoři má Lazenby zlomenou končetinu schovanou pod pláštěm a sundává mu ho Blofeldova stráž, jelikož toho Lazenby nebyl schopen. Ironií je, že strážce hraje Jurij Borionko, kterému Lazenby předtím v jedné bojové scéně zlomil nos. (džanik)
  • Film se natáčel v Portugalsku, Švýcarsku a Velké Británii. Natáčelo se také na hoře Schilthorn v Alpách ve Švýcarsku, která měří 2 973m. V současnosti je zde kromě otočné restaurace Piz Gloria, která se objevila ve filmu, velké muzeum Jamese Bonda, kde je mimo jiné i část vrtulníku právě z tohoto filmu a spousta dalších bondovských atrakcí. Natáčelo se od 21. října 1968 do 23. června 1969. (henrycruel)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama