Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (412)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Až na druhé skouknutí po několika letech se mi tenhle Bond zalíbil. Sice to není tradiční bondovka (jenže ty se mi nikdy tolik nelíbily), ale když jí přijdete na chuť, pak vám naservíruje nadprůměrný film. Pro mě je to důstojné rozloučení s Bondem (ty nové filmy jsou trochu o něčem jiném, holt ten Sovětský svaz tam chybí, výjimkou je Zlaté oko) - ten romantický konec se mi kupodivu zamlouval. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejkontroverznější bondovka od dob V tajné službě Jejího veličenstva a do dob Quantum of Solace přináší mnohé z toho, čím ohromily (nebo znechutily, záleží na vkusu) nové bondovky s Daniel Craigem - downgraduje Bonda z gantlemanského supermana na impulzivního bouchače s vlastní hlavou a snaží se stát nohama na zemi v zápletce i akci. Jenže scénář se příliš soustředí na nezajímavé a zmateně podané vztahy mezi záporáky a dramatičnost děje není dostatečně silná na to, aby vynahradila vzhledem ke zvyklostem série utlumený humor. Tedy není divu, že diváci tento pokus o poněkud jinou bondovku odmítli jako příliš tuctový prefibrikát a poučení producenti o pár let později úspěšně vypustili na scénu hyper-akčního a hyper-nadsazeného Bonda Pierce Brosnana. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že Dalton natočil pouze dvě bondovky. S tím, co mu bylo vytýkáno (Bond není Bond, ale spíš Rambo s britským přízvukem), dnes slaví úspěchy Daniel Craig, a na Daltonovy kousky se pořád hledí jako na nejslabší z celé série. Povolení zabíjet za vidění určitě stojí - je to od začátku do konce akce, akce a zase akce, v níž ovšem nechybí humor, napětí, pěkné ženy, vynálezy pana Q a jeho oddělení... No kruci, tak je to Bond nebo ne? Odpověď : Je. A určitě ne méněcenný! Přesně o takovém chlapíkovi Flemming psal! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne povedena bondovka, fakt se divim tomu mizernymu hodnoceni. Ale ono to je asi tim, ze to neni uplne typicka bondovka a je to neco na pul cesty mezi klasickou bondovkou a craigovkama. Bond se tentokrat vydava za pomstou, takze stejne jako prvni bondovka s Daltonem je to prijemne drsny. Nicmene samozrejme nechybi nic klasickyho, mame tu bondgirl i vynalezy. Bondgirl je tentokrat zase jedna z tech lepsich, az bych rek nejlepsich, protoze je jednak sexy a pak ma docela slusnou roli, takze obstara i nejakou tu akci nebo humor. Llewelyn se tentokrat dostane i do akce, takze to neni jen ten teleshoppingovej prodavac s vynalezama, ale pouziva prevleky a je paradni. Co se tyce pana zaporaka, sice to neni nakej zapamatovani hodnej xicht, nejak vyjimecne taky nehraje a ani nema zadnej uzasnej plan. Na druhou stranu ale pusobi jako realna postava, ktera umi bejt hodne nebezpecna. Takze se zaporakem docela spokojenost. No a pak musim zminit mladickyho Del Tora v jedny z jeho prvnich roli, sice jeste neni tak charismatickej, ale spis vypada jak gay pornoherec, ale toho zabijaka si docela uziva. No a co se tyce samotnyho Daltona, ten ma tak trochu smulu, v prvni bondovce si vse osahal a misto, aby to tady uplatnil, nema moc prostor pro klasicky hlasky atd. Ale akci zvlada, herecky slusny. Takze proste ja jsem spokojenej, mozna ne uplne tradicni bondovka, ale uchazejici pribeh, dostatek akce, skvele vybusny finale, solidni zaporak a paradni bondgirl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S odstupem času zjišťuju že Dalton opravdu nebyl moc šťastná volba pro agenta 007. O něco horší než Dech Života, ale rozhodně žádná tragédie. Nejvíce se mi líbil mladý Benicio Del Toro. Možná největší roli v bondovkách zažívá Q, kterého nevím proč oslovují Kjú. Abych se vrátil k Daltonovi, nevěřím zkrátka že by tady vůbec nějakou z těch ženských sbalil. Jeho ztvárněný Bond absolutně ztratil vše čím ho obdařili Connery nebo Moore. Jakoby se Bond měl najednou vyrovnat všem těm Rambům, na které stejně absolutně nemá. 65% ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Při honičce Bonda (Timothy Dalton) s cisternami dojde ke rvačce mezi Bondem a Sanchézem (Robert Davi). Při tom Sanchéz přesekne mačetou brzdové hadice cisterny – návěsu. V důsledku toho se kamion s cisternou rozjede a nelze jej zabrzdit. Toto je však absolutní nesmysl, protože brzdová soustava soupravy pracuje přesně naopak, tedy pokud unikne z návěsu vzduch, jako v tomto případě, návěs se automaticky zabrzdí. (pjotri)
  • Natáčení probíhalo převážně v Mexiko City a na Florida Keys. Točilo se také v Anglii. Natáčelo se od 19. července do 18. listopadu 1988. (Terva)

Reklama

Reklama