Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

B!shop 

všechny recenze uživatele

S Connerym nejslabsi bondovka a to hned z nekolika duvodu. Jednak pribeh, sice se postupne lehce zamota a nepusobi uz tak jednoduse, coz ale nic nemeni na tom, ze proste neni moc zajimavej nebo sviznej a misty nudi a to me pritom uvodni akce solidne naladila. Dalsi problem je zaporak, Blofeld uz je mimo, tady navic hranej nejakym trapakem Grayem. Aspon, ze tu je paradni dvojka zabijaku Kidd a Wint, ktery mi silne pripominali Vandemaara s Croupem. Dalsi problem je v hudbe a v lokacich, prostredi casin neni buhvijak zajimavy a hudba je znacne nevyrazna. Aspon, ze se vratil ten Connery, kterej je sice trochu oplacanej, ale jinak na nem ta pauza neni moc znat a zachranuje co se da, bejt tu Lazenby, tak je to asi daleko vetsi prusvih. Kdybych to bral samostatne, tak to neni nicim zvlast spatna bondovka, bohuzel ani nicim zvlast zajimava, jenze v porovnani s ostatnima s Connerym, je tohle jasne nejslabsi a tudiz vic jak 3* jsou bez sance. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nic neni vecne a tohle je jednoznacne nejhorsi bond Conneryho ery. Cele uz to pusobilo tak nejak vyzdimane a unavene, paradoxne ne ale samotny Sean, ktery to alespon zachranoval svymi jokes. Problem byl ve vsech ostatnich, pro bondovky urcujicich atributech. Nehezke prostredi, nic moc bond girl, nevyrazny zaporak, nudny scenar. Cele se to sice stale drzi na prumeru, nicmene to nemeni nic na faktu, ze diamanty zapricinily strmy pad, po kterem se uz jen opravdu malokdy v nasledujicich 40 letech dalo na novou bondovku pohlizet jako na vylozene kvalitni. 5/10 ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Conneryho šarm a pár skvělých hlášek jsou tentokrát tak překvapivě málo, že jsem se musel dlouho tlačit i k té třetí hvězdě. Skutečně velmi slabá Bondovka, nejslabší s Connerym. Mrzí mě, že Hamilton nedorovnal skvělého Goldfingera. S tímhle slabým dějem to ale utáhnout nešlo. Po chvíli jsem vlastně ani nevěděl, čeho chce Bond docílit.Neustále někam chodí, najednou se okolo něj lidé ohánějí dozimetry, pak zase točí přistání na Měsíci. Je to zmatené. A takhle zlikvidovat budovaný styl Blofelda - pche! A nevím, jestli ti dva side-kickové měli být vtipní, cool nebo snad děsiví, ale nejsou nic z toho. PS: Bondova exkurse s Blofeldovým komentářem po evil centrále je moc i na Bondovku. To snad nemysleli vážně! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po "dospělejší" podívané Ve službách Jejího Veličenstva, kterou ale většina, zdá se, nepřijímá, tu máme očekávaný návrat k pitomině, což je asi přesně to, co diváci od Bonda chtějí. Úvod mě nicméně bavil, Bondovo hraní si na někoho jiného bylo fajn. Byl jsem taky naivní a myslel jsem si, že tvůrci možná toho Bloefelda skutečně chtěli vyřešit na začátku a jít dál. No bohužel. Místo toho ho hraje třetí obličej ve třetím filmu za sebou a já už to prostě neberu. Jsou tu nicméně některé vynikající scény, kdy je Bond opravdu v úzkých (zejména rakev, ale i potrubí či návštěva u Bloefeldových), tyto scény jsou ale bohužel vyváženy faktem, že jejich rozuzlení či podstata je totální pakárna. Bonda totiž není možné prostě zastřelit, když k tomu máte tisíc příležitostí, musíte vymyslet úplně absurdní způsob, jak se ho zbavit, aby mohl najít nějaký jiný absurdní způsob, jak z té situace uniknout. A těchto scén je tu nějak povážlivě víc, než v předchozích filmech. Případně máte tisíc příležitostí, jak ho zabít, ale vymyslíte, že ho prostě jen zajmete, protože proč ne, to se nikdy nevymstilo. Bloefeld nikdy neváhá, když má obětovat nějakého svého spolupracovníka, přeci by nebyl stejně tak nemilosrdný vůči své hlavní nemesis. Já vím, že to prostě musím brát jako pohádku, ale holt já pohádky moc nemusím. Většina žen, které Bond ve filmu potká, jsou daleko zajímavější než hlavni bond girl. To ovšem platí pouze do návštěvy domu Willarda Whyta. Tam nastane asi do té doby nejhloupější scéna Bonda vůbec a je to taková anticipace toho, kam Bond bude směřovat za vlády Rogera Moora. Oceňuji však nakonec to, že ukončení působení Conneryho zároveň udělalo na nějakou dobu tečku i za neustálým vrácením Blofelda, který je sice většinou fajn, ale už ho bylo dost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Diamanty jsou věčné, coby poslední Bondovka se Seanem Connerym. Rozhodně nepočítám tu blbost z r. 1983, což je rádoby neoficilání část o Jamese Bondovi, jenže což o to a ještě mizerná. Ale dost o tom. Po nedávném díu z r. 1969, kde hrál Lazenby tu máme návrat Conneryho. Sean je stejně tak dobrý jako v jeho předcházejících filmech. Nechybí mu to pravé charisma, v jeho 40 vypadá pořád skvěle a zde navíc nešetří skvělými hlášky. Co se týče děje, tak tu máme opět Blofelda a to v jiné herecké podobě. Nějakou souvislost s předchozími částmi tu hledat nemůžeme. Nenavazuje to na předchozí OHMSS ani na You only live twice. Což nevadí, prostě další verze s naším oblíbeným bondovským padouchem. Neměl jsem s tím problém. Charles Grey už hrál v You only live twice, ale ne Ernesta B. Zde Blofelda zahrál solidně, jen mi přišlo mimo ty scény s jeho dvojníky, ale co už. Děj to má běžně prostý; hrozí tu další jaderná katastrofa. Takže víc si stěžovat nemohu. Sice jsou ještě o ždibec lepší Conneryho kousky, ale na tenhle díl se vždy rád podívám. Hlavní bondgirl zde působí trochu chladně, ale své charisma a krásu určitě má. Na poměry starých Bondovek tu nejsou moc hluchá místa. Větší dynamiku akce a spádu to á spíš asi až v té druhé polovině. Tam to má i jednu dobrou automobilovou honičku. Ale nudu zde rozhodně nenajdeme. Veškeré scény jsou rozmanité a zajímavé. Hudba od Barryho je skvělá jako vždy. Ostatní známé postavy včetně M, Q, Moneypenny apod tu máme. No, to je asi vše, lépe Connery skončit v téhle éře nemohl. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • James Bond si půjčil vůz v autopůjčovně Hertz. (JohnSmith)
  • Škorpión použitý na zabitie pašeráka diamantov patrí do rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva, nemá čo robiť. (Z0oMb3E)

Reklama

Reklama