Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Natočit Bondovku mimo patronát MGM? No nikdy neříkej nikdy.. Na Conneryho už sice šahá penze, nicméně vyhnat z těla toxiny pohlavním stykem, zabíjením a záchranou světa stále zvládá s nonšalancí. Přidejte si hrst sebeironie, úchvatnou bitku ve směru posilovna - chodba - kuchyň - laboratoř zakončenou agresivními účinky moči agenta jejího veličenstva, neopotřebovanou Kim Basinger či Brandauera s vizáží úlisného drážďanského pedofila v saku s krátkými rukávy a máte tu neoficiální, ale přesto svižnou podívanou o dobře namazaném stroji MI6 s magnetickým vlivem na jakékoliv krásné děvče v okruhu 15 yardů.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ten nízký počet hodnocení. Protože tohle je návrat ke kořenům, jenž vyjadřuje Q svou slavnou větou: „Snad si zas užijeme sexu a násilí!“ Celý film plyne v lehkém, suše humorném tónu (těch skrytých her se slovy, vtipů v obraze apod. - "Říkala jste, že si mne chytíte později."), opět se zde střídá jedna lokace za druhou, Bond bojuje a mlátí se, ne jako Moore v té době, kdy za celý film nedal ránu pěstí. Dokonce mám pocit, že jsem nikdy neviděl Bonda na koni, zde to konečně někoho napadlo. Souboje jsou dobře vymyšlené a vnitřně vypointované, akční scény napínavé a přehledně natočené, kamera velmi slušná. Jako třešničku na dortu dostaneme kritiku britské byrokracie a lidí, co rozhodují, aniž by byli v terénu, a také mladičkého Mr. Beana jakožto začínajícího agenta. Záporák Brandauer mi sem sednul, Kim Basinger se mi tady nijak moc nelíbí, a Maxe Von Sydow podle mne chtěli původně využít pro nějaký další podobný film, jenž se žel nekonal. Tohle je ukázkový příklad, jak mají bondovky vypadat, možná jen chtělo trochu zrychlit tempo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nikdy neříkej nikdy....si asi řekl slavný představitel agenta 007 a ještě jednou si začal říkat James Bond. Návrat Conneryho k Bondovi nebyl tak úplně marný, a když k tomu připočteme sličnou Kim Basinger, záporáka Klause Maria Brandauera a solidní porci akce, tak je na co se dívat. Jen to chtělo dopilovat scénář. Místy to bylo dost přepjaté, některé scény bych s klidem vynechal, ale jinak se jedná vcelku o vydařený comeback, který si z bondovek utahuje. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Předem upozornuji ostatní, kteří to nevědí, že toto není oficiální bondovka. Je to neoficiální bondovku a remakem bondovky thunderball. A musím bohužel říci, že se to nepovedlo. Otřesná hudba, nulový příběh. Něco se ve filmu najde slušného, ale moc toho není. Nechci dát odpad, ale jen jednu hvězdu s odř.ušima jen tak z nostalgie. 20% = * ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, i jako neoficiální bondovka to ujde. Connery se vrací do své životní role, coby agent 007, který je poslán do sanatoria, aby zjistili, jestli má ještě na to být agentem. Zde se vše zkomplikuje a 007 vyráží vstříc svým dobrodružstvím. Akce tu není kdoví jak zběsilá, ale příběh je celkem fajn. Za mě 68% :) ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Když na Palmyře přepaluje Bond (Sean Connery) hodinkami pouta, přichází ho zkontrolovat hlída se samopalem AK-47. V samopalu však není zásobník, je tedy nepoužitelný. (pjotri)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 1983 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama