Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Pro mě srdcovka. Díky tomuhle seriálu jsem si uvědomil, že jsem sci-fi nadšenec. Každý všední den po dobu skoro jednoho roku jsem po škole seděl pravidelně u televize a očekával další díl. SG-1 cestující po galaxii, objevující nové světy a zachraňující svět před všemožnými hrozbami = super relax.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

(OBSAHUJE SPOILERY) Pozor! Tento seriál je vysoce návykový! Ano, ve chvíli, kdy divák zhlédne první díl, si podepisuje jasný ortel - shlédnout celý seriál v co nejkratším čase, a to i za cenu oželení jiných věcí. Seriál je od první chvíle tak napínavý, plný zvratů, pomalu se vybarvujících charakterů, že diváka přikove k obrazovce. Divák se ocitá ve vězení a spolu s hlavními postavami odkrývá Michaelův plán na útěk, který se musí snad tisíckrát měnit. Divákovi tuhne krev v žilách, jakoby se děj odehrával přímo před ním. Vše je podkresleno fantastickým soundtrackem Ramina Djawadiho. Pět, nebo snad i více epizod denně, už pak leze krkem, ale další epizoda se musí zhlédnout, protože ta předchozí skončila uprostřed scény. První série je epická. Druhá neztrácí šťávu. Třetí je hodně zajímavá. A čtvrtá je důstojným zakončením. Konečný film už berme, prosím, jen jako doplněk, odvar.

Firefly

Firefly (2002)

Jeden z nejgeniálnějších seriálů vůbec. Směsice precizně zvolených postav v nádherném prostředí vesmírné lodi a zapadlých planet a celková mytologie tvoří brilantní příběh. Zároveň je tento seriál jakýmsi obrazem lidstva. Každý má svá tajemství a je svým způsobem vyvrhel, ale je na první pohled bezchybná aliance ten správný systém? Posádka lodi Firefly chce jen svobodu. A ta hudba... to je senzace. There's no place I can be since I found Serenity.

Akta X

Akta X (1993)

Skvělý děj seriálu tvořeného mytologickými epizodami o konspiraci vlády USA proti všem lidem. Seriál je navíc doplněn samostatnými epizodami. Jednou za sérii je i vtipný díl parodující charaktery hlavních postav. Fenomén! Jen škoda, že se do toho Chris Carter ke konci tak zamotal. Hudba je výborná, Mark Snow válí.

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Je vidět, že si všichni zúčastnění na tomhle projektu dávají patřičně záležet. Dobrý, s citem vykonstruovaný scénář provádí diváka hromadou zvratů, konfliktů a vzrušujícího politikaření. Charaktery jsou výborně načrtnuty a dále se v průběhu rozvíjejí a jejich cesty zajímavě proplétají. Dramaturgie je místy skvostná a atmosféra povětšinou značně hutná, leč místy se kouzlo zničeho nic vytrácí. No, nezbývá než Frankovi a Zoe držet palce, aby na svých žebřících vyšplhali co nejvýše!

Futurama

Futurama (1999)

Rok 3000 a lidi (a stroje) se nezměnili.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Seriál Simpsonovi paroduje všechno, na co si vzpomenete. Až lidstvo zanikne a mimozemšťani se budou koukat na Simpsonovi, tak si řeknou: ''Ti si ze sebe uměli udělat prdel.”

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Jestli smích léčí, tak tohle je živá voda.

My z Kačerova

My z Kačerova (1987)

Hlášky, dobrodružství, napětí, akce, zajímavé zápletky, parádní nápady, neskutečný nářez. Já to strašně žral.