Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (39)

Merlí

Merlí (2015) (seriál)

Merlímu (Francesc Orella) je 55 let a je profesorem filosofie. Kultivovaný, s vlastní morálkou, svůdník s intenzivním sexuálním životem. Jeho černý humor je iritující, jízlivý a ironický pro zbytek sborovny, originální a stimulující pro jeho žáky. Má 16letého syna jménem Bruno (David Solans), se kterým se snaží obnovit pošramocený vztah. Roky na střední jsou tvrdé, plné usilovné práce. Epocha změn i osobního růstu pro studenty, kteří se díky vyučování a přemýšlení o různých tématech promění v "peripatetiky" 21. století.

Los años bárbaros

Los años bárbaros (1998)

Thomas a Jaime, dva vysokoškolští studenti a členové odboje proti režimu generála Franca čtyřicátých let minulého století, jsou zatčeni a odsouzeni k osmi letům vězení. Během trestu na přestavbě Údolí padlých, a ve spolupráci dvou amerických turistek, plánují svůj útěk ze Španělska. Povede se jim to?

Late Summer

Late Summer (2001)

Linie děje sleduje zkušenosti mladého teenagera, který je po smrti svého otce poslán trávit nějaký čas se svou tetou a strýcem. Po příjezdu se ho ujímá jeho starší bratranec Josh, který se snaží mladšímu příbuznému předat poznatky o smyslu života, sexualitě a sebevědomí.

Laurence Anyways

Laurence Anyways (2012)

Píše se rok 1989 a Laurence Alia slaví třicáté narozeniny s přítelkyní Fredou a při tom jí odhalí své nejtajnější přání. Chce se stát ženou. Po nějakém čase nervového vypětí Freda nakonec souhlasí a začne Laurence doprovázet na cestě celé metamorfózy. Jakmile je proces proměny kompletní, Laurence se vrací do života jako žena, ale co se jeví jí jako hladký přechod, začíná být sociální stigma. Odmítavý postoj rodiny a neshody s Fredou se nakonec zdají jen těžce zvládnutelné.

Mon copain Rachid

Mon copain Rachid (1997)

Fascinace devítiletého kluka velkým pohlavním údem jeho staršího kamaráda Rašida. Zmatené city, směs obdivu, závisti a dokonce i lásky se prolínají celým tímto krátkometrážním filmem.

Le Fil

Le Fil (2009)

Malik, jediný syn bohaté tuniské rodiny, se vrací domů z Paříže, kde strávil pár let. Po několika dnech cítí potřebu přiznat se své matce, že je zamilovaný do jednoho chlapce. Mehdi Bien Attia staví tváří v tvář tabuizované téma homosexuálních vztahů mezi Araby. Claudia Cardinale se tímto filmem vrátila do míst, kde se narodila.

Bicho de Sete Cabeças

Bicho de Sete Cabeças (2001)

Wilson de Souza Neto je teenager ze São Paula, který se svými kamarády tráví dny a noci hledáním vzrušení a svobody jako skejťák a sprejer. Vnímá své činy jako malé záchvaty vzdoru vůči svému neústupnému otci, který si synovu rebelii vykládá jako tuláctví. Vztah mezi oběma se následně ještě zhorší, když otec bez synova vědomí a poté, co byl syn zatčen za vandalismus, prohledává jeho batoh a najde v něm "jointa". Otec ho ve strachu, že syn propadne drogám, lstí dostane do ústavu pro duševně choré pod záminkou léčení. Tady se Neto pomalu proměňuje v ještě vzpurnějšího nonkomformistu a smutnějšího kluka. Byl držen pod účinky psychoaktivních léků, aby se "zklidnil", ale znovu si zvykat na svobodnou společnost je pro Neta již obtížné.
Film za použití dokumentárních prvků dává pocit zkreslené reality, která ještě umocňuje vliv emocí, jež Neto prožívá. V ústavu pro duševně choré, kde je Neto nucen násilně "dospět", se stává depresivnějším a paranoidním. Transformace, kterou Neto prochází, mění jeho vztah s otcem v ještě hroznější a téměř neměnný.

Botineras

Botineras (2009) (seriál)

Botineras je detektivní seriál, inspirovaný celosvětovým fenoménem - životem žen fotbalistů. Telenovela vypráví o fotbalové hvězdě. Chiqui Flores se po triumfu v Evropě vrací do Argentiny, aby se oženil se svojí snoubenkou Margou. Vypukne však kolem něj mediální skandál, protože je podezřelý z vraždy fotbalového soupeře. Policejní agentka Laura bude muset proniknout do světa fotbalu a jeho hráčů, aby zjistila pravdu. A nebude dlouho trvat, než se Chiqui a Laura do sebe zamilují.

Poslední záchrana

Poslední záchrana (2012)

Bratranci Danny a Phil O'Donnellovi jsou poněkud nemožní jedinci. Jsou však nuceni provozovat rodinnou hospodu, aby uchránili svého šíleného strýčka Petea od vězení a finanční nouze. Chlapci se vrhnou do pochybných projektů, kdy z hospody udělají nejen striptýzový klub, ale i třeba ilegální prodejnu alkoholu středoškolákům, jen aby podnik udrželi nad vodou.

The Grady Nutt Show

The Grady Nutt Show (1981) (TV film)

Příběh odehrávající se v městečku Rockwell sleduje dobrodružství reverenda Gradyho Williamse a jeho rodiny. V pilotní epizodě se reverend Williams pokusí vyřešit dva problémy. Vychválit člověka, kterého nikdo neměl rád a „skousnout“ románek jeho dospívající dcery s vysokoškolským studentem.

Direct Your Own Damn Movie!

Direct Your Own Damn Movie! (2009)

Chtěli jste vždy režírovat film, ale nevěděli jste kde začít? Chcete vědět, jak získat svoji první režijní práci? Co vlastně režiséři opravdu dělají? Legendární režisér Lloyd Kaufman, prezident společnosti Troma Entertainment a tvůrce Toxic Avenger, odhaluje 40 roků nekonformní filmové know-how v Direct Your Own Damn Movie! Lloyd nabízí kouzelný klíč na "fungování" mimo systém filmových studií, stejně jako poskytuje plán pro psaní scénářů, přípravu produkce, casting, práci na "place", post-produkci, a odhaluje tajemství jak si svůj film prodat! Během filmu se pobavíte příběhy a obchodními tajemstvími nejznámějších oceněných režisérů, producentů a herců.

The Making of 'American Psycho'

The Making of 'American Psycho' (2000)

Udělal na vás ten film dojem a vy jaksi nemůžete pochopit, proč? Co je to za postavy, proč byly role hrány tak jak byly? Jak mnoho úsilí se věnovalo na ztvárnění každé z postav? Jak přenesete 80. léta na filmový plac, aby na vás dýchla atmosféra Wall Streetu té doby? Všechny tyto otázky jsou vzrušujícím způsobem v tomto dokumentu zodpovězeny. A také je skvělé vidět, jak často se některé scény musely hrát znovu a znovu, abyste uvěřili tomu, co říká mnoho lidí: vznik dobrého filmu je opravdu velmi, velmi tvrdá práce.

Mupeti

Mupeti (2011)

Walter je patrně největším světovým fanouškem loutek Muppets (odvozeno od slov marionette a puppet). Během dovolené v Los Angeles objeví spolu s přáteli zločinný plán olejáře Texe Richmana (Chris Cooper) na demolici loutkového divadla, pod nímž nedávno objevili ložiska nafty. Walter, Gary (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) musí získat 10 miliónů dolarů potřebných k záchraně divadla. Spolu se žabákem Kermitem zorganizují opětovné setkání všech Muppetů, kteří se již dávno daly na svou vlastní cestu: Fozzie nyní vystupuje v kasinu v Renu s kapelou Moopets, slečna Piggy (Miss Piggy) je módní redaktorka Vogue v Paříži, Animal je na klinice pro zvládání hněvu v Santa Barbaře a Gonzo je výkonný instalatérský magnát. Cílem je největší televizní maraton jevištních loutek a s ním spojené získání potřebné sumy peněz. Jak to všechno dopadne?

The Broken Tower

The Broken Tower (2011)

Film vypráví příběh homosexuálního básníka Harta Crana, který se v roce 1932 rozhodl ve svých 32 letech, že spáchá sebevraždu.
Pohled na sny, na neomluvitelnou lásku mezi muži, na manio-depresivní syndromy počátku 20. století, na vzpurného, sebezničujícího, vizionářského básníka Hart Crana jeho raných let, které prožíval během pobytů u svého otce, bohatého obchodníka z Clevelandu a dále pak v New Yorku, na Kubě a v Paříži.

Wedding Band

Wedding Band (1989)

Příběh muzikanta, který pracuje v oddací síni jednoho městského obvodu, a o jeho ambicích stát se hudební hvězdou.

Erased James Franco

Erased James Franco (2009)

Carter režíruje amerického herce Jamese Franca ve filmu, kde ho nutí znovu zahrát všechny televizní a filmové role za celou jeho hereckou kariéru. Během natáčení tak vzniká zcela nový příběh. Jak práce na filmu pokračují, Franco také hraje roli Julianne Mooreové z filmu Todda Haynese Safe (1995), stejně jako Rocka Hudsona ve filmu Johna Frankenheimera Seconds (1966). Výsledkem je schizofrenní, skličující a poetické představení, kde Franco hraje nejen "sám sebe, jako sám sebe", ale také roli oslavované, "první dámy" (Moore), a jednoho z charismatických hollywoodských "sex symbolů" (Hudson).

Happy Birthday, Peter Pan

Happy Birthday, Peter Pan (2005) (TV film)

Tento napůl animovaný dokument sleduje historii postavy Petra Pana od jeho stvoření skotským spisovatelem J.M. Barriem až k jeho divadelnímu a filmovému ztvárnění. V dokumentu jsou obsaženy rozhovory s herci a herečkami, kteří se kdy v různých produkcích na příběhu Petra Pana v průběhu let podíleli.

Bez návratu

Bez návratu (1970)

Německý důstojník SS (Klaus Kinski) má podezření, že důstojník (Richard Harrison), vedoucí výstavby přehrady, nemusí být až tak loajální nacista za jakého se prohlašuje. Ve skutečnosti je to britský důstojník, jehož posláním je pomáhat záškodnickým oddílům ve zničení hráze ještě před vypuknutím tzv. Dne D.

A House on a Hill

A House on a Hill (2003)

Harry je popudlivý, stárnoucí architekt snažící se dosáhnout svého snu - vytvoření mistrovského díla. Bohatý mladý pár pověřil Harryho návrhem a přestavbou vyhořelého domu, který mu kdysi patřil. Ačkoli je zprvu neochotný, nakonec se do projektu pustí a nachází v něm nový pocit zadostiučinění, navíc když mu jeho bývalá manželka Mercedes dává své požehnání.Zároveň je o Harrym točí dokument - tento projekt pomáhá odhalit složitost člověka, který kvůli osobní tragédii, nikdy nedosáhl pocitů jež mnozí okolo zažívají.

Die, Mommie, Die!

Die, Mommie, Die! (2003)

Pěvecká hvězda na odpočinku, Angela Ardenová, je hlavou nefungující rodiny. Její manžel, filmař Sol Sussman, ji nenávidí a má láskyplný vztah se svou dcerou na vdávání, Edith. Angela pokračuje v aférce s Tonym Parkerem, barovým povalečem, který spí nejen s ní, ale i s Edith i s jejím bratrem Lancem. Angela promýšlí jak zavraždit Sola, jelikož ji zbavil práva utrácet z jeho bankovního účtu. Bootsie Carp, rodinná služebná loajální Solovi, ví oč Angele jde, ale diva pracuje rychle a Sola stačí otrávit. Edith má podezření na špinavou hru a chce od Lance pomoc, aby tak mohla prokázat vinu své matky. Lance, který svou matku hluboce miluje, neví co má dělat. Uspěje Edith? Číhá někde láska? A co Barbara, sestra Angely, která je dlouho považována za mrtvou?

Reklama