Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Hell on Wheels

Hell on Wheels (2011)

Seriál z prostředí stavby americké železnice po skončení války mezi severem a jihem to prostě nemůže být špatné a také není. Touha po odplatě táhne celou první řadu dost vysoko, příběhové odskoky, zejména ke stávkám a nepokojům různých skupin dělníků (Irů & Němců & dnes Afroameričanů dříve prostě negrů (mimo jiné čerstvě (ne)svodobodných)) mě spíš rušily. Druhá řada se zaměřila spíš na přímou stavbu a problémy s financemi, indiány a vztahy. Není to na škodu, to co mi vadilo u řady první je zde svižnější a více to zapadá do děje. Třetí řada přišla s novým týmem scénáristů a je to znát, děj se žene kupředu zábavným tempem a krom jednoho dílu (zatím z šesti) se nezastaví. Všechny řady provází stejně špinavé prostředí, děvky, přestřelky a křivdy, které se řeší po staru a to násilím. Hodnocení o 5% zvedá povedený soundtrack. 1.řada: 90%, 2.řada: 85%, 3.řada: 85% . Škoda, poslední 4 díly srazily kvalitu 3 řady na 85%.

Californication

Californication (2007)

Hank Moody je bůh!!! Californication je seriál pro všechny, kteří mají rádi: sexistické narážky, nekorektní/černý humor, absurdní situace a Jameson :), ale také pro lidi, kteří mají rádi příjemné rock/metalové soundtracky, stálost obsazení, krátké epizody (30 minut), rozumnou dějovou linku a komediální seriály bez idiotského smíchu v pozadí. 1.řada: 85%, 2.řada: 100% (postava Hala Asbyho je skvělá), 3.řada: 90%, 4.řada: 90% (epizoda Monkey Business 200% :) ), 5.řada: 85%, 6.řada: 95 % (návrat k rockovému prostředí + božská Faith), 7.řada: 90%. Celkově 95%. Jeden z nejlepších komediálních seriálů. Nádherně strávený čas. A proč Hank? Proto: “What? I’m the asshole. Just because I say what’s on everybody’s mind?” („Co? Tak já jsem debil. Jen proto, že říkám, co si každý myslí?“).

Na doživotí

Na doživotí (2007)

Klasická kriminálka? Drama? Thriller? Detektivka? Komedie? Vyvážená kombinace všeho. Zenový policajt Damian Lewis a nádherná Sarah Shahi mě bavili skvělých 32 dílů. Lehký nádech humoru v každém dílu spolu s "klasickým" detektivním případem, na pozadí rozkrývání minulosti dávných vražd, za které "seděl" náš zenák :) mě drželo u monitoru jako dlouho nic. Damian Lewis začíná být pro mě seriálovým hercem číslo jedna (Band of Brothers, Homeland, Sága rodu Forsytů, Válečníci). Každá řada si zaslouží 5% na víc za Adama Arkina, který pokaždé, když se objevil pobavil. 1.řada: 95%. 2.řada: 95%. PS: v úctě k dabingu doporučuji sehnat seriál v původním znění, Damian Lewis má příjemný hlas a zvlášť v zenových rozmluvách je skvělý.

Generation Kill

Generation Kill (2008)

Asi nejlepší ztvárnění moderního konfliktu velmoci proti zemi třetího světa. Skvělá kamera, hlášky a velice sympatičtí herci. Nedávno jsem dočetl český překlad knihy Generation kill od Ewana Wrighta a byl jsem až nesmírně překvapen jak se seriál drží předlohy, některé hlášky a situace jsou absolutně přesně jako v knize což, se mi zatím při adaptacích knižních předloh nestalo v takovém rozsahu. PS: pro některé uživatele: jedná se o druhou válku v Iráku v té prví USA a spojenci nedorazily do Bagdádu :) .