Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
TV spot
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

TV spot

Recenze (367)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Vtipné za každou cenu. Hláškující Castle a upjatá policistka...zápletky a kriminální případy jsou podružné vývoji vztahu mezi těmito postavami. To znamená, že Castle není úplný bohém a není mu všechno jedno a policistka není úplně upjatá...Celé to na mne působí moc okatě a předvídatelně. Celkově vzato průměrná podívaná, která vám bez problémů zabije nudné odpoledne. Ale nic víc, nic míň. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Co naplat, Nathan Fillion má charisma na rozdávání. O tom ví dlouho fanoušci kultovního Firefly a díky Castle se o tom dověděla i širší divácká veřejnost. Mezi ním a detektivem Beckettovou v podání krásné Stany Katic to důkladně jiskří, což dodává seriálu tolik potřebné kouzlo. Bez této ústřední dvojice a jejich špičkování by byl totiž seriál jen další z řady všech těch "kriminálek". ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial do s7: Neuveritelne, ako sa dokazu vyhrat v takto pokrocilej serii. Raz sme na divokom zapade, raz s akcnymi hrdinami, raz vo vesmire, raz v alternativnej realite... a cele to posobi prirodzene. Nehovorim ze celych 7 sezon vsetko super, ale dokopy rozhodne velky palec hore a za tuto sezonu pridavam aj 5. *. // Zatial do S4. Začiatkom S4: Vôbec nie zlé, ale v poslednej dobe akási kolísavá... zábavnosť. Nejak to pre mňa prestalo fungovať. Cca druha polka S4: Super! Netradicne zaujimave pripady, fajn zvraty. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jedna věc hned na začátek komentáře: nehodnotím tak vysoko díky Nathanu Fillionovi, ale protože považuji ten koncept střetávání několika diváckých pohledů a přístupů za velice osvěžující a pro mě osobně i nesmírně opojný. Nejedná se o oddechový seriál, který je slušnější variantou jiných, plných sexu a násilí, protože "navrch" nad vyprávěním a příběhem máte jen do jisté míry, protože jako divák jste limitováni znalostmi jedné ze dvou hlavních postav, která je vám sympatičtější: ať již je to spisovatel, kterému na lidech nesejde, ale chce vyprávět příběhy a je znalý žánrových pravidel fikčních světů, či policistka-žánrový fanoušek, který ale umí chodit i ve skutečném světě zločinu. První díl byl sice zatím z první série nejlepší, ale to jen díky soustředění se na profesní a ne tolik osobní rovinu, která nabízí jenom žánrové figurky, prostor ke hláškám a "popříběhovou" diskuzi na téma "to byl ale originální příběh s nečekaným vyústěním". Baví mě ale ta uvědomělá práce s klišé, které jako klišé či schémata vůbec nevyzní -> buď chybí potřebná návaznost, která je narušena vsunutím "nepatřičné" scény, nebo znalostí těchto otřepaných postupů, které jsou nabourávány podvratným humorem (neodjištěná pistole při závěrečném přiznání). 9/10 P.S. Nathan Fillion je charismatickej sympaťák. :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už od dôb Firefly som považoval Nathana Filiona za herca schopného pohrať si s divákovími emóciami. To, že mu bola ponúknutá úloha v ďalšom seriáli považujem za veľmi inteligentný ťah. Čo dokazuje aj pripravovaná 6 séria. Priznám sa keď som videl seriál v dobe keď začínal, prišiel mi veľmi otrepaný. V každom dieli sa riešilo len to isté a schémy boli úplne rovnaké. Až keď som pretrpel prvých 10 dielov - teda 1 sériu, dostalo sa mi plnohodnotného a tak trocha iného detektívneho seriálu - niečo na štýl Monka. Výborne sa na tom zabávam, sledujem vývin rôznych postáv a hlavne si ich obľubujem. Po dlhom čase výborná záležitosť, ktorá je pri zemi a vystačí si s vtipom a talentovaným strihačom. Plus Stana Katic je bez kecov najkrajšia detektívka na televíznej obrazovke. Prvá séria 60%. ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (28)

  • Nathan Fillion musel během castingu absolvovat čtení s celkem 125 herečkami, než našli tu správnou Beckettovou. (Ajka1)
  • V 17. díle 6. řady "In the belly of the beast" se hlavní postava Kate Beckett (Stana Katic) objeví v několika "mučících" scénách. Všechny tyto scény, kromě pádu ze srázu, natáčela sama Stana Katic bez využití kaskadéra. Když měla po natáčení popsat tento díl jedním slovem, zvolila slovo "fun", v překladu "zábava". (macuzuz)
  • Stana Katic (Beckettová) aj Nathan Fillion (Castle) dabovali animované postavy z dielne DC Comics. Zatiaľ čo Stana dabovala Lois Lanovú v Superman: Unbound (2013), Nathan Fillion daboval Hala Jordana/Green Lanterna vo viacerých animovaných filmoch. (challik)

Reklama

Reklama