Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (509)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Mno, tak po třech dílech hodnotím spíše průměrně. Nic nového seriál nepřináší, když nepočítám detail, že týpek pomáhající policii má talent jako žádný jiný polda na světě. Klasická kriminálka, která se od různých CSI i tak liší, ale ničím ji nepřekonává. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Zatím nic moc. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zase jen tuctová kriminálka, akorát namísto laboratoře a titěrného pátraní po důkazech je tady vnímavý Patrik Jane a jeho rádoby psychologické žvásty. Simon Baker sice nepostrádá určitý asexuální šarm, ale vlastně je tím jediným, kvůli koho se vyplatí seriál sledovat. A to je trochu málo - žádný originální děj (je dnes těžké otrlého diváka nějakým případem šokovat či aspoň hlouběji zaujmout), mírná nadsázka eliminuje veškeré napětí. Když není v TV nic jiného a nemám zrovna lepší práci nebo zábavu, "Mentalista" neuškodí... Baťovských 59%. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejzábavnějších a v době svého vzniku jeden z nejoriginálnějších krimi seriálů. Nejdřív si to řekněme na rovinu, seriál stojí a padá se Simonem Bakerem, ne že by ostatní postavy byly špatné nebo špatně zahrané, ale Simon "Jane" Baker je prostě sympaťák numero uno. Co se dalších hlavních postav týče, prim z nich jednoznačně hrají Lisbonnová a Cho. Hlavně Cho s jeho takřka kamennou tváří je výborný. Rigsby a van Peltová jsou také dobří, ale nedostanou tolik prostoru. Vůbec mi nevadilo, že se valná část seriálu točila kolem Red Johna, naopak všechny díly s ním patřily k těm nejlepším, včetně toho posledního, na který spousta lidí nadává. A pak přišla změna, která seriálu dodala novou šťávu, CBI skončilo a naši hrdinové jsou u FBI, přijdou nové postavy, hlavně Rockmond Dunbar je super a začíná se vlastně od začátku. Byla sice potvrzena i sedmá řada, ale ani nevím jestli na ní mám koukat, protože finále šesté řady by seriál naprosto dokonale zakončilo. Série 1 - 90 % Série 2 - 100% Série 3 -100 % Série 4 - 80 % Série 5 - 60 % Série 6 - 90 % ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná odpočinková limonáda pro unavené prací. Snad jen pár jmen: 39letý charismatický Australan Simon Baker (mentalista Patrick Jane) s pěkným úsměvem, 30letý Welšan Owain Yeoman (fešák z vyšetřovací party Wayne Rigsby) a 35letý Američan Tim Kang (Asijec z vyšetřovací party Kimball Cho). Věk protagonistů se vztahuje k první řadě seriálu. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Přestože Rigsby (Owain Yeoman) se svou kolegyní jen chodil, má v této epizodě při rvačce s otcem jasně viditelný prsten na prsteníčku. (Ermanaricus)
  • Herečka Amanda Righetti (Grace Van Pelt) v průběhu natáčení 5. série otěhotněla. A protože scenáristé její těhotenství do děje nezakomponovali, je ve všech scénách vidět za stolem, který zakrývá její břicho. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy agenti CBI chytají vraha během dostihů, se dostanou až do budovy, kde se určují sázky. Ve 37. minutě můžeme vidět komparzistu tmavší pleti v béžové bundě, jak se na levé straně objeví kolem probíhajících agentů. Vzápětí ho ale vidíme o dvě vteřiny později před pachatelem, který agentům utíká. Záběr končí, jakmile probíhá skoro kolem něj, nicméně v další scéně je opět před pachatelem a uhýbá na stranu. (Jeffic)

Reklama

Reklama