Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (406)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vydařené seriálové dílko... zdá se, že v současnosti kvalitní detektivní seriál stojí a padá s charismatem hlavního hrdiny (viz skvělé Vraždy v Midsommeru). Monk je skutečně výlučný kousek, pravda trochu poirotovského střihu. Jeho puntíčkářství, lehká zženštilost a upjatost ve výsledku hodně připomíná řádění pošuka Columba, byť je to jiné... své. Roztomile nejisté, jímavé a velice nehrdinské. Navíc často podpořené skvělými scénáři, které jsou napínavé, vtipné... prostě chytlavé. Monka si tak řadím do pantoptika roztodivných detektivů, jejichž vyšetřování stojí za to sledovat. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vymyslet takovéhohle poťouchlého hlavního hrdinu, který bude ostatní bavit a ne iritovat, musel být celkem oříšek. Monk je s tou svou posedlostí čistotou a dokonalostí naprosto skvělý. A to jak při řešení případu vždycky chodí dokola a tak nějak podivně gestikuluje rukama a všichni ostatní čekají, co z něj vypadne taky nemá chybu. Vlastně je to takový vtipnější bratr Hercuila Poirota, ten taky vždycky všechno vyřeší za inspektora Jeppa. :) ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Adrian Monk je vůbec ze všech seriálových kriminalistických postav asi ta nejzajímavější, co znám.Jeho vtipnost je samozřejmě způsobena neskutečným smyslem pro detail a jeho bystrostí.Líbí se mi motiv toho, jak je Adrian vykreslován jako perfekcionista a perfektní muž v jednom,který stále miluje svou zesnulou ženu Trudy - a bohužel takovýto muž ve skutečnosti neexistuje. Užívám si proto pohled na muže(nikterak pohledného),který moc rád luxuje,utírá podlahy,skládá ručníky apod. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim, řekl bych, že tohle není zas tak moc známý seriál, aspoň tady v Česku (že by tím názvem?), a přitom to je úplná škoda, páč v tomhle vidím nový kult. Něco jako nový Colombo, ale nechci ty dva seriály srovnávat, protože jsou úplně jiné. Ono to zprvu vypadalo docela divně, detektiv je divný, zápletky a jejich řešení jsou netradiční, ale když člověk pochopil pointu tohoto seriálu, začal ho mít okamžitě rád. Vlastně jde o jednu z mála věcí, kterou teď (rok 2008) v televizi vysílají, a stojí skutečně za pozornost. Kam se hrabou všechny ty kýčovité Ordinace, Ulice a Křehké vztahy. Monk sice možná oproti nim působí méně věrohodně, ale za to je originální, je při něm sranda, a má nějaký smysl. Vlastně zde by se ještě slušilo říct, že Monk je takový druh kriminálky, že by se tam za celou dobu nemuselo nic stát (vražda, krádež, ...), a vám by to bylo vlastně jedno. Tohle by se mělo dávat večer v televizi. Možná bych na ni začal i koukat. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(3,5*) Od doby, co se mi Monk jednou vloudil do mokrého snu a choval se přesně tak jako vždycky, akorát s kalhotami u kotníků a nutkavou potřebou sexu s mou polovyděšenou osobou, se na tento pologeniální seriál už nikdy nebudu moct koukat stejnýma očima... Snad příště budu mít víc štěstí a navštíví mě nej sugar daddy kapitán Leland Stottlemeyer ♥ ()

Galerie (566)

Zajímavosti (80)

  • Jako důvod změny Adrianova (Tony Shalhoub) psychiatra bylo uvedeno, že Dr. Charles Kroger dostal infarkt a zemřel. Jeho představitel Stanley Kamel přitom v roce 2008 na infarkt skutečně zemřel. Kamelovi byla pak věnována epizoda "Pan Monk kupuje dům". (Little bear)
  • Poručík Randy Disher se v prvním díle jmenoval Deacon. (HappySmile)
  • Cena Emmy: 2003 - soška pro nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu, 2004 - nominace na nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu, 2005 - soška pro nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu, 2006 - soška pro nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu, 2007 - nominace na nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu. (109)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama