Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (407)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála detektivních seriálů, který v televizi s potěšením sleduji. Ač je chování hlavní postavy místy mírně cringy a v reálu by mě konfrontace s tímto člověkem dokázala vytočit, na plátně jsem si tohoto vysoce inteligentního, leč prostého člověka s mnoha problémy skutečně zamiloval. Neviděl jsem sice všechny díly, ale ty které ano, byly vždy velice zajímavé a vyšetřování nápadité. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslím samotného Monka, tak je tento seriál strašne moc prachobyčajným a neoriginálnym detektívnym počinom. Ale na to sa nehrá, raz tam ten Monk je a vďaka tomu sa jedná o nadpriemernú a príjemnú oddychovku. Je jedno, ktorú sériu, ktorú časť práve v TV zachytíte, bez znalostí súvislostí z minula si pri diele odfrknete. Musím sa priznať, že mi dosť dlho trvalo, než som si uvedomil, že kapitán Leland Stottlemeyer je zároveň Buffalo Bill z Mlčení jehňátek. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Monk je taký moderný Columbo. Len nepôsobí tak priblblo, ale trpí rôznymi fôbiami a obsesívnymi poruchami. Tony Shalhoub ako Monk je dokonale roztomilý. Prvé série s pôvodnou ošetrovateľkou boli dokonalé. Chémia s druhou ošetrovateľkou už nebola tak dobrá a naviac klesla aj kvalita prípadov. Z vedľajších postáv ma ešte bavil Ted Levine ako jeden z tých schopnejších policajtov aj keď samozrejme na Monka nemal a psychológ v podaní Stanley Kamela. Vydržal som to sledovať tak 4 série, čo je na detektívny seriál u mňa obdivuhodný výkon. No a samozrejme ešte som si nemohol nechať ujsť finále, aby som sa dozvedel, či Monk objasnil vraždu svojej ženy. Finále sa rozhodne vydarilo. 8/10. SK dabing je geniálny a ten CZ sa na neho nechytá. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

__Monk: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,460,784 //počet predaných kusov 93,560║ __Monk: 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,569,887 //počet predaných kusov 39,257 ║ __Monk: 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,998,557 //počet predaných kusov 61,513 ║ __Monk: 8.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,463,821 //počet predaných kusov 40,673 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj přítel Monk je taková příjemně oddychová kriminálka, ne nepodobná Columbovi. Od té doby, co jsem jej poprvé shlédl v tv se kdykoliv rád podívám zase na nějaký díl a baví mě stále stejně. Nic víc nic míň. Nejlepší camea...85% ()

Galerie (566)

Zajímavosti (81)

  • V Americe používají často k propagaci seriálu slovo "Monkish", tj. "Monkovský" (v doslovném překladu mnišský). Toto slovo má popisovat Monkovo zvláštní chování, je to ale také hra se slovy, která naráží na to, jak je Adrian izolovaný - stejně jako mnich. (HappySmile)
  • Epizoda se natáčela v hotelu Pan Pacific Toronto, který se nachází v Kanadě. (SONY_)
  • Policejní stanice, ve které Stottlemeyer a Disher slouží, se nachází v ulici Vinton v San Franciscu. Nicméně skutečný Vinton je v Madosinu v New Jersey, kde bydlí tvůrce seriálu Andy Breckman. (HappySmile)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama