Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Poslední recenze (4 229)

plakát

Němá tajemství (2023) 

( dost možná jeden z nejlepších českých počinů minulého roku) je překvapivě solidní Krimi. Silné a nepříjemné téma, kde veterinář po úrazu z koně ochrne a manželka se s postiženým manželem musí vypořádat. Brzy, ale napovrch začnou vyplouvat různá tajemství a ve všem se začíná šťourat policie. Dobré výslechy, fajn herecké výkony ( Plodková je super) a finále sice není tak šokující, ale rozhodně není úplně čekané. Být to zahraniční film, tak hodnotím lepší trojhvězdou, ale tady rád zaokrouhlím nahoru. Fanoušek psychologických krimi by měl určitě zbystřit, kdo si tohle zatím nechával ujít. Situace, kterou by nikdo z nás nechtěl zažít. 7/10.

plakát

Exhuma (2024) 

Jížní Korea at its BEST! Korea ovládá většinu filmových subžánrů na světové úrovni, akorát s horory to zatím není úplná špička, ale za mne jde snad o nejlepší korejský Horor, co jsem kdy viděl ( Letošní TOP 10 je jistá!). Jde o film, který si diváka získá hned od začátku, vyloženě chytne za koule a nepustí, je velmi důležité si získat divákovou pozornost velmi brzy a neztratit ji ani jednou v průběhu celého filmu. Exhuma má velmi originální námět. Velmi bohatou rodinu trápí série paranormálních jevů a tak povolají dva zkušené šamany, aby jim pomohli a ti zjistí, že kletbu může rozvrátit přemístění hrobu jejich předka a na pomoc si vezmou zkušeného korejského veterána Choi-MIn Sika, který je na tuhle práci největší expert. Jenže od začátku mu něco nesedí. Půda je prokletá, všude se to hemží liškama a ve vzduchu je cítit smrt a jak se ukáže vykopání staré rakve bude mít fatální následky. Režijně a technicky je to žánrový masterpiece, opravdu celý film vypadá vizuálně skvostně, má velmi dobré dialogy, skvělé herecké výkony, promakaný děj, kde nechybí zajímavé zvraty, jde zkrátka o velmi ambiciózní podívanou, která v hororech rozhodně není běžná. To, co povstane z Hrobu je vyloženě MASAKR!! (Jeden z nejlepších záporáků na hororovém poli za hodně dlouhou dobu!) To propojení s Japonskou historií je vyloženě skvostné. Film má překvapivě i velmi dobré tempo, jde se z jedné atmosféricky děsivé scény do druhé, celé je to okořeněné korejským folklórem, místními kletbami, řádným mysticismem a rituály ( Ten jeden rituál s prasaty byl opravdu úžasný), četl jsem, že povolali opravdové šamany, aby rituál byl, co nejautentičtější!! Neskutečná pecka, která strhne vizuálem, atmosférou, dějem, zvraty, hercemi i celkovým pojetím. Užíval jsem si to neskutečně. 9/10.

plakát

Tání (2023) 

Civilní Drama z Belgického venkova o dospívání dětí a teenage Trauma. Jsou tu dvě dějové linie, kde překvapivě zajímavější je ta flashbacková z dětství, která taky zabírá více času, Celou dobu je to pro mě spíš 3 hvězdičková podívaná, kde výsledný dojem zlepšuje závěr ve stodole, který pro dívky nebude 2x příjemný, ale není tak explicitní a brutální jak zmiňují druzí uživatelé. Každopádně film o tom jak dětské hry mohou vyústit v tragédii. Herecky dobré, na debut natočeno v pohodě, nenudilo, takže slabší čtverec hodím. 70%

Poslední hodnocení (6 089)

Němá tajemství (2023)

04.05.2024

Wolf Hiding (2023)

04.05.2024

Sobík (2024) (seriál)

04.05.2024

Sobík - Epizoda 7 (2024) (epizoda) (E07)

04.05.2024

Sobík - Epizoda 6 (2024) (epizoda) (E06)

04.05.2024

Sobík - Epizoda 5 (2024) (epizoda) (E05)

04.05.2024

Sobík - Epizoda 4 (2024) (epizoda) (E04)

04.05.2024

Sobík - Epizoda 3 (2024) (epizoda) (E03)

04.05.2024

Sobík - Epizoda 2 (2024) (epizoda) (E02)

04.05.2024

Reklama

Poslední deníček (34)

Breaking BAD/SAD News.

Rok 2024 teda nezačal nejlépe. Je tu konec jedné velké Éry. Z ničeho nic začal nečekaný boj mezi mnou a Goliášem a Goliáš vyhrál. To vyústilo k faktu, že se Facebook rozhodl odebrat naší milovanou hororovou stránku Horror N3rds, na které jsem pracoval s Rollmanem 10 let, dosáhla 11 tisíc fanoušků, byly tam roky dřiny i fanouškovského zápalu a troufám si říct, že patřila k nejlepším hororovým stránkám na celém Facebooku v ČR/SK ( Ikdyž jsem svým hodnocením občas některé štval :D   ), ale tomu je teď bohužel konec. Stál jsem si za názorem, že za to nikdy nechci žádné finanční ohodnocení ani placené reklamy, dělal jsem to pro sebe a pro lidi zdarma ve svém volném čase, ale ani to nestačí facebooku na slitování. Někdo z Lionsgate nás nahlásil za porušení autorských práv ( podotýkám, že šlo o trailer k filmu Boy Kills the World, který jsem nahrával tak půl roku zpět!! ( po menším investigativním pátrání jsem zjistil, že 3 dny zpátky k tomu filmu Lionsgate zakoupil práva a ten stejný den odebrali stránku. Náhoda? Osud?Karma? a facebook teda nekompromisně bez žádného slitování zakročil smrtící ranou. Jsem v šoku.  Zůstala už jen skupina Hororová komunita by EvilPhoEniX.