Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Reality-TV

Oblíbené seriály (10)

Black Books

Black Books (2000)

Sitcom, který udělal z Billa Baileyho alias Mannyho mého nejoblíbenějšího herce. Věčně ožralý majitel knihkupectví Bernard a jejich ostrá přítelkyně Fran mu zdatně sekundují a každý díl je prošpikován skvělými gagy a scénami od začátku až do konce. Jediné, co se tomuto seriálovému skvostu dá vytknout, jsou pouhé tři řady epizod.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

První díl IT Crowd, neboli Ajťáků, jsem viděl kdysi dávno pozdě večer na druhém programu České televize. Už druhý den jsem se začal shánět po dalších epizodách. Příběhy Roye, Mosse, Jen a jejich šéfů Denholma a později Douglase mi naprosto učarovaly. Skutečná seriálová lahůdka. Any problems? Read the fuckin' manual!

Akta X

Akta X (1993)

Kultovní mysteriozní seriál s rozporuplnou kvalitou jednotlivých dílů. Skeptická Scullyová a zapálený Mulder jsou skvěle se doplňující dvojicí. Sám mám duchovno a nadpřirozeno velmi rád, proto je pro mě tento seriál jako dělaný. The truth is out there...

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Kdo by neznal Simpsonovi? Nezapomenutelné hlášky, gagy a situace. V tomto seriálu najde snad každý kus sebe sama. Škoda jen posledních sérií (od dvacáté výš), které nedosahují kvalit ranných epizod.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Příběh plný nečekaných zvratů, touhy po moci, intrik, zrady a rodové sounáležitosti. Zpracování je dokonalé nejen po vizuální stránce, ale i po té dějové. Temná fantasy, jak má být.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

David Lynch je pro mě vždy zárukou kvalitní a nevšední podívané, a nejinak je tomu i u tohoto seriálu. Twin Peaks jsem hltal díl po dílu, těšil jsem se na každé další pokračování a nikdy jsem nebyl zklamán vývojem zápletky. Parádní mysteriózní kousek.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Čiň druhým to, co chceš, aby činili oni tobě. Tak přesně tím se řídí muž jménem Earl, který uvěřil v zákony karmy. Každý den musí řešit úkoly ze svého seznamu, aby se očistil od hříchů minulosti, k čemuž mu dopomáhá jeho retardovaný bratr Randy. Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu.

Futurama

Futurama (1999)

Parádní sci-fi podívaná. Matt Groening se vytáhl s dalším skvělým seriálem, který snad neurazí žádného fanouška Simpsonových. Příběh mladíka Frye, který se díky nehodě s mrazícím boxem dostane do roku 3000. Setkává se mimo jiné s ohýbačem Benderem, Turangou Leelou, či profesorem Farnsworthem, kteří se ihned stali mými oblíbenými charaktery. Jestli má svět za tisíc let vypadat opravdu takto, pak bych se nejraději nechal zmrazit taky. A ještě více by mě zajímalo, jak budou lidé (či jiné formy života) za tisíc let tento pořad hodnotit.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Nesmrtelný kult. Ne každý si k němu najde cestu a pro mnohé je tento typ humoru těžce stravitelný. Já jsem naštěstí na druhé straně barikády. Geniální skeče, nezapomenutelné gagy a trefné animace, to jsou jedny z mála důvodů, proč mám tuto bandu komiků v oblibě. Albatros!

Neskutečné historky

Neskutečné historky (1976)

Další názorná ukázka Monty Pythonovské geniality. Každý díl je samostatným příběhem obsahujícím vtipnou zápletku a typický humor ve stylu MPFC. Mými nejoblíbenějšími epizodami jsou Tomkinsonova školní léta, Útěk ze Stalag Luft 112 B, Žáby překračující Andy a Zlatý Gordon.