Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Biografie (5)

Ron 'Bumblefoot' Thal (herec / skladatel)

07.01.2017

Ron Thal, vlastním jménem Ronald Jay Blumenthal, se narodil 25.9.1969 v New Yorku. Sólovou dráhu kytaristy započal roku 1989. Vydal dvě alba pod jménem Ron Thal. Dalších osm desek už vydal pod známější přezdívkou Bumblefoot. Thal patří bezpochyby mezi špičku hudebního světa, uplatnil se i jako producent. Od roku 2006 se stal… (více)

Elliott Sharp (skladatel / herec)

31.03.2016

Multiinstrumentalista, skladatel a producent Elliot Sharp se narodil 1.března 1951 v Clevelandu, stát Ohio. Od malička se věnuje hře na kytaru, saxofon, bass-clarinet a spousty dalších. Na hudební scénu (konkrétně jazzovou, bluesovou, bluesrockovou, progresivní a experimentální) vstoupil již v roce 1970, v pouhých 19 letech… (více)

Beth Gibbons (herečka)

30.03.2016

Beth Gibbons, zpěvačka, skladatelka a příležitostná producentka, je známa především jako frontmanka trip-hopové kapely Portishead, jejichž skladby, jako např Mysterons, Glory Box či Only You, se objevily v nejednom filmu.Narodila se 4.ledna 1965 v městečku Exeter ve Spojeném Království. Od malička měla mimořádný pěvecký talent,… (více)

Fred Frith (skladatel / scenárista / herec)

06.02.2016

Fred Frith je britský kytarista,multiinstrumentalista a skladatel.Spolupracoval např s Robertem Wyaettem, Mikem Pattonem, Billem Laswellem nebo s naší českou avantgardní hvězdou Ivou Bittovou. Dále dlouhodobě spolupracuje se skladatelem a saxofonistou Johnem Zornem, s nímž nahrál mnoho alb. Ve svých pěti letech se začal učit… (více)

John Zorn (skladatel / herec)

06.02.2016

Na přelomu 80. a 90. let vystupoval s kapelou Naked City a Painkiller, poté založil jazzový soubor Masada, který se stane jeho nejrozsáhlejším, nejrozvětvenějším projektem vůbec a projde jim nespočet špičkových hudebníků jako např Fred Frith, Joey Baron, Jamie Saft a jiní. Od roku 1995 vydává na labelu Tzadik Records, který sám… (více)

Reklama