Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (41)

Riverhead

Riverhead (2016)

Soundtrack k filmu složila norská kapela Ulver.

Drive

Drive (2011)

Když Nino (Ron Perlman) opouští svůj podnik v doprovodu svého řidiče, onen řidič nemá žádnou pokrývku hlavy. Před kolizí z hlavním hrdinou (Ryan Gosling) má ale čepici.

Drive

Drive (2011)

Poté, co Bernie (Albert Brooks) rozřízne břitvou Shanonovu (Bryan Cranston) ruku, stříká krev proudem. Při oplachování břitvy pod vodou v následné scéně z ní však nestéká vůbec žádná krev. Je vidět jen proud čisté vody.

127 hodin

127 hodin (2010)

V momentě, kdy se Aron Ralston (James Franco) zaklínil pod balvan, měl u sebe jen 350 ml vody. Jak popisuje film (i jeho předloha, kniha "127 hodin: Na hraně smrti"), konzumaci tak malého množství vody dokázal Aron rozložit do tří dnů, nakonec byl ale stejně nucen pít vlastní moč.

Cremaster 2

Cremaster 2 (1999)

Ve filmu se mihne bubeník Dave Lombardo z Grip Inc. či Fantomas.Drive Slayer.

Sociální síť

Sociální síť (2010)

Časopis Forbes odhadl Zuckerbergův (Jesse Eisenberg) majetek ke květnu 2016 na 51,6 miliard amerických dolarů. Zuckerbergův oficiální roční příjem jako výkonného ředitele a prezidenta Facebooku je 1 dolar.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Ve filmu se objevují místa a postavy, které v knize nejsou. Například návštěva masérského salonu nebo postava bledé dívky, kterou Kopfrkingl (Rudolf Hrušinský) vidí. Kopfrginkl se dostane do židovské společnosti na pozvání doktora Bettlheima (Eduard Kohout). V knize se na slavnost vkrádá v přestrojení za žebráka.

Doktor Smrt

Doktor Smrt (2010) (TV film)

Děj filmu je situován do 90. let, přesto je v něm zmíněna zákonná eutanazie v Nizozemsku, kde ale byla uzákoněna až od roku 2002.

Matrix

Matrix (1999)

Ve scéně při přestřelce s jiným agentem na střeše mrakodrapu utržil Neo (Keanu Reeves) od letící kulky povrchové zranění pravého ramene, které má zkrvavené. V pozdější scéně, když kamera zabírá agenta Smithe (Hugo Weaving), jak při rvačce v metru na kolejích drží Nea v kravatě, je evidentní, že Neo nemá na pravém rameni ani stopu krve. Když pak Neo saltem vzad vyskočí z kolejiště, má na roztrženém pravém rameni opět krev.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Autor knižní předlohy Irvine Welsh (Mikey Forrester) je velkým fanouškem skotské punkové skupiny The Exploited. Ve scéně, kdy předává Rentonovi (Ewan McGregor) opiové čípky, má na sobě tričko kapely s potiskem zpěváka Wattieho Buchana.

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Když byl Frank Abagnale v roce 1974 na podmínku propuštěn, začal bezplatně pracovat pro federální úřad v problematice falšování šeků či bankovních podvodů jako poradce. Zároveň se snažil přivydělat si jako prodavač, kuchař nebo promítač. Později založil firmu Abagnale & Associates, poskytující různým firmám poradenství v oblasti podvodů. Je multimilionář a napsal již tři knihy.

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Po dopadení ve Francii strávil Frank Abagnale jr. následujících 6 měsíců ve věznici v Perpignanu, poté byl deportován do švédské věznice v Malmö. Zde si odseděl rok a až poté byl vydán do Spojenyýh států, kde mu za podvody a další nelegální činnost hrozilo dvanáct let. Ve filmu ovšem o jeho pobytu ve Švédsku není žádná zmínka; Abagnale (Leonardo DiCaprio) je z Francie deportován přímo do Ameriky.

Reklama