Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (4 216)

plakát

Fúrie Paříže (2024) (seriál) 

Začalo to dobře, ale pak se z toho vyklubala taková naivní krávovina, že i na Francouze je to moc. Naivní, akce umělohmotná, mrtvol jak naseto a policie téměř nikde, pokud ji zabijáci přímo nepovolají. Dialogy stupidní, každý proti každému, prostě guláš. Postavy všechny nesympatické, pointa nikde. Za mne těžké zklamání a jedna přestřelka od odpadu.

plakát

Atlas (2024) 

Vizuálně docela pěkný snímek, který sice nic nového nepřinesl, vykradl kde co a se scénářem se taky zjevně nikdo moc nepáral. Nicméně dohady Jennifer Lopez se Smithem byly vtipné, akce dosti a stopáž nebyla extra přepálená. Díky tomu se to dalo shlédnout docela v pohodě. Jasně herci tam moc nepředvedli, i když Jennifer jako Atlas ušla a na ni bych řekla, že předvedla své maximum. Do kina bych na to nešla, ale na Netflix dobé. Za mne 55%.

plakát

Matka v trapu (2024) 

Petra Hřebíčková je v tomto typu filmů, (na komedii to bylo málo zábavné) jistá záruka, jakés takés kvality. V kombinaci s neméně výbornou herečkou, nádhernou (a nestárnoucí) Lenkou Vlasákovou a do třetice skvělou Janou Švandovou je jasné, že úplný průšvih se nekoná. Scénář sice nic moc (byť myšlenka vyhoření není úplně marná, ale ten pohled je děsně jednostranný), dialogy se daly přežít a jedna humorná scénka s ředitelem Pechlátem se také našla. Zkrátka bylo to nablblé, ale díky výbornému obsazení, které to posunulo o level víš, docela v pohodě koukatelné. Já dávám slabší tři, tedy 50%.

plakát

Ztracená rodina (2023) (pořad) 

Taková pošta pro Tebe v jiném formátu. Je neuvěřitelné, kolik ženských ze sebe plivou děti, jak na běžícím pásu, aby se na ně nakonec (nebo rovnou), vykašlaly. A to je to, co mi asi na celém, jinak velmi zajímavém formátu fakt vadilo. Mám zjevně jiný naturel, a nechápu tu touhu hlavních protagonistů se v tom babrat a ještě se s biologickými rodiči setkat a dokonce slzet, jinak než vzteky. Díly, kde hledají sourozence, to už chápu více, ale stejně si myslím, že z dlouhodobého hlediska, pokud se budou stýkat, budou spíše zklamaní. Velmi dobrý díl a za mne i jeden z nejpřirozenějších byl ten, kde čtyřicetiletý kuchař našel svou matku a sestru. Jeho lehce ironická reakce byla totiž daleko přirozenější, než vyhrocené slzy dojetí. Čímž rozhodně netvrdím, že za to mohou tvůrci pořadu. Lidi se mají tendenci dojímat nad vlastním osudem a pokud je to umocněné pozorností okolí a kamer, tak dost často prostě přehrávají. Terezka je čím dál úžasnější, Mirek také super, jen některé úplně uměle znějící otázky, jako "Pustíte nás dál", když je evidentní, že ano, považuji za zbytečné a kazí celkový dojem z autenticity pořadu.

plakát

Ženu ani květinou neuhodíš (1966) 

Ani celá plejáda vynikajících herců, nemohla zakrýt poněkud chabý scénář a jeho slabá místa. Takový slušný průměr.

plakát

Mr. Midnight: Beware the Monsters (2022) (seriál) 

Je to blbučké a vůbec ne strašidelné, ale je to pro děti, tak je jasné, že to nemůže být nějak moc bubu. Horší je, že naše parta "Pan Půlnoc" moc nefungovala, herecky značně nevyvážená, paradoxně jediný, kdo tam alespoň něco předvedl, je hlavní záporačka. Jako celek dvě slabší hvězďule v rámci žánru, strašidelný seriál pro děti.

plakát

Kraj světa (2019) 

Naivní a dětské, hodně scén byly vykrádačky z jiných filmů, ale já se bavila. Hrdinové sympaťáci, hlášky sedly a na dětský film, to mělo docela slušnou výpravu. Jasně, těch mimozemšťanů mohlo být více, ale chápu, že svou roli hráli peníze. Za mne spokojenost, určené pro děti cca od 10 let.

plakát

Jsem matka (2019) 

Velmi zajímavě udělané komorní sci fi drama o tom, jak se umělá inteligence rozhodla, že vytvoří nové, lepší a dokonalejší lidstvo. Bohužel nepočítala s přirozenou povahou člověka, jako sobeckého, emočně nestabilního predátora, jehož vrozené a tisíce let evolučně vypilované, destruktivní vlastnosti vždy nakonec vyplavou napovrch. Atmosféra napětí a očekávání v první půli fungovala dobře, s příchodem Hilary Swank se to nějak tak pokonilo a závěr to vskutku nevylepšil. Chtělo to téma lidstva a jeho obnovy vzít trošku víc do hloubky. I tak velmi dobrá podívaná, cca za 70% určitě.

Časové pásmo bylo změněno