Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Pokaždé když se mě nikdo zeptá na otázku tipu "Jaký je tvůj nejoblíbenější film? " Nikdy vlastně doopravdy nevím. Ale Vykoupení z věznice Shawshank mi otevřela oči. Myslím, že teď už budu znát odpověď a rozhodně se budu držet svého názoru, že tenhle film je jeden z nejlepších filmů všech dob! Na tenhle film mě přivedl táta. Nejdřív se mi do jeho shlédnutí nijak nechtělo, ale ještě, že jsem podlehla. Ten film zbožňuji! Zbožňuji krimi filmy, kde se odehrává děj ve vězení. Morgan Freeman je skvělý herec a na takovéhle herecké obsazení se skvěle hodí. Překvapil mě Tim Robbins. Vlastně jsem od něj nic moc neočekávala, ale jeho herecké schopnosti se také skvěle projevili. Ta dočkavost a trpělivost, jak na nic nespěchal a i po tolika letech to nevzdal. Film mě natolik dostal, že na scénu, kde se to vše odhalilo jsem koukala s otevřenou pusou! Obdivuji takhle přemýšlivé lidi, vždycky mě úplně očarují. Předlohu od Stephena Kinga jsem ještě nečetla, ale jelikož on patří k mým nejoblíbenějším spisovatelům, jeho knížky jsou skvělé a tento film mě hlavně strašně moc zaujal, musím se do čtení co nejdříve pustit :)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Mám z toho až nepopsatelnej pocit. Nezapomenutelný dojemný film, který vás naprosto dostane. Miluji ,,vězeňské" filmy. Miluji Shawshank, ale tohle to bylo vážně dobrý! Rozhodně 2 nejlepší filmy. A ještě když je to napsané od mého oblíbeného spisovatele, no lepší už to být ani nemůže. Nechápu jak něco tak skvělého vůbec může vzniknout! I herecké výkony byly skvělé! Tom Hanks jako vždy u mě zazářil a po boku Davida, Bonniho, Michaela, Jamese a všech ostatních vzniklo opravdu něco špičkového. Bez jakéhokoliv přemýšlení dávám 5 hvězdiček!!!

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Kdo by ho neznal. Forrest Gump. Legendární postava. Legendární film, který vás při každém shlédnutí dojme!

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Skvěle zamotaný a velice originální fantasy film. Můžu ho určitě také zařadit mezi mé nejoblíbenější. Vyvolal u mě tak smíšené emoce a dojmy. Ze začátku jsem to sice skoro vůbec nechápala. Je to ten tip filmu na, který musíte kouknout dvakrát aby jste ho pochopili, nebo když už to pochopíte během filmu, tak je to většinou až na konci. Obdivuji scénáristu. Že se do toho také nezamotal... Tvůrci si určitě každý snímek skvěle promysleli a když to dali dohromady vznikl z toho perfektně geniální film, u kterého stejně nakonec skoro každý zjistí, že to až tak složité nebylo, jen se do toho musíte vžít, film vnímat a trochu přemýšlet. Jared Leto je úžasný herec a ještě lepší zpěvák. Strašně moc ho obdivuji a miluji jeho výkony!

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Star Wars to je součást mého života. Už od dětství. Nejlepší a nejoblíbenější sci-fi. Vždycky jsem obdivovala to, že je to tak starý a přitom tak dobrý! Ty nový díly mi nějak moc nejedou, ale ty starý (nová naděje až návrat jediho) to je prostě boží. Je těžký pro mě určit jaký díl je můj nejoblíbenější, ale nejspíš tenhle. Star Wars bylo, je a bude součástí mé osobnosti. Zajímalo by mě jaký by byl život bez Star Wars, možná úplně stejný, ale i tak je to zajímavá úvaha.. Georgi Lucasi díky díky.

Páni kluci

Páni kluci (1975)

Úplně nejvíc film z mého dětství! Prostě legendárně dobrej film a pokaždý se na něj ráda podívám. Vždycky mě to bavilo, baví a určitě bavit bude. Rošťárny, dobrodružství to mě nehorázně baví!

Koralína a svět za tajnými dveřmi

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009)

Temná a krásná pohádka. Film Koralína a svět za tajnými dveřmi mě tolik okouzlil, že jsem z něho nadčená do teď. Nikdy nezapomenu jak jsem na to poprvé koukala. Naprosto unesená... Ten zvláštně příjemný pocit mě provázel celou dobu. Vždy když si chci zlepšit nějak náladu podívám se na to znovu a znovu. Animace je krásná, příběh povedený. Dobře zobrazené rozdíly mezi dobrem a zlem. To jak zlo je vždycky ze začátku silnější, dokáže obelhat a podvádět, ale dobro ho vždy nějak chytře přemůže (Vlastně vždy díky lásce) Celý film provází tak krásně pozitivní atmosféra. Miluji hudbu od Bruna Coulaise, vždy si připadám tak tajemně. Ta melodie, úplně se u toho rozplývám. Celý svět vnímám při sledování úplně jinak. Film mi vždycky připomene to, že jsem také vlastně ještě dítě. Všechny postavy z filmu jsem si úplně zamilovala. Pan Bobinsky, jeho půdní byteček a jeho myšky. Typické rodiče, které nemají na své dítě čas a tak si Koralína hledá svůj život. Zkoumá nové a nové věci. Je neustále unuděná, ale vždy vymyslí něco čím se alespoň trochu zabaví. Úžasnou roli také hrály Koralininy sousedky. Babičky, které mi připomínají mojí babičku. Pořád se hádají i o těch největších blbostech, jako třeba věštění z čaje. (z toho jsem úplně nemohla)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Říká se nesuď knihu podle obalu, stejně tak to platí i u lidí. Je skvělé jak někdo dokáže tahle změnit člověka. A že je trpělivý a přitom od pohledu by jsme si asi řekli, že ni nezmůže když je na vozíku. Taky by jsme se nejspíš řekli, jak z kriminálníka, může být člověk, který dokáže pomoct tomu na vozíku, a že z nich vznikne skvělá dvojka!

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Na tenhle animák mě přivedl kamarád. Strašně moc básnil o tom jak je to úžasný... A tak jsem tedy neodolala a pustila si to. Ale napoprvé mě to vůbec nezaujalo, nejspíš to bylo tím, že jsem to prakticky nevnímala. Když jsem se na to však podívala po druhé... Zamilovala jsem se. Je to tak neuvěřitelně dokonalý! Připomíná mi to ty časy kdy jsme byli menší a byli jsme taky ve fantazii. Tohle mě tak strašně moc baví a vždycky dojme. Ta hudba, ty postavy, celá fantazie. Ale úplně nejvíc se mi líbily koleje zatopené vodou. To mě úplně položilo. Je to tak krásný. Taky se mi vždycky hrozně líbila skákající lampa! O téhle pohádce bych mohla básnit celou věčnost... Zkrátka je to fantazie...

Blbý a blbější

Blbý a blbější (1994)

Je to hloupá, až dokonale vtipná komedie! Na tenhle film se můžu podívat tolikrát a vždycky mě strašně pobaví! Všechny hlášky jsou nezapomenutelný.. Je úplně nemožný, že takovýhle dva dementi vůbec přežili, ale je to jen film no. Jim Carrey je skvělej, ty jeho výrazy, pohyby a všechno kolem něho. V každým filmu předvede něco úžasného, ale tady je stejně snad úplně nejlepší. Pro mě jeden z hodně oblíbených filmů!