Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (850)

misterz 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som mal síce voči tomuto typu animácie nedôveru, ale veľmi rýchlo si ma získala. Detský príbeh a rozprávočka s poučením aj pre dospelých, navyše zabalený do opojnej, príjemne potemnelej, clivej, mysterióznej atmosféry a v doprovode skvelej hudby, ktorá tu náramne zapasovala. Skoro ako keby mal v tom prsty Tim Burton. 85/100 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Až na posledných päť minút a nejasné dorozprávanie príbehu je Koralína absolútne famóznym hororovo-rozprávkovým zážitkom s božskou hudbou, vizuálom, dabingom, príbehom, štylizáciou, scenárom, úžasnou mrazivou hororovu atmosférou a množstvom čarovných detailov. Koralína sa proste približuje dokonalému filmu. Je tam asi všetko, čo robí tento zaprášený nudný pozemský život krajším! A strašidelnejším! Nech žijú gombíky! ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Koralína je po vizuální stránce originální, velmi nápaditý snímek. Její svět za tajemnými dveřmi je uměleckým dílem, které diváka překvapuje a udivuje s každou další vteřinou. Oproti tomu děj značně pokulhává - místy jsem se poměrně dost nudila. Příběh je předvídatelný, konec už ani předvídatelnější být nemůže a vůbec celá zápletka je zpracovaná poměrně ploše - žádný strach, žádné napětí, žádné očekávání - prostě nic. Co se postav týče - Koralína - aneb bizarní kombinace Carrollovy Alenky s Larou Croft - je, ruku v ruce se svými rodiči, asi tou nejméně zajímavou, kterou Selick a Gaiman nabízejí. Asi nejzajímavější, rozhodně nejlépe vymyšlená a propracovaná je postava kocoura - elegantní a tajemný, s dokonalým hlasem Keitha Davida, který vytváří perfektní atmosféru v každé scéně. Po hudební stránce nemám co vytknout - různá témata perfektně doplňují obrazy. Písně sice nejsou tak chytlavé, jako tomu bylo v případě The Nightmare Before Christmas, ale Koralína se jako muzikál netváří, že... Tento film mohl být zajímavou podívanou, to by se však Selick nesměl snažit zavděčit všem. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Oáza snění ve středobodu pohádkového světa. S evokující fantazií si pohrávající Henry Selick. Růžovým palácem zaplnil prázdné místo nesplněných přání duše dospělých. Iluzionismus prostoupený laškující hravostí, rozvernou bizarností, ale i vše obepínající uzavřeností a narůstající vtíravou temnotou, které nelze tak lehce uniknout. Anime s příslibem, alespoň na okamžik pootevřít dvířka…úniku z reality a nechat se ukolébávat bezelstnou blažeností. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, napínavé, ponuré a strašidelné. Některé pasáže mě opravdu slušně vyděsily a měla jsem pocit, že jestli mě, diváka vcelku odolného, toto vyděsí, tak pokud se na Koralínu dívá nějaký malý špuntík, z některých scén nejspíše pláče hrůzou a po dlouhé večery se možná bude i po tmě bát. Čarodějnice a ty její knoflíky byly vskutku opravdu velmi děsivé. Hodně povedený snímek, ale netroufla bych si říci, že v něm naleznou pohlazení a klid v duši i ti (nej)menší. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (30)

  • Všechny loutky jsou vyrobeny ze silikonu a pěnového latexu, uvnitř jsou ze železa. (venus)
  • Pan Bobinsky (Ian McShane) nosí na klopě medaili s rudou kapkou v modrém poli. Tato medaile byla udělována pracovníkům účastnícím se obnov a čištění po havárii v Černobylu v roce 1986. Tyto pracovníky zasáhly vysoké dávky radiace, což by vysvětlovalo šedomodrou barvu pokožky pana Bobinského a jeho posedlost řepou, pokládanou za přírodní lék proti rakovině. (Bertramm)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama