Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (164)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh, aj po scenáristickej stránke naozaj nadpriemerné a s viacerými úctyhodnými posolstvami. Z tohto pohľadu naozaj nadšenie, o tom niet pochýb. Atmosféra mexického mestečka so zakomponovaným bojom o Lásku a vzájomnej rivality hudobníka/toreádora Manola a mestského hrdinu Joaquina ma fakt bavila. Pozdávali sa mi aj pesničky, ktoré sa tu z času na čas objavili. Avšak často tomu chýbal tak žiadúci dôvtip a úsmevné dialógy. Namiesto toho to bolo v mnohých okamihoch až zbytočne presýtené rôznymi akčnými scénami a "nesmrteľnými" banditami. No čo sa mi nepáčilo na celej rozprávke najviac bola tá drevená animácia postáv. Neviem aký bol v tomto zámer, že niektoré postavy vyzerali ako nejaké marionety a netuším prečo niektorí ľudia v dedine mali kadejaké poskrúcané nosy a prasacie rypáky. Fakt neviem načo to bolo dobré... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude zase celkem nuda a on ten příběh, ve svém základu, vlastně je jen tím, jak dva muži bojují o jednu ženu, ale to, že je to zasazeno do mexických kulis a do mexické mytologie, tomu přece jen dává něco navíc, stejně jako styl animace, který byl zvolen. Není to animace nutně podbízivá, ale rozhodně má své kouzlo. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dá se říci že nevtipné. Jen laciné pokusy, opravdu infantilní. Jako že ani dětem to nemusí připadat vtipné - navíc jednotlivé postavičky jsou dost hnusné - na pohled. Vykradení vizuálu Mrtvé nevěsty od Tima Burtona je neodpustitelné. Kdo si sakra myslí, že počítačem udělané "loutky" (a to nehezké) budou něčím novým a poutavým. Jestli na poli filmu může naše mrňavá zemička konkurovat filmovému "kýčovitému" kolosovi USA, je to v animovaném, loutkovém filmu. Ti hamburgeržrouti nemají ani nejmenší tušení, co to je kvalitní loutkový film, kde je vše vyrobeno neuvěřitelně zručnými českými ručičkami. Toto se mi nelíbilo. I přes opět skvěle provedenou animaci. Ovšem nápadem prázdné. Takové "blbé". ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Výborně udělaná pohádka. Postavičky vyřezané ze dřeva, byly sice dost nepovedené ( hlavně ty křivé, baňaté, a zahnuté nosy ) ale nejde tomu upřít originalitu. Příběh samotný už tady sice byl několikrát, ale určitě ne tak hravě podaný. Celá říše mrtvých - jak vzpomínaných tak zapomenutých - byla udělaná bravúrně. Svíčkař byl sice opětovně prdlá postava, ale to už k těm dětským animákům prostě patří. --- .Docela to přípomínalo Mrtvou nevěstu od Burtona. Kdyby byly postavy více podobné lidem, dal bych hvězdu navíc. Takhle je to za 3 medaile. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Krásná a naivní pohádka o lásce - takové jsou vlastně vůbec nejlepší a je jedno, že téma je stokrát omleté a tak moc schématické. Animace byla milá, celou dobu jsem si říkal, že něco takového by se určitě líbilo Burtonovi. Není divu, Kniha života má k Mrtvé nevěstě poměrně blízko, jak tématem, tak vizuálním zpracováním světa mrtvých, který hýří barvami. Trošku nadbytečnou složkou je přemíra hudebních vsuvek. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)
  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama