Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

sona123 

všechny recenze uživatele

Místy geniální slovní hříčky a jemné vtípky, místy brutální hlášky, ale celkově docela příšerné "žvásty." Moc jsem nepochopila, proč se v kresleném filmu pro děti neustále mluví a to ještě tak, že tomu děti nemohou v žádném případě rozumět. Animace nebyla zlá, ale ani ničím nová a zajímavá. Téma bylo okoukané a omšelé a konec trapný, ale nad tím u animáků tradičně mhouřím oko. Možná ty songy to trochu zvedaly do snesitelných poloh, bohužel však byl pro mne Igor zklamáním. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sympatický animák, kterého zachraňuje výborný humor (který už v druhé polovině je spíš na infantilní úrovni, ale co už) a Burtonovský look, ale "hrbáč" se z průměrnosti vyškrábat nedokáže. Buscemiho Scamper je výbornej, snad jedna z nejvtipnějších a nejoriginálnějších postav za poslední roky v animácích! ()

Reklama

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé dílo neznámého Anthonyho Leondise. Animace překvapila a vlastně děj celkem taky. Čekal jsem nudnou opakovačku, ve které se šeredný kluk / šeredná zrůda vydá do světa. Samozřejmě, že jsem si dříve přečetl popis, ale tohle bych si o filmu myslel, kdybych ho neviděl.. No a teď už k věci. Igor je příjemný charakter, který doprovází celý morbidní film. Jeho výtvory (Mozek a nesmrtelný králík) ho hezky doplňují a starají se o zábavu pro ty menší. No a zlá "Ev(ilk)a" zase obstarává hlavní děj. IGOR bezpochyby připomíná vymakanější Burtonův Corpse Bride , ale i tak se postará o dobře strávenou hodinu a něco u DVD/Blu-Ray. 84% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spojenie, ktoré mi sadlo. Od počiatkov mám rád animáky a príbehy o šialených a diabolských vedcoch a ich vynálezov. A ich Igorov. Hororový nádych ( samozrejme detsky odľahčený ), pripomína Burtonové kreslené šialenosti, čo je len plus. Humor nieje trápne infantilný, ale pomerne dospelácky, čo ocení aj iné, ako mladistvé obecenstvo. Mínus ale za animáciu. Nieje z rodu špičkových a pravdupovediac, tu by sa ( podobne ako pri už spomínaných Burtonových vecičkách ) skôr hodila stop-motion animácia. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chris McKenna .. Igor brněnský jakožto Igor pražský konečně mají svůj důstojný filmový pomník :-)) ___ Koukatelný počáteční nápad, plný promyšlených narážek a zvláštních postav, funguje hlavně díky pitoresknímu světu lehce vykrádajícího imaginární svět krále morbidní animace. Tuto partii však postupně ubíjí klesající síla zábavnosti a rozuzlení podle tolikrát prosluněné šablonky. 50%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)
  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)

Reklama

Reklama