Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejsem skalním fanouškem Tima Burtona, přesto mám většinu jeho filmů rád, dýchá z nich šílenství:) Vincent je lahůdkou pro uši ( to veršování je prostě dokonalé a hlas Vincenta Price jej umocňuje nebo možná naopak) i oči ( to je prostě "burtonart" - protáhlý ksichty, všude stíny a pařáty, vizualizovaný šílenství:) ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Tim Burton a jeho animovaný kraťas VINCENT je krásnou hříčkou, která potěší obrazem a nadchne textem/veršem. Krátký příběh o malém Vincentovi a jeho bohatém a potemnělém vnitřním světě, který si v hlavě opečovává jako babička zahrádku. Potemnělé, mírně schizoidní (nikoliv však přespříliš a nezdravě depresivní) a především zábavné. Není verše, u něhož bych nebyl natěšen na to, jak s ním bude nakonec naloženo. A věřte, že ony verše přes celkově potemnělou vizuální atmosféru jsou nakonec nejen krásné, ale v kombinaci s obrazem především úsměvné. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Z tejto kratučkej "rozprávočky" som bol úplne nadšený pravdepodobne aj kvôli mojej veľkej obľube Burtona. Neviem či je to celkom objektívne, no keď som uvidel to burtonovské prostredie, hlavného hrdinu ktorý sa na Tima podobá až príliš, videl všetky tie príšerky a morbídnosti a počul verše za prítomnosti hororovej hudby...nemohol som inak. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre hororových nadšencov a podľa môjho názoru jediný z krátkometrážnych filmov Tima Burtona, ktorý sa podaril. Ponuré, depresívne, miestami vtipné a chytro vymyslené, resp. napísané ako jedna krátka rýmovaná básnička. Ak by ma niekto, kto nepozná meno Tim Burton poprosil aby som mu vysvetlil aké filmy točí, odkázal by som ho práve na Vincenta. 80% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pokud slušně rozumíte angličtině a sdílíte s Timem Burtonem zálibu ve starých hororech bude se vám tato kraťoučká filmová básnička moc líbit. Pokud jste ještě navíc obdivovateli samotného Tima Burtona, máte rádi Vincenta Price a víte něco o filmovém impresionismu a expresionismu vydáte se na šestiminutovou procházku do animovaného (i když hodně pochmurného) ráje! Pouštěl jsem si to třikrát za sebou a jenom jsem s úsměvem kroutil hlavou... Mimochodem (pro zájemce) jde tohle rozsahem malé dílko jako bonus zhlédnout na DVD Nightmare before Christmas ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)
  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)

Reklama

Reklama