Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (369)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý Hotel nepřináší vlastně vůbec nic nového, takže komu se líbila jednička bude se mu líbit i dvojka a naopak. Fórků přibylo, ale film je už taková klasická dvojka, příběhově je to o něco slabší a vtípky jsou některé povedenější. Sandler za mikrofonem předvádí svůj nejlepší výkon za poslední 3 roky určitě. 60% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Strašidla a krvesajové bodují i napodruhé. Pokračování úspěšného animáku boduje přesně tam, kde zafungovala jednička, byť tentokrát absentuje onen punc originality a něčeho neviděného. I přesto je však Hotel Transylvánie 2 příjemným oddychovým animovaným příběhem, kde se pobaví na příjemně ubíhající hodince a půl jak ti nejmenší, tak ti už dávno ne školou povinní. Líbivé zpracování a dostatek humoru tak dokáže vynahradit i pár trochu více nucených momentů a menší kolísání v tempu filmu. [70%] ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Závěrečná třetina sice spadne do křečovitého a dost nepochopitelného opisování od kupy jiných rodinných animáků, ale svůj vysoký standard si film přesto bez problémů udržel. Minimálně první polovina je natolik zábavná, že hravě strčí do kapsy i takřka celý první díl, tvůrci pracují s nepřeplácaným a úderným příběhem a poslouchat Adama Sandlera coby šišlajícího oldschool upíra je pořád zážitek. Navíc i všechny vedlejší postavy jsou vyloženě skvělé, vtipy nesklouzávají k dětinskosti a o kvalitě animace je zcela zbytečné se bavit, takže další film bych uvítal s otevřenou náručí... 80% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Opět vydařená taškařice, která je sice pro děcka, ale najdeme tam i dost fórků pro dospělé. A celkově je tam tolik různejch detailů a vtipnejch detailů, že se to snad na jednou ani nedá všechno zaznamenat. Koukám, že podobnej komentář jsem dal i prvnímu dílu. Tím spíš je vidět, že kvalita se mu lehce vyrovná. Vsadim se, že zakrátko nebudu vidět mezi oběma dílama rozdíl a nebudu vědět, co se ve kterým stalo. Ale v hloubi duše budu vědět, že obojí byla zábava... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první díl jsem po shlédnutí druhého ještě neviděl. Dal jsem mu ale šanci ještě k tomu v době, kdy jsem den předtím viděl Velkou šestkou a byl jsem mírně zklamaný tím, jak se dnešní tvůrci podobných filmů snaží zapůsobit na malé děti. Hotel Transylvánie má ale úplně jinou úroveň. Mám pocit, že ten ani působit na děti nemusí. Děti si ho prostě najdou sami. A i přesto, že má plno skvělých nápadů a narážek, které pochytí spíš dospělej, tak věřím, že si ho děti stejně oblíbí. Roztomilé to je dostatečně, barevné jakbysmet a každou chvíli tam někdo padne na držku, což je samo o sobě balzám pro dětské oči. Za mě tedy rozhodně dobrý. Sandler svůj humor pustil do animáku a i když je scénář jak z dvojky Addamsovy rodiny, tak jsem ve výsledku spokojený. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku a na konci filmu hraje „I'm In Love With a Monster“ od Fifth Harmony. (SONY_)
  • V druhém pokračování Hotelu Transylvania je řada odkazů na historii hraběte Drákuly. Nejstarší upír, tedy Draculův otec, se ve filmu jmenuje Vlad - stejně jako valasšký kníže inspirující Brama Stokera k prvnímu románovému zpracování upírské legendy. Jeho poskok, vampírské stvoření zcela zavrhující lidskou rasu, se ve filmu jmenuje Bela ... a prvním představitelem Draculy na plátně se stal legendární Béla Lugosi. (ČSFD)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Reklama

Reklama