Reklama

Reklama

V tom domě straší!

  • USA Monster House (více)
Trailer

Některé domy jsou strašidelné. V některých nejen straší, ale jsou také pořádně hladové. Jeden takový má přímo přes ulici chlapec Walter. Když se tam vydá pro míč, tak se majitel domu Nebbercracker rozčílí a pak se zhroutí, takže ho sanitka odveze do nemocnice a dům zůstane prázdný. To je jedinečná příležitost vydat se na průzkum. Je jim jasné, že to nebude legrace, když vidí, jak dům pohltí rockera Kostru. I je nakonec děsivý živý dům spolkne a Walter s Buřtem a Jenny se rozhodnou s ním bojovat. Počkají, až usne, a najdou tu nejen fotky sousedovy obří manželky Constance, o níž se povídá, že ji muž zabil a snědl, ale také sklep plný rozbitých hraček a kostru pohřbenou v betonu. Nedlouho poté se vrátí pan Nebbercracker a svěří se dětem se svým děsivým tajemstvím. Pak se rozhodne s jejich pomocí vyhodit dům do vzduchu. Ten se však nehodlá vzdát bez boje, a tak se v ulici brzy rozpoutá ta nejpodivnější bitva, jakou kdy svět zažil. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Dávám krásné 4 hvězdičky, myslím si že je to vskutku príma animák. Je originální, najde se v něm pár výborných gagů (Jseš sám doma?? Jo, táta je v lékárně a máma šla do kina se svým osobním trenérem) né, že by to bylo zvláště humorné, ale je to zatraceně trefný :) Líbilo se mi ztvárnění postaviček, hlavně Zee a Jenny, animátoři si dali záležet. Je to zkrátka happy... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka je presne to, na čo sa dívali v 80. rokoch vtedajší diváci. Tajuplná, mládeži prístupná, ,,spielbergovsky - zemeckisovská´´ mystery parádička v animovanej podobe ( je len škoda, že sa tvorcovia nerozhodli točiť live-action : to by ešte len bola šupa! ). Potom však príde to náležité - preexponovaná nuda, všehovšudi sa snažiaca zlákať publikum na turbulentné akčné scény ( pravdepodobný dôvod, prečo by bol hraný film možný problém ) a iné atrakcie. Aj keď je v tom cítiť oboch vedúcich produkcie ( Stevenov rodinný, resp. dramatický podtext a Robertova technická dokumentácia ), je rovnako badateľné to, že obom pánom na tomto projektu veľmi nezáležalo. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

No tak kde bych začal...podíval jsem se na tento snímek, protože jsem tu viděl docela dobré hodnocení a hororvý animák mi přišel po shlédnutí Burtonových počinů lákavý. Ale tohle...to snad ne, animace je sice možná technicky nabušená, ale nemá v sobě ani kousek osobitosti či jakékoliv zajímavosti. Příběh je plochý a nudný i na film pro děti a co se týče hororových prvků, jistý pokus tu byl, ale nemá to atmosféru, napětí, prostě nic, jedině snad že se to odehrává na Helloween. A těch klišé...no užijte si to. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

"Hmmm...ďaľší animák." Povedal som si a vrhol som sa v ústrety tomuto príjemnému prekvapeniu u USA. Trochu trvá kým si človek zvykne na neobvyklú animáciu, hlavne čo sa týka postáv. Nedostáva sa im toľko výrazu a aj pohybu nevyzerajú nejako prirodzene. Nakoniec podobne ako v Karcoolke to ale tvorí podstatnú časť schopnosti filmu odlíšiť sa od závalu podobných animákov. Začíname síce klasicky, no vnesenie meirnych hororových prvkov urobilo najmä prvú polovicu pozerateľnou. Akonáhle na scénu nastupuje samotný Monster house v plnej kráse je to rýchla a veľmi zábavná cesta, ktorá nám vydláždi cestu k tuctovému ukončeniu, ale nad tím sa už nehodno ani zamýšľať, to je povinná výbava drvivej väčšiny animákov z tejto krajiny. 3,5* ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mě tento film hodně překvapil. Sice jsem pohádku nečekala, ale i tak je to prostě něco úplně jiného než ostatní animované filmy a málem, abyste se báli na to vzít malé děti do kina. To, že se film od klasických animáků, které staví na roztomilých zvířatkách apod., dosti odlišuje, je jedině dobře. Je to fajn, místy vtipné, jak má být, s dobrým příběhem, což u animáků je dnes spíše výjimka. Postavy jsou taky moc srandovní a sympatické. Rozhodně se člověk a tohohle netypického filmu, který nemá daleko k Burtonovi, nebude nudit a spíš bude nadšeně koukat!!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy hrdinové chtěji uhasit oheň v domě, nakreslí plánek. Na něm je však v některých záběrech komín na domě na pravé straně, zatímco na jiných na levé. (Terva)
  • Aby mohl být film přístupný také nižším věkovým skupinám, všechny postavy, které dům sní, se objeví živé v závěrečných titulcích. (imro)
  • Závěrečnými titulkami snímek nekončí, jejich součástí je ještě několik scén. (LEGACY)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama